Guest Post, Special

Predators (2010)

In primul rand stati linistiti, Angi nu a disparut, nu i-am facut nimic :p Chiar o sa revina in curand cu recenzii noi. La cat de cinefila este nu prea are incotro. Eu o sa mai arunc din cand in cand aici cate un guest post, dandu-mi cu parerea despre anumite filme care poate nu s-ar regasi printre genurile alese de Angi, sau cine stie…

Unul dintre aceste filme este ‘Predators’ (varianta din 2010). Am vazut foarte putine filme in acest an, parca nu mai ma simt atras de orice film cu o poveste bunicica, actori frumusei din simplu motiv ca este plin de clisee ! O sa spuneti ca orice film are cliseele lui, poate chiar si laudatul ‘Inception‘ are unele, dar incep sa fiu atras de filme care au cat mai putine. Sau poate cine stie sunt atras de unele filme care ma vrajesc intr-un anume mod in care nu mai sunt capabil sa realizez ce va urma, si nu mai detectez cliseul. Pana la urma asta ar trebuii sa faca orice film, dar cu totii am dat peste rebuturi.

Trecand si la filmul efectiv (nici nu zici ca asta e recenzie pentru Predators, dar deh trebuia sa imi fac si eu o introducere…) pot sa ma declar de acum inainte fan predators. Si nu ma refer doar la acest film, ci si la predecesoarele lui. Cum sa explic eu.. La fel ca si ‘Aliens’, filmele despre predatori au o mitologie puternica. Simt ca doar am scrijelit putin la suprafata unei povesti cu adevarat interesante. Si cum a fost posibil acest lucru? Treptat. De-a lungul a multor ani de zile si a doar 5 filme (Predator, Predator 2, Alien vs. Predator, Aliens vs. Predator: Requiem). Cu fiecare film in plus am mai descoperit cate ceva (poate exceptie facand AVP2, care a fost un dezastru).

Mi-au placut multe lucruri la ‘Predators’, unul dintre ele fiind peisajele din film. Nu stiu unde s-a filmat, dar cu siguranta respectiva locatie de pe Pamant si-a facut datoria de a ne transporte pentru 90 minute pe o alta planeta din univers. Si ajung la al doilea lucru care mi-a placut la film : nu am primit detalii despre unde se desfasoara actiunea, nu stim cine trage sforile, nu stim exact ce se intampla cu acei mercenari aruncati pur si simplu pe o planeta pustie.

Predators (2010) Still

Misterul joaca un rol important in film, iar dovada este ca doar treptat aflam anumite lucruri ca de exemplu: cine sunt respectivii mercenari, ce cauta acolo, unde se afla..si cam atat ca sa nu va dezvalui prea multe.

Sper ca nu v-am plictisit cu stilul meu de a scrie intortocheat. Simt ca trec de la o idee la alta, dar totul numai din dorinta de  a va face sa realizati ca Predators este un film care merita vazut. Sa nu mai zic ca aduce mult cu Predator din ’87 cel cu Schwarzenegger, dar nu ai impresia ca este un remake. Poate este chiar mai bun.

Asa ca voi fani ai science fiction-ului de acolo puneti mana si vizionati ‘Predators’ pentru ca o sa va placa cu siguranta. Filmul este realizat intr-un mod artistic deosebit asa ca pentru 90 de minute o sa aveti impresia ca sunteti intr-o jungla in care veti fi vanati de predatori.

Bonus Tips: Il are pe Adrien Brody si este regizat de Robert Rodriguez. Cum puteti sa spuneti NU unui astfel de film ?

mwc-2010-09-25-predators20101

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail