Comedie, Recomandari, Romantic

Serendipity (2001)


I j
ust spent the entire flight staring into the sky thinking.Not about my fiance, but about this mystery guy I met a million and a half hours ago. A guy I don’t even remember except for this vague picture inside my head. It’s just a few seconds, a fragment really, and it’s like, in that moment the whole universe existed just to bring us together. We spent only a few precious hours together and I never even gave him my last name or my phone number. Instead, I told him that if we were meant to be together, if fate meant for us to be together, we’d meet again someday.”


Serendipity- tendinţa de a face descoperiri norocoase, intamplator,antrenat fiind intr-o actiune fara legatura, total difeirta.De asemenea termenul are relevanta si in domeniul psihologiei: capacitatea de a transforma un eveniment nefast intr-unul favorbail, sa stii sa il privesti intr-un unghi pozitiv.

Mi-a placut atat de mult cum suna titlul, incat nici nu am incercat sa ii caut o traducere sau o explicatie logica, poate tocmai de aceea nu i-a trebuit asa de mult sa ma cucereasca.

Nu trebuie sa iti placa Kate Beckinsale, asa cum nu trebui sa fii fan John Cusack pentru a te indragosti la propriu de acest film.

Impreuna sunt superbi si nu fac altceva decat sa fii invidios pe modul lor de a fi si iti doresti sa crezi in destin sau macar sa speri ca undeva, acolo te astepta cineva si atunci cand te astepti mai putin te va saluta si atunci viata ta va fi impartita in “inainte” si “dupa” ce te-am cunoscut.

Filmul are un debut simplu care te cucereste din prima. Un decor care te atrage si iti creeaza senzatia ca ai intrat intr-un basm, parand aievea visurilor tale : zapada multa, sunete de clopotei, lume agitata in cautarea unui cadou perfect.

Doi oameni intra intr-un magazin si zaresc aceeasi pereche de manusi…. Pentru a nu supara zeii care programasera intalnirea lor, cei doi incep sa se cunoasca, Nu cred ca am mentionat ca e dragoste la prima vedere:P

Puternic atrasi unul de celalalt si direct implicati intr-o relatie inceputa de doar cateva ore,  hoinaresc prin Manhattan petrecand clipe pline de magie. La momentul desparirii, decid sa faca schimb de numere de telefon, insa lucrurile degenereaza intr-o alta directie…..

Fara ca macar sa isi cunoasca numele, cei doi isi scriu datele pe o carte ce va fi dusa la anticariat, respectiva pe o bancnota. Daca vor gasi fiecare mesajul lasat de celalalt, atunci le e sortit sa fie impreuna….

Dupa o perioada de 3 ani, niciunul dintre ei nu a incetat sa se gandeasca la seara minunata pretrecuta impreuna alaturi de aceea persoana misterioasa., perfecta pe care o cauti dintotdeauna.

Curiosi sau nu, pentru ca nu vreau sa dau detalii asupra evenimentelor ulterior desfasurate, trebuie sa vedeti cu siguranta aceasta comedie romantica cu un iz de dramatism si seriozitate. Binedispune, incanta si fura zambete, oferind doua ore de fericire.

Avem reteta perfecta: doi oameni perfect compatibili care s-au asteptat toata viata, se gasesc, se …. pierd in speranta unei eventuale regasiri, daca asta le e destinul, un crez dupa care Sara, prezenta principala feminina, se ghideaza in viata.

Poata filmul incearca sa desluseasca implicatiile destinului in viata cotidiana, poate probeaza ideea ca speranta nu moare niciodata, poate verifica profunzimea trairilor omului, insa cu siguranta stiu ca se va intipari in inimile multor dintre privitori

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.