Drama, Fantastic, Mister, Recomandari, Thriller

The Gathering (2002)

„They came only to see, from the east and from the west, from the city and from the plain. They came not, in holy reverence to the lord, but in lust”

 

  • Regizor: Brian Gilbert
  • Actori: Christina Ricci, Ioan Gruffudd ,Stephen Dillane
  • Gen:, Thrilller, Horror, Mister
  • Premii: un premiu, doua nominalizari
  • Tara: Marea Britanie
  • Durata: 92 minute

Nu stiam absolut nimic despre filmul asta atunci cand m-am aventurat sa il urmaresc. Stiu doar ca aveam una din noptile cu insomnii si zapam televizorul pentru a prindre cel mult un documentar care sa ma adoarma.Asa cum se intampla de obicei, prind genericul multor filme, care arata mai mult sau mai putin atractiv. „The Gathering” nu m-a cucerit din prima desi pe fundal apareau nume destul de cunoscute: Christina Ricci si Ioan Gruffudd (cunoscut din ecranizarea seriei „Fantastic Four”). Reticenta, dar tinand cont de faptul ca nu aveam nimic mai bun de facut, astept sa vad ce si cum.

Inceputul este cum nu se poate mai bun: mister mult, intrebari cat cuprinde, curiozitate si o doza de suspans. Un cuplu de indragostiti “descopera” prinr-un accident nefericit, un altar ingropat de secole, mai degraba o fresca cu conotatii religioase.Ceea ce este ciudat, pe langa faptul ca a fost ascuns atata amar de vreme, este faptul ca sunt unele neconcordante cu ceea ce stie crestinismul pana in prezent. Un profesor specializat in cercetarea problemelor religioase si  un grup de oameni abilitati in a rezolva misterul, se reunesc in speranta de a oferi raspunsuri enigmei.Cassie (Ricci) apare in peisaj si acuza pierderi de memorie, familia profesorului simtindu-se raspunzatoare de starea sa actuala, oferindu-se sa o gazduiasca pana in momentul in care isi va aduce aminte ce cauta in acest oras uitat de lume. O alta intriga, impletita cu ceea anterioara: multi dintre vecinii par a o cunoaste si urmari-o cu un interes curios, fara a-i dezvalui identitatea.

As fi putut sa dau mai multe detalii, dar ma limitez la asta, pentru ca a doua zi cand am citit informatii suplimentare, mai toate site-urile de specialitate ofereau pe tava un sinopsis care confirgura in linii mici mai tot farmecul filmului. Nimic mai frumos decat sa iti faci propriiile scenarii, sa descoperi odata cu personajele din fata ta ceea ce se ascunde, sa pui la indoiala ce ti se infatiseaza. Sunt amatoare a filmelor cu subiecte care trateaza evenimente din trecut cu efecte/ impact sute de ani mai tarziu.

Filmul are si punctele sale slabe si nu am sa fac abstractie de faptul ca desi este relativ recent, din anul 2002 nu aduce cu nimic la regie, costumatie sau tehnica de filmare cu o productie moderna. Am sa trec cu vederea asta si am sa aduc in prim plan punctele puternice: o tema bizara care se mentine intensa pe tot parcursul, insertie de diverse elemente care mentin treaza curiozitatea fara a diminua din ciudatenii si un twist care uimeste, aducand actiunea pe un plan cu totul diferit de ceea ce credeai.Este de apreciat cum totul capata sens abia spre final, facand apel la impletirea realitatii cu un mister dincolo de intelegerea terestra.

Rating autor: nota 7

Vizionare trailer:

Loading...

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail