Articole tematice, Special

10+ filme (gotice) de pe Netflix la care sa te uiti daca ti-a placut Rebecca

10+ filme (gotice) de pe Netflix la care sa te uiti daca ti-a placut Rebecca

Filmul Rebecca este de ceva timp unul dintre cele mai vizionate pe platforma de streaming Netflix. Poate si pentru ca din distributie fac parte doi actori extrem de populari – Armie Hammer si Lily James – sau pentru ca exista interes pentru astfel de productii. Ecranizarea cartii lui Daphne du Maurier primeste aici o viziune ceva mai moderna, cu libertati asumate in scenariu, care plac sau sunt aspru criticate de cei care se asteptau la ceva in tonul versiunii lui Hitchcock. Thrillerul romantic regizat de Ben Wheatley pierde unele aspecte ale povestii, dar castiga prin detaliile noi introduse. Astfel, daca ti-a placut povestea unei tinere care, dupa ce ajunge alaturi de sotul ei la domeniul lui si descopera ca prima sotie a acestuia inca guverneaza, lasand in urma o mostenire traumatizanta, iti las mai jos cateva sugestii. Am ales, in principiu, filme cu subiecte similare sau cu atmosfera asemanatoare.

Jane Eyre – disponibil AICI

Stiu ca pana de curand Jane Eyre a fost pe Netflix, asa ca daca revine vreodata, sa faceti bine sa dati play – cartea se poate comanda aici. Versiunea din 2011 este adaptarea mea preferata, iar viziunea lui Cary Fukunga mi se pare si cea mai indrazneata. Drama romantica ne face cunostinta cu Jane Eyre (Mia Wasikowska) o tanara care n-a cunoscut niciodata blandetea. Accepta un post de guvernanta pe un domeniu strain, unde il intalneste pe Edward Rochester (Michael Fassbender). Acesta incepe sa vada in ea speranta unui nou inceput. Cu un secret bine ascuns, barbatul se minte ca poate are o a doua sansa. Jane Eyre si Rebecca impart atmosfera gotica si doua asezari – Manderley vs Thornfield Hall; cronica – versiunea 2011 si versiunea 2006

The Light Between Oceans – disponibil AICI

Daca la fel ca si in Rebecca ti-a placut ideea de a urmari un cuplu care traieste intr-un loc izolat, atunci The Light Between Oceans este perfect. O drama romantica destul de apasatoare, filmul este scris (la baza sta cartea scrisa de M.L. Stedman) si regizat de Derek Clanfrance. Michael Fassbender si Alicia Vikander interpreteaza un cuplu fericit, care se multumeste cu traiul pe o insula unde sunt doar ei. Tragedia ii loveste atunci cand tanara pierde mai multe sarcini. O speranta apare cand este gasita o barca naufragiata unde gasesc un copil….

Our Souls at Night – disponibil AICI

Pe-asta il recomand in raport cu thrillerul Rebecca, in idea ca doi indragostiti cauta si gasesc iubrea cand nu se asteapta. Si aici vorbim tot despre o carte ca sursa de inspiratie, de data asta una scrisa de Kent Haruf. Robert Redford si Jane Fonda apar din nou impreuna, pentru a patra oara, de data asta interpretand doi vecini, amandoi vaduvi. Desi au fost mereu buni prieteni, femeia vrea ceva mai mult, dupa multi ani de singuratate.

CITESTE aici despre Filme de dragoste pe Netflix: 15+productii originale romantice

In the Shadow of Iris – disponibil AICI

Iris este sotia unui bancher, iar aceasta dispare misterios in Paris. Doar ca lucrurile sunt cat se poate de simple: femeia si-a inscenat rapirea, convingand un strian sa o ajute, pentru a putea sa isi paraseasca sotul. Pentru ca totul sa se complice, altcineva cere recompensa si nimic nu mai merge conform planului. Complicat si incurcat, filmul poate fi o provocare pentru cei carora le plac productiile tip puzzle si cu ceva note erotice.

Crimson Peak – va urma AICI

Desi nu pare la prima vedere, Crimson Peak are ceva similaritati cu Rebeca. Incepand cu tanara naiva care se indragosteste de un seducator pe care il insosteste pe proprietatea lui, lasand in urma tot ce stie. Si continuand cu o casa unde cineva bantuie, intr-o forma sau alta. Desigur, aici vorbim despre un thriller cu influente horror-gotice, iar regizor este Guillermo del Toro, despre care stim ca este oricum dar nu conventional. In rolurile principale apar Mia Wasikowska, Tom Hiddleston, Jessica Chastain si Charlie Hunnam. Faina tare atmosfera aia victoriana cu accente de groaza; cronica AICI

Gone Girl – disponibil AICI

Probabil ca ai auzit pana acum despre Gone Girl, dar daca nu l-ai vazut poate ca ar trebui. Bazat pe cartea cu acelasi nume scrisa de Gillian Flynn (aici) , filmul incepe povestea cu disparitia unei femei. Atunci cand Nick Dunne (Ben Affleck) anunta disparitia sotiei sale, Amy (Rosamund Pike), doar pentru a deveni principalul subiect, este clar ca asisti la ceva complex. Un thriller psihologic foarte bun; cronica AICI.

Atonement – disponibil AICI

Despre gelozie si naivitate, Atonement ofera o altfel de perspectiva asupra unui triunghi amoros. Vietile indragostitilor Cecilia Tallis (Keira Knightley) si Robbie Turner (James McAvoy) sunt schimbate radical atunci cand sora mai mica a Cecilei, Briony, spune o minciuna care le reteaza destinele. Suntem purtati prin razboi, prin regrete si prin reprosuri. Fantastic filmul, care la fel este ecranizarea unei carti semnate de Ian McEwan (comanda); cronica AICI

The Great Gatsby – disponibil AICI

Pentru ca imi plac eroii cu povesti tragice, am zis ca este musai de inclus si Marele Gatsby in aceasta lista cu filme ca Rebecca. Si aici avem la sursa o carte, scrisa de F. Scott Fitzgerald. Nick Carraway se muta in New York, in anul 1922, si se imprieteneste cu Jay Gatsby. Fara sa stie, barbatul a avut o relatie cu verisoara lui, Daisy, care acum este casatorita. In rolurile principale ale dramei apar Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan, Joel Edgerton, Isla Fisher, Jason Clarke si Elizabeth Debicki; cronica AICI

Lady J – disponibil AICI

Ramanem in zona productiilor de epoca si amintesc de tiltul frantuzesc Lady J, ecranizare povestii Jacques the Fatalist, scrisa de Denis Diderot. O sa va placa daca ati admirat la Rebecaa partea despre razbunare. O vaduva (Cécile de France) pacalita de amantul sau libertin planuieste o razbunare elaborate impotriva lui, cu ajutorul unei alte femei.

I Am the Pretty Thing that Lives in the House – disponibil AICI

Pe scurt – o tanara asistenta (Ruth Wilson) ajunge sa aiba in grija o batrana (Paula Prentiss) care traieste intr-o casa bantuita. Pe masura ce petrece tot mai mult timp in noua sa locuinta, imaginatia femeii o ia razna, fara sa mai fie capabila sa faca diferenta intre realitate si fictiune.

Lavender – disponibil AICI

Cu Abbie Cornish, Dermot Mulroney si Justin Long, Lavender relateaza povestea unei fotografe care, dupa ce descopera fracturi la cap, despre care nu stia, incearca sa isi aminteasca despre un accident din copilarie, despre care nu mai stie nimic. Incepe sa fie tot mai suspicioasa ca ar fi vinovata despre moartea unei familii pe care nu isi aminteste sa o fi avut. In goana ei dupa raspunsuri, incearca sa mentina o relatie sanatoasa cu sotul si fiica sa.

1922 – disponibil AICI

Un fermier planuieste sa isi omoare sotia pentru castiguri materiale. Acesta este hotarat sa isi convinga fiul sa il ajute in asasinat, doar ca actiunile lor au consecinte greu de tinut sub control, Drama horror este regizata de Zak Hilditch si este adaptarea romanului cu acelasi nume scris de Stephen King. In rolurile principale apar Thomas Jane, Neal McDonough si Molly Parker

Wuthering Heights

Ramanem tot in zona ecranizarilor romanelor clasice, iar de data asta ajungem la “La Rascruce de vanturi”. Aici intalnim un barbat torturat de amintirea iubitei sale, care ii bantuie prezentul. Candva un orfan fara viitor, Heatchclif a ajuns intr-o familie instarita unde a crescut alaturi de doi frati, indragostindu-se de sora sa vitrega, Cathy. Doar pentru ca aceasta din urma sa faca alegeri la presiunea societatii, iar el promite sa faca orice pentru a o recastiga.

Vezi si...

2 Comments

  1. Daniela at  -  Răspunde

    Multumesc mult pentru recomandari!

    • Angela at  -  Răspunde

      Cu placere 🙂 Enjoy!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail