Animatie, Aventura, CineCronici

The Pirate Fairy (2014)

combo i“If only I could be brave and I could be strong I would know where I belong. I wanna feel free to be who I am. What I’m about is more than I’ve been.”

 • Regizori: Peggy Holmes
 • Actori (voci): Tom Hiddleston, Anjelica Huston, Lucy Liu, Lucy Hale; dublaj: Dana Marineci,  Ionut Grama, Anca Sigartau, Aylin Cadir, Catalina Mustata
 • Gen: Animatie, Fantastic
 • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
 • Tara: SUA
 • Durata: 78 minute

Franciza de basme din industria Disney (ce dateaza din 1953, de la prima adaptare a scrierii fabuloase “Peter Pan”), primeste cu “The Pirate Fairy” a cincea cronica inspirata de personajul Clopotica-Tinker Bell. Aventura inceputa in 2008 a continuat anual, de fiecare data oferindu-se cateva franturi si din legende tesuta in jurul baietelui care refuza sa creasca, creat de J.M. Barrie. Desi ai crede ca o s-o urmaresti pe Clopotica revendicand toate ipostazele importante, cel mai ofertant si solicitant personaj este o zana care paraseste tinutul magic al fiintelor fantastice. Clopotica functioneaza aici mai degraba ca mascota, fiind doar un pretext pentru a alatura fiinte mistice intr-un ecou al animatiilor, pe gustul (mai mult al copiilor) tuturor.

THE PIRATE FAIRY

Urmarit in versiunea dublata, o sa remarc interesul pentru sincronizarea si adaptarea vocilor cu imaginile de pe ecran, lucru neglijat adeseori in dublajul animatiilor. Si m-am bucurat totusi ca, intr-o parte finala a productiei, sa o recunosc pe Natasha Bedingfield fredonand cateva versuri pe fundalul multor aripi de zane fluturand. Efectele 3D ar fi putut fi mai spectaculoase, dar paleta de culori in care sunt deghizate personajele si cu care s-au construit platourile evenimentelor sunt suficiente pentru a fura privirile curioase ale audientei. Ba chiar se ofera cateva spectacole de natura, similare cu cele din minunatul “Epic“.

THE PIRATE FAIRY

Magie, curiozitate si o zana cu multe intrebari. Zarina (Christina Hendricks), o zana care pune sub semnul intrebarii activitatile ei, ajunge sa faca, in ciuda avertizarii unui superior, experimente pentru a inventa si descoperi inzestrarile pe care le pot castiga prafurile magice. In urma unui dezastru produs de aceasta, este alungata si dupa un an revine pentru a fura sursa care intretine viata pe insula, fara  a se gandi la consecinte. Acum este capitanul unui echipaj de pirati.

"THE PIRATE FAIRY"

Pentru un produs in care ai libertatea sa jonglezi cu imaginatia, “The Pirate Fairy” nu este atat de amuzant pe cat ai spera si nu profita de mostenirea unui set-up cu pirati. Dar se insista cu convingere pe ideea de magie ( din care deriva teme ca responsabilitatea sau prietenia), ceea ce poate servi drept o lectie frumoasa pentru neastamparati. Cu alte cuvinte, “Pirate Fairy” este o combinatie norocoasa intre o poveste simpla si distractiva, cu libertati de productie pentru crearea unor personaje cum numai Disney le poate schita. Si unde mai cunosti un crocodil atat de inofensiv?

Rating autor: nota 7.5

Multumiri gazdei Cinema City Afi Palace Cotroceni si Cineforum pentru invitatie.

Vizionare trailer:

http://youtu.be/AXshHrJVIb4

Loading...

Vezi si...

3 Comments

 1. bibliodevafiliala3 25 martie 2014 at 21:48 -  Răspunde

  Abia aştept să-l văd 🙂 Mai ceva decât copiii!

  • Angela 25 martie 2014 at 22:21 -  Răspunde

   o sa iti placa:) iti recomand totusi sa vezi versiune originala,. desi dublajul este realizat foarte bine. cunosc neastamparul pentru filme in al caror target nu sunt:P

   • bibliodevafiliala3 25 martie 2014 at 22:44 -  Răspunde

    Nici nu-mi doream să văd filmul dublat. Mi se pare nefiresc, oricât de bine ar fi realizată subtrarea. Pe când filmele animate nu erau subtirate, părinţii stăteau şi vedeau filmul cu copiii lor şi le citeau. Aşa învăţau şi ei mai uşor limba străină şi îşi petreceau timpul cu părinţii. Acum copiii sunt puşi la televizor doar ca să se scape părinţii de ei, ca să facă orice altceva. Oamenii nu înţeleg că timpul ăsta nu se întoarce.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail