Crima, Drama, Recomandari, Thriller

The Next Three Days (2010)

“But before you do anything, you have to ask yourself if you can do it. Can you forget about ever seeing your parents again Leave your kid at a gas station? Push some nice old lady to the ground ? Because to do this thing, that’s who you have to become. And if you can’t, don’t start, ‘cause you’ll just get someone killed. „

 • Anul aparitiei: 2010
 • Regizor: Paul Haggis
 • Actori: Russell Crowe, Elizabeth Banks, Liam Neeson
 • Gen: Thriller, Drama, Crima
 • Premii: 1 nominalizare premiile IFTA (Cel mai bun actor international R. Crowe)
 • Tara: SUA
 • Durata: 122 minute

Fred Cavayé a oferit in 2008 una dintre cele mai apreciate drame, productia franceza „Pour Elle”, film care a beneficiat de un remake consistent care nu se dezminte de la replica originala. Transpunerea din 2011, „The Next Three Days”,  este o drama care-si ascunde imperfectiunile in spatele unei povesti cu suspans limitat, recompensata cu un acting de apreciat. M-am bucurat astfel, sa observ contributia generoasa adusa de scenaristul care a stat in spatele unor filme consacrate  (Million Dollar Baby Letters from Iwo Jima, Casino Royale, Quantum of Solace) filmului original, fara a-l denigra.

Un cuplu cu o viata banala ce nu are nimic deosebit care ar putea sa il evidentieze din anonimat, se trezeste brusc aruncat intr-un cosmar. Profesorul John Brennan (Russel Crowe) isi vede existenta intoarsa pe dos, atunci cand soţia sa, Lara (Elizabeth Banks), este arestata. Politia o acuza fara drept la replica, pentru o crimă îngrozitoare, pe care ea sustine ca nu a comis-o. Dupa trei ani de la pronuntarea sentintei irevocabile care o condamna pe cea iubita, John crede cu tarie in nevinovatia sotiei sale si se lupta sa pastreze aparentele unei familii. Cu mama fiului sau dupa gratii, John se simte neputincios atunci cand aceasta clacheaza in spatele gratiilor. Acesta gaseste ca singura solutie de a o salva pe femeia iubita, elaborarea unui plan menit sa o ajute sa evadeze.

Prima parte a filmului este putin statica. Daca distingem dramatism inca din startul filmului, ulterior va trebui sa asteptam cam o ora, pana sa intram in actiunea propriu-zisa a peliculei. Ceea ce este de apreciat la „ The Next Three Days”, este faptul ca te agata in povestea protagonistilor cu minim de efort. Desi poate tinzi sa renunti la vizionarea filmului, dupa cateva minute iti capteaza atentia cu cateva secvente incarcate cu suspans veritabil. Cel mai mult m-am lasat condusa de incipitul  planului elaborat de John. Am fost contrariata si poate chiar indignata de usurinta cu care poti schita o evadare.

Actorii? Desi filmul dispune de trei nume cunoscute in lumea cinematografica, in mod vadit filmul ii apartine in intregime lui Russel Crowe. Nu faptul ca acopera peste 70 % din cadrele filmului il fac sa fie si cel mai bun din intreg filmul, ci modul in care a reusit sa pastreze echilibrul personajului sau. Liam Neeson are un rol pasager, nu tocmai de tinut minte. Am remarcat si prezenta micutului protagonistilor principali. O interpretare buna, care promite. Daca va plac filmele cu o adrenalina moderata, dar improspatate cu un subiect numai bun de dezbatut, atunci remake-ul de fata este o propunere care nu va lasa minutele sa treaca zadarnic. E drept, finalul lasa un gust amar… nu in ansamblu, ci  in particular.

Rating autor: nota 8

Vizionare trailer:

Vezi si...

No Comments

 1. Marius at  -  Răspunde

  vaaai. l-am vazut din intamplare. Super tare acest film. Cred ca singurul film care mi-a placut cu Russel Crowe. Nu stiu de ce…dar nu prea imi place de australianul acesta.

  Filmul e de nota 10 !!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.