Aventura, Drama, Recomandari, Romantic

Finding Neverland (2004)

Young boys should never be sent to bed…

they always wake up a day older.”

*11 nominalizari la premiile BAFTA,
*5 nominalizari Globul de Aur,
*5 nominalizari premiile Oscar,
*4 nominalizari la London Film Critics Circle
*2 nominalizari la a XI a editie a Screen Actors Guild Awards

O abordare ineditia  a vietii celui ce a creat  basmul nemuritor “Peter Pan”, pelicula de fata este o semibiografie incarcata cu sensibilitate, emotii, dupa vizionare ramanand cu un intens sentiment de beatitudine, fara intentia de a intrupa afectivitate.

Povestea te seduce prin naturalete si autenticitate, fara a crea o imagine falsa a unei lumi de altadata, provocandu-te sa te ancorezi in stralucirea lumii noi create… Intregul proces ce a dus la nasterea lui Peter Pan, facand deliciul unor generatii intregi, a inceput chiar in seara unei premiere a unui spectacol pus in scena de J.M.Barrie (Johnny Depp).

Nemultumit fiind de criticile primite si saturat de abordarea unor teme invechite, dramaturgul scotian isi va gasi inspiratia in urma unei plimbari in parc. Nu o va intalni pe Tinker Bell, insa se va ilumina odata ce destinul sau se va intersecta cu  familia Llewelyn Davies: patru băieţei orfani şi mama acestora, o văduva, condamnta sa se supuna societatii vremii respective  (interpretata de  Kate Winslet).

Atasamentul deosebit  fata de unul dintre cei patru copii-Peter Llewelyn (protagonist cunoscut din succesul “August Rush Freddie Highmore , uimitor in acest rol) ii va reaminti de importanta pastrarii credintei, despre inocenta copilariei si dificultatitle intampinate in viata de adult.

Prietenia acestora precum si interesul sau subit pentru membrii familiei, vor fi puse sub semnul intrebarii, insa candoarea si simplitatea ce infasoara unitatea sa vor deveni ulterior o uimitoare poveste ce va frapa prin initiativa inedita, prin magie si prin nota aparte ce cucereste intreaga naratiune.

Scenele antologice (vezi scena cand 25 orfani se furiseaza la teatru pentru a urmari mult astepta piesa) ca de asemeni infatisarea lui Johnny Depp in pielea dramaturgului, aduc un aport important la succesul filmului.Lirismul prin care induioseaza nu face decat sa accentueze ideea ca maturizarea rapeste din crezul ca totul este posibil, limitand imaginatia fauritoare si inaltatoare a fiecaruia dintre noi., normalitatea sugrumand spiritul dinlauntru.

Peter Pan- baietelul care a refuzat sa creasca, este un model unic in literatura, teatru si film, pelicula de fata facand cinste parintelui sau James Matthew Barrie. O recomandare calda, facuta din suflet- Finding Neverland

“When the first baby laughed for the first time, the laugh broke into a thousand pieces, and they all went skipping about. And that was the beginning of fairies”

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail