Actiune, Drama, Recomandari

Hitman(2007)

I’m gonna ask you a question. How you answer it will determine how this night ends. How does a good man decide when to kill?”

Inca un film care incearca timid sa aduca pe marile ecrane un joc care a facut furori in randul amatorilor de „adrenalina virtuala” (cateva exemple de succes: Resident Evil sau Prince of Persia).Regizorul Xavier Gens nu iese cu nimic in evidenta  prin acest film si se limiteaza la a pastra litera jocului video.

Filmul isi face treaba de entertaining si atat. Detaliile respecate (nu stiu jocul, insa parerile avizate asta afirma) precum aparitia unei ratusti de jucarie in scenele finale sau stilul specific unei trasnpuneri grafice fac  din “Hitman” un film simplu, care nu necesita o concentrare foarte mare, fara a-ti da prea multe batai de cap.As putea spune chiar ca povestea este extrem de … uzata, folosita, des intalnita: un barbat crescut si educat pentru a ucide. Fara ocolisuri face asta cu placere, fara a pune intrebari, asteptand in schimb un cec gras dupa indeplinirea misiunea.

Nereusind sa anticipeze un complot care il viza, vanatorul va deveni vanat. Astfel se va antrena intr-o noua misiune, de data asta spre identificarea celui/ celor care l-au culpabilizat, acestia initiand eliminare sa.

Bineinteles ca acesta va gasi un aliat in prezenta unei rusoaice, bineinteles ca aparitia sa trebuia sa fie una sexy si bineinteles ca intr-un fel sau altul, Agentul 47 va trebui sa reziste sentimentlor neobisnuite trezite in el de catre rusoaica misterioasa….

In rolul agentului 47, Timothy Olyphant, face un rol bun, caracterizat de seriozitate, o expresie implacabila a mimicii fetei si o tinuta eleganta in momentul executarii crimelor.Partenera sa in film- protagonista Olga Kurylenko (o prezenta noua, dar deja cunoscuta din blockbustere precum “Max Payne”- inca o adaptare a unui joc video, “Quantul of Solace”) este o prezenta proaspta care isi face rolul. Si atat.

Nu pot sa afirm ca filmul merita neglijat. O vizionare este suficienta, pentru scenele intens exploatate de lupta, pentru intrigile ascunse si rasturnarile de situatie (fara a se face exces de acestea) sau pentru scenele aproape nud ale Olgai. Sexului frumos ii spun sa se multumeaza cu Timothy. Este suficient

Daca jocul care a insiparat pelicula a avut  încasări de top şi  a câştigat numeroase premii, “Hitman” nu s-a ridicat la nivelul acestuia, asta nu pentru ca jocul actoricesc nu a fost bun sau pentru ca scenariul s-a departat de ceea ce a reprezentat jocul ci pentru ca asa cum am mai spus, nu a adus nimic nou, nu a iesit cu nimic surprinzator pe piata, ceva care sa te determine sa te duci sa il vezi la cinema.De savurat acasa, in fata calculatorului sau la tv, alaturi de niste prieteni, fara a te astepta dupa la discutii pe tema sa.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail