Articole tematice, Special

Vara respira prin filme: 22 productii de sezon

    Vara nu se traduce doar prin caldura excesiva. Poate fi sinonima cu pofta nebuna de a simti nisipul printre degetele picioarelor si dorinta de nestavilit de a plonja in adancurile marii. Probabil ca multi dintre noi, din diverse motive, nu vor avea posibilitatea de a ajunge la plaja anul asta. Cum marinimia este o calitate de-a mea si generozitatea este mai frumoasa cand este impartita, am nascocit o tema “calduta”. Tinand cont de experienta mea cinematografica, inca in completare, am gandit ca o idee buna ar fi sa va aduc marea … pe ecrane. Am izbutit astfel sa fac o selectie a catorva filme care au actiunea desfasurata pe malul unei plaje, de dragul sarbatoririi anotimpului. Desi sunt mai melancolica si pentru mine toamna este anotimpul preferat, nu pot sa nu ma bucur cand in fata ochilor mi se deschid peisaje idilice, imi apar oameni ce zburda cuceriti de mare, scoici si elemente marine, cand sunt mangaiata de briza marii. Cum am obisnuit, nominalizarile sunt subiective, asa ca invitatia de a face completari, va apartine si chiar insist sa va aduceti contributia.

  • Locul 22: The Last Song (2010)

Putin diferit fata de oranduirea normala, romanul semnat de Nicolas Sparks (“A Walk to Remember”) ce a stat la baza filmului, s-a lansat dupa premiera din cinematografe a peliculei. Faptul ca Miley Cyrus si Liam Hemsworth, cuplul din “The Last Song” a trecut relatia lor dincolo de bariera ecranului, nu mai este un secret. Ceea ce poate nu stiati este ca “The Last Song”a fost primul film turnat pe insula Tybee din Georgia. Pe mine nu m-au convins nici povestea, nici interpretarile, nici locatiile. In centrul povestii se afiseaza o tanara rebela ce incearca sa recladeasca relatia cu tatal sau. Inainte de a intelege anumite lucruri, aceasta va trebui sa cunoasca deceptia dragostei. Spre final totul capata o nota telenovelistica, iritanta.

  • Locul 21: Greetings from The Shore (2007)

Ai putea spune ca nu are nimic deosebit, insa daca va spun ca “Greetings from the Shore” a fost recompensat cu 23 de premii in circuitul festivalelor de specialitate, atunci poate o sa va conving sa nu-l aruncati de la inceput. Avem plaja, un job de vara, de fapt as spune doua locuri de munca pentru o tanara care spera sa castige banii necesari studiilor. Inca afectata de moartea tatalui sau, de care era foarte apropiata, Jenny (Kim Shaw) revine in locurile de unde a strans cele mai frumoase amintiri. Aici va cunoaste un emigrant rus, arogant si morocanos. Avand la baza cartea biografica a unei scriitoare, filmul este partial inspirat dintr-o poveste adevarata si locatia principala este un mic orasel situat aproape de mare, chiar locul unde au avut loc intamplarile descrise.

  •  Locul 20: Into the Blue (2005)

Exemplul desavarsit de film cu tipe sexy si indivizi aratosi, unde calitatea filmului este pusa undeva pe locul trei. Pozitia secunda este ocupata de incercarea de a pacali spectatorul cu imagini rapitoare, cu o plaja aurie si scene de scufundari, amagindu-ne cu peisaje magnifice. Mie imi plac mult, chiar foarte mult filmele cu vanatori de comori, dar aici Jessica Alba si Paul Walker imi distrag atentia de la actiune. Plaja din Bahamas devine locul de joaca al celor doi, atunci cand descopera accidental pe fundul oceanului, un avion plin cu droguri. Convinsi ca i-ar putea imbogati, alaturi de doi prieteni, acestia se precipita cu deciziile si nu iau in calcul adevaratii proprietari ai marfii. Un sequel “Into the Blue 2: The Reef”, a fost lansat direct pe DVD.

  • Locul 19: Nights in Rodanthe (2008)

L-am tinut minte gratie minunatei case in care au fost turnate filmarile, resedinta care din pacate in 2009 a fost afectata de un uragan. Reamanajata ulterior a primit numele “Serendipity(inspirat, nu?), turistii avand posibilitatea sa inchirieze camerele pe care le vedem si in film. Eu una, as vrea sa ajung candva acolo…  o panorama uimitoare. Desfiintat de critica, “Nights in Rodanthe” se alatura seriilor de romane ale lui Nicholas Sparks ce nu au primit aprecieri in sfera dramelor romantice. Deja aflati la a treia colaborare dupa “Unfaithful” (2002) si “The Cotton Club” (1984), Diane Lane si Richard Gere, se reintalenesc din nou. Ea este o femeie prinsa intr-o casnicie ce o tine captiva in nefericire si decide sa-si ofere o vacanta in Rodanthe, unde sa poata administra hanul unor buni prieteni. Sperand la liniste, aceasta este surprinsa cand un oaspete neinvitat, un doctor atragator, se cazeaza la pensiune. Am spus cat de mult mi-au placut peisajele? Nu-i nimic, o repet 🙂

  • Locul 18: Splash (1984)

Pacat ca nu il mai difuzeaza televiziunile, pentru ca tare drag mi-ar fi sa revad o poveste cu miros de basm. Dupa ce John Travolta si Michael Keaton au renuntat la rolul lui Allan Bauer, partitura a ajuns pe mainile lui Tom Hanks. In copilarie, personajul sau este salvat de la inec de o sirena, insa amintirile evenimentului sunt incetosate. Obsedat de imaginea fiintei mistice, chiar daca a ajuns la maturitate, Allan nu stie ca sirena (Daryl Hannah) a plecat in cautarea lui, prin agitatul New York. Desi nu are multe imagini cu plaja, cele cateva instantanee ne prezinta o parte din Bahamas, destul de rapitoare.

  • Locul 17: The Blue Lagoon (1980)

Rolul principal, ravnit de actrite ca Linda Blair, Kelly Preston, Jodie Foster, Tatum O’Neal, Michelle Pfeiffer sau Rosanna Arquette a fost castigat de Brooke Shield, in varsta de doar paisprezece ani la aceea vreme. Cu locatii ca Jamaica, Fiji si Champagne Bay, filmul prezinta povestea a doi copii ce naufragiaza pe o insula nelocuita, impreuna cu mama lor. Dupa moartea acesteia, fara a avea impuse restrictii sociale, emotionale sau morale, cei doi se indragostesc si traiesc propria idila departe de ochii curiosi ai cuiva. Inclus in topul rusinos al “celor mai proaste filme din toate timpurile”, nu poti spune ca filmul nu-ti ofera peisaje cu flora si fauna ce reunesc o paleta din mai multe continente. Inedit este ca, multumita filmului a fost descoperita o noua specie de reptile (boteazata Iguana Crestata), observata prima oara de un erpetolog in timp ce viziona productia. Romanul scris de Henry De Vere Stacpoole din 1908 a stat la baza filmului, acesta bucurandu-se de alte ecranizari in filmul mut din 1923, in adaptarea britanica din 1949, in sequelul din 1991 “Return to the Blue Lagoon” si remake-ul datat 2012 “Blue Lagoon: The Awakening”.

  • Locul 16: Gidget (1959)

O aventuriera, o adolescenta ce creste in mijlocul practicantilor de surf pe plaja din Malibu a anilor ’50, soare, nisip, plaja, dragoste de-o vara… Desi producatorul l-ar fi dorit pe Elvis Presley in rolul principal, studiourile au refuzat argumentand ca popularitatea sa ar implica costuri mult prea mari. Rolul a revenit asadar lui Cliff Robertson, care alaturi de Sandra Dee si James Darren, ne spune povestea unei adolescente initiate intr-un sport ce inseamna mai mult decat adrenalina si pasiune: surfing. Predecesorul genului de film „beach party”, filmul a primit doua continuari si numeroase seriale. Influenta “Gidget” s-a intins mult timp dupa si a dus la construirea unui fenomen subcultural de a aduce surfingul in interesul multora. Cu adevarat un clasic impus prin originalitate, o comedie romantica de sezon care cred ca va fi primita bine si in prezent.

Unul din putinele filmele care a reusit sa ma pacaleasca recent. Aici ma refer la personajele negative pentru ca ne confruntam cu o dilema care se prelungeste pana spre final: cine este criminalul? Intr-un taram din care nu ai vrea sa pleci nicicand, crime odioase ocupa toate buletinele de stiri. Un cuplu recent casatorit (Steve Zahn si Milla Jovovich) pleaca in luna de miere in insulele Hawaii, pe drum intalnind mai multe cupluri suspecte. Cine este calau si cine este victima?

Poate ca nu va plac Adam Sandler si Jennifer Aniston, dar cu siguranta nu va veti putea priva de placerea de a vedea inca o data parte din insulele hawaiene. “Just Go With It” certifica prima colaborare a celor doi, desi se cunosc de douazeci de ani, inainte ca vreunul din ei sa devina faimos. In comedia romantica amintita, facem cunostinta cu un doctor plastician care descopera magnetul pentru femei, lucru care ii si alimenteaza teama de angajamente. Dupa ce o cunoaste pe cea care crede ca este aleasa, intervine asistenta sa care se da drept sotia de care e musai sa divorteze. Santajat de copiii „sotiei”, ajunge sa le ofere ei si micutilor o vacanta pe cinste intr-un arhipelag.

  • Locul 13: Point Break (1991)

Marturie a succesului inregistrat sta faptul ca filmul va dispune de un remake programat pentru 2013, insa nu exista inca nicio informatie privind distributia planuita. Pentru mine a fost fresh si inca poate fi urmarit cu interes pentru ca doi dintre actorii buni ai industriei cinematografice, au clasat in prim-plan un joc periculos cu agenti FBI sub acoperire, infractori, jafuri bancare, surf, urmariri si o prietenie cotata cu adrenalina. In rolul antagonistului il intalnim pe regretatul Patrick Swayze, expunand un rol negativ de izbanda. Politistul este intruchipat de Keanu Reeves care inca practica surfingul ca un hobby, dupa ce l-a invatat pentru film. Acesta a castigat rolul initial adjudecat de Mathew Broderick, dupa ce la auditie participasera Johnny Depp si Charlie Sheen. O informatie amuzanta: expresia “fuck” este rostita de 105 ori.

  • Locul 12: Soul Surfer (2011)

Din nou Hawaii (plus Tahiti), de data asta insa povestea adevarata a tinerei Bethany care, dupa ce este atacata de rechini si i se amputeaza bratul stang, nu renunta sa practice sportul care a adus-o aproape de moarte. Odata vizitata zona devastata de tsunami-ul din Thailanda in 2004, adolescenta realizeaza ca nimic din ce a patimit ea nu se poate compara cu pierderile suferite de miile de oameni, lovite atunci de tragedie. Dupa ce a urmarit-o in minunatul „Bridge to Terabithia”, adevarata Bethany a rugat-o pe AnnaSophia Robb sa o ajute sa o insufleteasca in povestea biografica de pe marele ecran. Alte aparitii: Dennis Quaid, Helen Hunt, Carrie Underwood, Kevin Sorbo, Craig T. Nelson.

  • Locul 11: Swept from the Sea (1997)

Cat de mult mi-a placut filmul asta… Stiu ca am confesat deja iubirea mea pentru Rachel Weisz, dar nu-i nimic, depun marturia din nou. Aceasta imbraca haine de epoca pentru drama bazata pe o scurta povestire din 1901 „Amy Foster”, scrisa de Joseph Conrad si ne aduce in centrul de interes o idila condamnata inca inainte de a prinde radacini. O simpla fata de la tara, reuseste sa salveze un ucrainian naufragiat (Vincent Perez). Ignorat de comunitatea in care a ajuns, singura persoana care ii ofera intelegere este fragila Amy.

  • Locul 10: 50 First Dates (2004)

Titlul original, usor neinspirat, a fost „50 First Kisses” insa a fost schimbat pentru a se evita confuzia cu un alt proiect de-al lui Barrymore. Desi ruineaza sfarsitul revelator al filmului “The Sixth Sense” (suparata daca nu vedeam filmul inainte), mie chiar mi-a placut. Stiu ca Adam Sandler nu are multi simpatizanti, dar rolul de amant care incearca in fiecare zi sa-si cucereasca iubita amnezica, nu te poate lasa indiferent. Si da, este mai bun decat de “The Vow”, asemanator la subiect. Majoritatea filmarilor au fost facute in Hawaii, insa unele secvente de interior au fost reproduse in case din LA, decorate cu teme insulare, pentru reducerea costurilor. Aflati la a doua colaborare dupa “The Wedding Singer”, Barrymore si Sandler au complotat la fel de bine.

Nominalizat la Oscar si la Globul de Aur pentru “cel mai bun film strain”, “Y tu Mama Tambien” este cunoscut pentru controversele survenite in juru-i, prin refuzul de a cenzura scenele de sexualitate. In Mexic, a castigat numai in primul weekend, 2.2 milioane de dolari, devenind astfel cea mai profitabila deschidere din istoria cinematografiei spaniole. Drama este regizata de Alfonso Cuarón si ne prezinta calatoria a doi adolescenti (Diego Luna si Gael García Bernal) catre o insula fictiva. Dupa ce o intalnesc pe Luisa (Maribel Verdú) pe care o invita cu ei, ambii planuiesc sa-si satisfaca poftele carnale cu aceasta. Intrata in jocul lor, Luisa se culca cu amandoi, relatia dintre cei doi prieteni suferind o rabufnire indelung amanata. Inainte de a spune nu, cititi tag-ul filmuluiLife has its way of teaching us. Life has its way of confusing us. Life has its way of changing us. Life has its way of astonishing us. Life has its way of hurting us. Life has its way of curing us. Life has its way of inspiring us.”

  • Locul 8: Zorba the Greek (1964)

Nu cred ca am sa reusesc candva sa reproduc coregrafia din film, aceea bijuterie ritmica din finalul filmului, devenita in timp un cliseu al culturii grecesti. Castigator a trei premii Oscar si nominalizat la alte patru categorii “Zorba the Greek”, este bazat pe romanul cu acelasi nume scris de Nikos Kazantzakis. Alan Bates interpreteaza un romancier britanic ce se retrage in Creta pentru a gasi inspiratia scrierii. In timp ce astepta vaporul, il intalneste pe Zorba (Anthony Quinn), un nomad care il primeste ca insotitor. Vazut cu ani buni in urma, stiu ca imi daduse o speranta si o pofta de viata nebune!

  • Locul 7: The Descendants (2011)

Castigator al unui premiu Oscar al editiei precedente, mi s-a parut neasteptat de bun, o combinatie proportionala intre comedie si drama, balanta inclinand mai mult catre al doilea gen. Romanul semnat de Kaui Hart Hemmings (citit si placut, desi mi l-as fi inchipuit altfel ecranizat) a beneficiat de George Clooney in rolul principal, intruchipand un avocat bogat dintr-o locatie tropicala. Dupa un accident nefericit al sotiei sale, acesta incepe sa realizeze cat de absent a fost in viata de familie. Plecat intr-o calatorie alaturi de cele doua fete ale sale, avocatul isi reconsidera prioritatile. Intrebarea este: totul vine prea tarziu?

  • Locul 6: Forgetting Sarah Marshall (2008)

Surprinzator, dar chiar mi-a placut. O fost o doza de aer proaspat pe piata comediilor romantice, care pareau a duce lipsa acuta de inspiratie. Hotarasem sa-l urmaresc mai mult in joaca, dar Jason Segel, chiar m-a convins in rolul „paratului” parasit de iubita. Experienta personala l-a ajutat nu doar sa ne convinga in rolul principal, ba chiar l-a inspirat sa scrie scenariul. Scena despartirii, dezbracat fiind, se pare ca a fost chiar un eveniment real din viata nefericitului. Pe scurt, dupa ce este parasit de partenera sa (Kristen Bell), o vedeta de televiziune, Peter cade intr-o depresie greu tratabila. Efect al unui impuls, se decide sa plece intr-o excursie in Hawaii, sperand sa-si regaseasca echilbrul. Totusi, lucrurile nu sunt de cele mai multe ori cum le planificam. P.S. Nu v-ati dorit in niciun moment sa fi fost acolo?

  • Locul 5: Jaws (1975)

Uitati de glumele proaste ca “Piranha 3D” sau alte tentative lamentabile cu adolescenti frustrati si individe siliconate (stiu, sunt rautacioasa). Adevarata spaima a fricii de mare s-a materizaliat in 1975, odata cu lansarea celebrului “Falci”, in regia si mai bine cunoscutului Steven Spielberg. Considerat primul blockbuster, filmul a fost urmarit la lansare de peste 67 de milioane americani. Imbogatit cu trei continuari, total inutile, niciuna nu a reusit sa se ridice la calitatea originalului. Din nou bazat pe un roman, thriller-ul horror are in centru un rechin alb ce nu se sfieste sa atace si sa omoare in apele oceanului. In rolurile principale ii intalnim pe Roy Scheider (politist), Richard Dreyfuss  (oceanograf),  Robert Shaw (vanator de rechini), Murray Hamilton si Lorraine Gary. Filmul a primit mai multe distinctii printre care mentionarea in multiple topuri apreciative (in 2004 revista Empire il include in 10th best film of all time, in 2005 primeste locul 3 in Total Film’s 100 Greatest Movies Of All Time, in 1998 este pozitionat pe locul 56 al celor mai bune filme si locul 2 pentru cel mai bun thriller de Institutul American de Film).

  • Locul 4: Mamma Mia! (2008)

Nu sunt eu fan al musicalurilor, preferatul meu este „Moulin Rouge”, dar as minti daca as spune ca nu mi-a placut “Mamma Mia!”, mai ales ca sunt una din norocoasele generatiei care a crescut cu hiturile ABBA, in perioada cand se asculta VH1. Bazat pe un musical pus pe scena de pe Broadway, filmul se bucura de aparitia lui Meryl Streep, o mama singura ce a crescut-o pe fiica sa Sophie (Amanda Seyfried) fara a-i marturisi identitatea tatalui. Penduland intre trei posibili tati, aceasta ii invita pe acestia (Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård) la nunta sa, iscand un cutremur de muzica, dans si bucurie. Majoritatea filmarilor au fost facute in insula greceasca Skopelos, o adevarata minunatie peisagistica. Pana la lansarea “Avatarului” cameronian, “Mamma Mia!” inregistrase cele mai mai incasari din toate timpurile in Marea Britanie.

  • Locul 3: The Piano (1993)

Pentru descoperirea unor emotii cinematografice rare, trebuie sa ii multumesc Piratului Cinefil, pentru recomandare. Daca va plac filmele care rostesc mai multe cuvinte atunci cand arata imagini si care te lasa sa cunosti personajele atunci cand privirea lor deschide porti, atunci cu siguranta trebuie sa vezi “The Piano”. O cunoastem astfel pe Ada, o femeie muta, mama singura a unei copile (Anna Paquin). Nevoita sa se mute cu viitorul sau sot, in baza unei casatorii aranjate, aceasta va suferi o crunta criza de identitate… Holly Hunter, actrita principala, te cucereste pur si simplu, ea insasi interpretand orchestratia de la pian. Jane Campion, regizoarea filmului, a fost prima femeie care a castigat prestigiosul trofeu Palme d’or al Festivalului de Film de la Cannes.

  • Locul 2: The Beach (2000)

Nu doar apreciat de critica, ci iubit si de publicul amator de senzatii cu adrenalina, drama intesata cu mister si aventura a incaput pe mainile regizorului Danny Boyle, avand la baza romanul scris de Alex Garland. In rolul principal ar fi trebuit sa-l vedem pe mult mai avidul Ewan McGregor, insa cum alegerea a stat in mainile casei de productii, relatia dintre regizor si mai sus numitul ghinionist inlaturat din proiect, a suferit o ruptura permananenta. In rolurile principale ii primim pe Leonardo DiCaprio, Tilda Swinton, Robert Carlyle, Virginie Ledoyen si Guillaume Canet. Norocosii au stapanit pe parcursul filmarilor, insula Koh Phi Phi din Thailanda. Este de prisos sa mai adaug ca imaginile furate de producatori, iti iau glasul si te trimit intr-o calatorie cum rar poate fi infaptuita.

