Drama, Recomandari, Thriller

The Guilty (2000)

” I… I don’t know why I wanted to call, really. I guess it’s to say good bye…  and to ask you a question. How will you ever be able to live with yourself? „

 • Regizor: Anthony Waller
 • Actori: Bill Pullman, Devon Sawa, Gabrielle Anwar, Angela Featherstone, Peter Kent
 • Gen: Thriller, Drama
 • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
 • Tara: SUA
 • Durata: 108 minute

Din categoria “anonim cunoscut”, astazi am fost invadata de amintirea unui film ceva mai vechi, dar care inca incearca sa-si castige publicul ce nu a fost invitat inca sa-l vada. Este adevarat ca exista o posibilitate infima sa fi stiu ceva de “The Guilty” pentru ca nu s-a pus nicio publicitate majora pe spinarea lui si distributia nu reuneste vreun actor care abunda de fani nemilosi ce nu rateaza filmul subsemnatului.

Cert este ca pentru mine filmul a iesit din conul de umbra unde a fost aruncat nedrept, gratie scenariului plin de intorsaturi de situatii convenabile unui public pretentios, cat mai ales evolutiei actiunii care nu ia pauze nici cand i s-ar da voie la un ragaz scuzabil.

Punctul de sprijin al dramei “The Guilty” sta in toate acele twist-uri care se ivesc neanuntat pe parcursul filmului si care te revolta spre final pentru ca atunci cand sperai la dreptate, constati ca aceasta este amanata pana la decizia personajului de a-si imparti propriul verdict.Avocatul de success Callum Crane (Bill Pullman) isi priveste cariera amenintata atunci cand noua sa secretara (Gabrielle Anwar) intenteaza o actiune de santaj. Fara a risca prabusirea numelui construit cu greu, acesta ofera o suma generoasa tanarului Nathan (Devon Sawa) intalnit accidental, dar care pare numai bun pentru a o elimina pe Sophie din drum. O intreaga retea de minciuni si determinari ascunse, complica lucrurile care devin periculoase. Fiecare ascunde un secret si nimic nu e ceea ce pare.

“The Guilty” pierde la prima impresie care trimite la un film facut pentru a rula la televizor , in serile de sfarsit de saptamana. I se anuleaza din start orice urma de calitate si primeste sustinere doar in baza unor insistente ce nu trebuie strigate . Initial esti ispitit sa dai crezare acuzelor care-i mijlocesc calitatea, dar daca rabdarea te caracterizeaza o sa fii martorul unor evenimente imposibil de prezis.  Ti se ofera un joc palpitant, poate nu atat de diferit ca multe altele prezentate in alte filme cu apartenenta la simbioza thriller-drama, dar cu siguranta ca se remaca diferit.

Prima jumatate de ceas te pregateste pentru ceea ce se va dezvalui ulterior a fi o insiruire logica a doua ipostaze ce nu pareau a fi correlate. Dupa ce constati ca nu ai gresit in alegerea filmului, iti ramane sa te lamentezi cel mai probabil pentru ca nu ai intuit nimic. Despre interpretari, prefer sa spun doar ca s-au ridicat la nivelul scenariului- net superioare unui film mediocru.

 

Rating autor: nota 7.5

Vizionare trailer:

Vezi si...

8 Comments

 1. Movie Zone at  -  Răspunde

  m-ai convins cand ai zis de seria de twist-uri 😀

  • Angela at  -  Răspunde

   nu stiu daca o sa gasesti filmul foarte usor, dar merita urmarit 🙂 mie cel putin mi-a placut si mi-am adus aminte de el acum si am spus sa-l aduc in atentie. are intr-adevar cateva rasturnari de situatie. chiar as fi curioasa sa-l revad 🙂

 2. Pingback

  Top 10 Movie Actors « Radu presents: The Movie-Photo Blog

 3. Pingback

  Top 10 Movie Actors (female) « Radu presents: The Movie-Photo Blog

 4. Pingback

  Internet challenge: Top 10 Comedy Films « Radu presents: The Movie-Photo Blog

 5. Pingback

  [Top 10 Internet challenge] Comedy Films « Radu presents: The Movie-Photo Blog

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail