In primul rand trebuie sa spun ca Bridgerton sezonul 2 este realitate! O confirmare care nu s-a lasat asteptata, avand in vedere ca productia a devenit la putin timp de la lansarea pe platforma de streaming cel mai vizionat serial Netflix. In total, in 28 de zile de la aparitie, 82 de milioane de gospodarii din lume au urmarit seria care s-a clasat pe locul 1 in 83 de țări. Ecranizarea primului roman din seria scrisa de Julia Quinn (se poate comanda aici), primul sezon Bridgerton are opt episoade pe parcurul carora cunoastem personajele, dar mai ales urmarim idila dintre Daphne si The Duke, o tanara care cauta un sot si un barbat care ar face orice doar ca sa nu se casatoareasca. Convinsi ca amandoi vor obtine ce vor, daca mint ca se curteaza, totul se complica cand ambii dezvolta sentimente pentru celalalt.
Asadar, daca v-a placut serialul Bridgerton si nu mai aveti rabdare pana la sezonul 2, sa stiti ca sunt cateva seriale asemanatoare – cel putin ca stil, atmosfera sau poveste – pe care le puteti incerca in ideea de alternative de binging; nu va asteptati sa fie similare, dar veti descoperi cateva lucruri in comun.
Bridgerton sezonul 2: ce alte seriale de epoca poti incerca
- Outlander – disponibil pe Netflix
Daca iti plac serialele de epoca si dragoste, care aduc si ceva scene erotice si intense in scenariu, atunci cu siguranta Outlander este pentru tine. Dramatic si extrem de bine construit, serialul este ecranizarea seriei de carti semnata de Diana Gabaldon. In centru o gasim pe Claire (Caitriona Balfe), o tanara asistenta din al Doilea Razboi Mondial, care calatoreste in timp, din greseala, si ajunge in anii 1700 in mijlocul unor batalii violente, unde se si indragosteste, cand este obligata de imprejurari sa se casatoreasca cu scotianul Jamie Fraser (Sam Heughan); despre serial am scris cu ceva timp in urma aici.
- Poldark – disponibil pe Epic Drama/ Amazon Prime
Un preferat de-al meu, serialul Poldark (sursa romanele lui Winston Graham) nu pare sa aiba prea multe in comun cu Bridgerton, cu toate ca din distributie face parte si Sabrina Bartlett, interpreta cantaretei de opera Siena Rosso. Mai cu seama ca locatiile ne trimit int-un sat, personajele nu sunt parte din nobilime si problema curtarii nu se pune. Dar avem un protagonist carismatic, capitanul Ross Poldark (Aidan Turner) pe care il intalnim cand revine acasa, dupa o absenta de cativa ani, doar pentru a descoperi ca toti l-au crezut mort si si-au vazut de viata lor, inclusiv logodnica sa. Cand salveaza o tanara abuzata, pe care o primeste in casa lui, se indragosteste de ea pe masura ce se maturizeaza in fata lui. Si despre serialul Poldark am scris cand abia aparuse, aici.
- The Great – disponibil pe HBO GO
Un serial seducator, The Great vine cu o abordare absurda si amuzanta a Rusiei anului 1700, facand o cronica a vietii Ecaterinei a II-a a Rusiei (Catherine the Great) totul impachetat intr-un scenariu intepator. Este atipic, este nebunesc si nu si-a propus sa ofere lectii de istorie, iar la fel ca Bridgerton isi permite frivolitati in privinta detaliilor istorice. In rolul principal o vedem pe Elle Fanning, acompaniata de Nicholas Hoult.
- Dickinson – disponibil pe Apple tv+
Poeta americana Emily Dickinson primeste in acest serial propria poveste, cu Hailee Steinfeld in rolul principal. O urmarim pe autoare cum incearca sa isi faca vocea auzita intr-o societate patriarhala, ocazie cu care se exploreaza teme precum inegalitatea dintre sexe si modul in care femeile erau privite in comunitatile de-acum cateva secole. O sa iti placa daca personajul tau preferat a fost Eloise, iar la fel ca si acolo totul este livrat si cu ceva umor si feminism.
- Harlots – disponibil pe Amazon Prime
Intr-un alt loc al Londrei si cu cativa ani inainte de presupusele evenimente din Bridgerton, putem ajunge prin intermediul serialului Harlots. Povestea, pe scurt, este despre o matroana care incearca sa isi salveze bordelul, totul pentru a asigura o viata mai buna fiicelor sale, dar serialul este si un pretext de a oferi o privire de culise la cea mai veche meserie din lume. Foarte putin romantic in ton si stil, prodcutia este mai degraba concentrata pe clasa de mijloc si pe provocarile ei, decat sa arate frumusetea aristocratilor.
- Victoria – disponibil pe HBO GO
Programat sa revina cu sezonul 4, serialul Victoria descrie monarhia reginei Victoria a Regatului Unit, stra-strabunica lui Elisabeth a II a. Show-ul detaliaza viata sa politica, personala si de familie si desi sunt si libertati fictive, in principiu show-ul a preferat sa se axeze pe mostenirea domnitoarei prin prisma jurnalelor personale. Daca il alegi pentru vizionare vei fi rasfatat cu costume uimitoare, locatii extravagante, atitudini cu clasa, atentie la detalii si povesti de dragoste dramatice. Jenna Coleman este cea care poarta coroana aici.
- The Crown – disponibil pe Netflix
Stiu, cele doua seriale sunt din alta liga, dar si cel din urma ne arata franturi din inalta societate, cu un secol mai tarziu decat ce am vazut in serialul hit. Sunt acoperite mai multe decenii din viata reginei Elisabeta a II-a, framantarile familiale, provocarile politice si evenimentele care au modelat a doua jumatate a secolului XX din Anglia. Plus ca avem si aici un personaj avid dupa barfe, iar portretizarea este una satirica. La inceput am vazut-o in rolul reginei pe Claire Foy, apoi pe Olivia Colman, pentru ca cea din urma sa fie Imelda Staunton. Pentru sezonul 4 The Crown ai cronica aici.
- Reign – disponibil pe Netflix
Daca nu te deranjeaza exagerarile si distorsionarea istoriei, atunci poti urmari Reign, poate cea mai adolescentina portretizare a reginei Maria Stuart, o figura controversata in istoria Frantei si a Scotiei. Sunt scene erotice, sunt povesti de dragoste, sunt tradari, scandaluri si protagonisti parca scosi din reviste. O placere vinovata pentru care nu judeca nimeni; s-ar putea sa iti placa pentru ca si aici scenariul se concentreaza pe pozitia femeii in societate. Nu as zice ca este chiar cea mai buna alternativa pentru sezonul 2 Bridgerton, dar daca ramai in lipsa de variante…
- Versailles – disponibil pe Amazon Prime
Plasat in timpul domniei regelui Ludovic al XIV-lea al Frantei (Louis XIV), coproductia franco-britanica aduce in atentie povestea conducatorului de cand decide sa isi mute resedinta regala la Versailles si cum reuseste sa devina un adevarat monarh. Regele Soare (George Blagden) are deja 28 de ani, dar nu este constient de puterea sa. Potretizat ca un personaj al controverselor, acesta este in mijlocul multor scandaluri, relatii amoroase si intrigi politice. Scenele de sex sunt cat se poate de picante.
- Gentleman Jack – disponibil pe HBO GO
Gentleman Jack este povestea adevarata a lui Anne Lister (Suranne Jones), serialul aducand la viata pagini din jurnalele proprii, unde a documentat relația ei lesbiana, calatoriile si eforturile de salvare a casei familiei sale in Anglia perioadei regente. Il recomand pentru stilul aparte si indraznet de a reda o poveste de dragoste altfel. Poti citi si un interviu cu Suranne Jones, actrita principala.
- Gossip Girl – disponibil pe Netflix
Cea mai evidenta comparatie a serialului Netflix a fost cea cu Gossip Girl, care evident ca nu este un serial de epoca (trisez aici). Dar aici avem, la fel ca si acolo, dar intr-o alta forma, un individ care stie totul despre toti ceilalti si nu se teme sa le faca publice secretele. Suntem in Manhattan si o sa fie cu adolescenti, cu scandal, cu prietenii rupte, lumea glamour, drame si multe alte chestii. Asadar, cat astepti sezonul 2 Bridgerton, poate vrei sa vezi o versiune mai moderna si mai taioasa – XOXO.
Miniserii de epoca noi pentru fanii Bridgerton
- Sanditon – disponibil pe PBS/ Amazon Prime
Sezonul 2 din Sanditon tocmai a fost confirmat, dupa eforturile uriase ale fanilor care au pus presiuni si au cerut o continuare. Primul sezon consta in opt parti si are la baza romanul neterminat al lui Jane Austen. Acesta ne-a facut cunostinta cu tanara Charlotte (Rose Williams) care cauta un nou inceput. Dupa ce ajunge intr-o mica asezare rurala isi vede planurile de liniste date peste cap, odata cu intalnirea cu Sidney (Theo James) si este surprinsa de secretele ascunse de locuitorii resortului. Si aici avem o poveste de dragoste unde protagonistii sunt ghidati de un cod moral puternic.
- Vanity Fair – disponibil pe HBO GO
Pana la sezonul 2 Bridgerton, o poti urmari pe Becky (Olivia Cooke), o tanara care se foloseste de farmecul sau pentru a ajunge in varful elitei londoneze. Ar face orice pentru asta si nu s-ar abate de la nimic de la tinta sa, indiferent de sacrificiile personale pe care le face. Impartita in sapte episoade, adaptarea dupa romanul clasic al lui William Makepeace Thackeray, Balciul desertaciunilor, este la fel de pertinenta in ceea ce priveste conturarea unei societati nemiloase.
- The Beecham House – disponibil pe Amazon Prime
The Beecham House este neglijat, desi merita o vizionare. Pe John Beecham (Tom Bateman) fost soldat britanic, il gasim in India secolului XVIII, incercand sa inceata o viata noua aici alaturi de bebelusul sau. Barbatul ascunde un secret, care nu vrea sa se afle, iar razbunarea face parte din planul sau – cam cum se intampla cu The Duke.
- Belgravia – disponibil pe Amazon Prime
De la creatorii show-ului Downton Abbey, aceasta miniserie in sase parti ii are in rolurile principale pe Alice Eve, Philip Glenister si Tamsin Greig, pe care ii trimite in Londra secolului XIX. Avem un bal, din ajunul bataliei de la Waterloo, unul care va schimba totul. 25 de ani mai tarziu un secret din trecut poate darama doua familii din clasa de sus, unite de comploturi intunecate si ascunse ca un puzzle. Sursa de inspiratie a fost romanul cu acelasi nume scris de Julian Fellowes, iar regulile de eticheta si rigorile societatii nu lipsesc din context, lucru la care ne asteptam si de la sezonul 2 Bridgerton.
- The Luminaries
Suntem in oraselul-bastion Hokitika din Noua Zeelanda, in anul 1866. Locul este populat de cautatori de aur care vaneaza ideea de a se imbogati. Insa, totul este condus din umbra de un cult care, intrunit pe ascuns, cauta sa afle cele mai mari mistere ale locului. Printre temele abordate se strecoara dragostea, drama, magia, lacomia, crima, razbunarea, iar in centrul povestii sta o tanara care incearca sa isi faca aici o noua viata. Titlul Luminatorii (cartea srisa de Eleanor Catton) are o simbolistica mai importanta decat ar lasa in serie sa se inteleaga.
- A Suitable Boy – disponibil pe Netflix
Miniseria A Suitable Boy este ecranizarea romanului scris de Vikram Seth, iar din distribuite fac parte doar actori indinei. Suntem in anul 1950, unde o intalnim pe Lata, o tanara cu un spirit liber, care incearca sa gaseasca cel mai bun sot din multii petitori, mai ales sub presiunile mamei care nu observa nefericirea fetei. Aici ne vom lasa santajati de peisaje aparte, de prejudecati, de ciocniri intre mentalitati si despre datoria fata de familie si ierarhii sociale.
- The Spanish Princess – disponibil pe HBO GO
Miniseria The Spanish Princess este ultima din seria de trilogie adaptate dupa romanele lui Phillipa Gregory. O productie somptuoasa, drama ne relateaza despre Catherine de Aragon (Charlotte Hope), urmarita de cand ajunge la curtea regala britanica si relatia ei cu Henry Tudor, care va deveni rege. Aici o sa recunosti combinatia de adolescenta, scrisori de dragoste, scandaluri la curtea regala si barfe. Subiectul este mai bine dezvoltat in serialul The Tudors.
- Little Birds
Cu Juno Temple ca protagonista, Little Birds este o miniserie in 6 parti, potrivita pentru fanii Bridgerton, pentru ca aici sursa de inspiratie este o colectie de povestiri erotice. Suntem in Moscova, in anul 1955, unde o intalnim pe debutanta Lucy, care tanjeste dupa o viata neconventionala si cauta independenta si sa fie libera de restrictiile societatii, doar pentru a gasi durere la capatul unei calatori care o va transforma.
Vezi si...
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Leave a reply