  • Locul 1: Cast Away (2000)

Toate momentele cu Wilson, prietenul nascocit dintr-o minge, mi-au frant inima pur si simplu, in special acel moment cand cei doi se despart.”Cast Away” a fost filmat in Monuriki, una din insulele Marnuca, insula care a devenit un adevarat magnet pentru turisti. Povestea o stim cu totii: un angajat al unei firme de curierat, naufragiaza pe o insula nelocuita si este obligat sa gaseasca metode de supravietuire cu tot ceea ce a primit din avionul prabusit. Acasa, familia il declara mort si ii oficiaza o ceremonie de inmormantare, desi el se lupta sa gaseasca calea inapoi spre civilizatie… In regia lui Robert Zemeckis nu era nicio sansa sa vedem un esec. Filmul este superb, nu doar prin peisaje, cat si prin ideea omului nevoit sa se adapteze unei lumi izolate, lipsei societatii. Tom Hanks, unul dintre actorii mei preferati, a primit mai multe nominalizari, inclusiv la Oscar pentru cea mai buna interpretare, recunoscuta fiindu-i interpretarea maiestuoasa. Ceea ce poate unii dintre voi nu stiau, “Cast Away” a fost productia ce a inspirat serialul LOST, initial intitulat “Nowhere”, un serial ce ar fi trebuit sa se axeze strict pe ideea din filmul de baza.

Vezi si...

41 Comments

  1. Movie Zone at  -  Răspunde

    inspirat articol, in trend cu tendintele de sezon, ma bucur ca ti-a placut The Piano 😀

    • Angela at  -  Răspunde

      multumesc! numai din ce am citit la tine, eram sigura ca o sa-mi placa, asa ca iti sunt recunoscatoare ca mi l-ai adus in atentie. este un film nemaipomenit !

  2. Laura Trisca (Meleaca) at  -  Răspunde

    Wow! Cat ai muncit la articol. Bravos!

    • Angela at  -  Răspunde

      sincer, nici eu nu ma gandeam ca o sa trudesc atat de mult la el, dar sper sa fi reusit ceva frumos! multumesc

  3. m@ri@n at  -  Răspunde

    foarte frumos, desi m-am cam speriat dupa ce am citit locul 22 si 21 🙂
    imi place ca ai ales Y mama tambien si Point Break, plus the beach.

    • Angela at  -  Răspunde

      multumesc! pey am zis sa fac incalzirea cu astea mai slabute si sa cresc calitatea filmelor pe masura ce ajung la final. am mentionat totusi ca topul este subiectiv, asa ca este posibil ca tie sa ti se para de exemplu locul 15 inferior lui 10…. invers. ma bucur ca nu am dezamagit. mie imi plac in mod deosebit cele treo filme. La Point Break il am pe Keanu Reeves ceea ce pentru mine e suficient, la The Beach, regizorul este genial si Y tu Mama Tambien, nu incap comentariile 🙂

  4. Roberts at  -  Răspunde

    waw! ce prezentare, cata munca….ma asteptam ca pe la jumatate sa urmeze ceva de genul: revin cu restul altadata…n-a fost asa!:) revenind, pe lista ta am regasit cateva filme dragi mie: The piano, Cast Away, Zorba The Greek…ni-a placut prezentarea ta si faptul ca esti de cursa lunga!:)

    • Angela at  -  Răspunde

      multumesc !!!! nu ma asteptam sa placa atat de mult articolul. marturiresc ca a inceput ca o joaca si voiam sa renunt la un moment dar, der de obicei nu las lucrurile neterminate. nup, nu-mi sta in fire sa agat lucrurile, desi ar fi o tactica buna pentru a te face sa revii :P. ma bucur ca ti-au placut prezentarile si ca nu te-anm dezamagit cu propunerile mele. daca nu ajungi la mare, ai de unde sa alegi:P. din nou, multumesc 🙂

      • Roberts at  -  Răspunde

        in mod sigur anul acesta nu ajung la mare! singurul regret e ca fetele mele nu vor face aerosolii si nu se vor bucura de atmosfera de bucurie de acolo! in rest, eu prefer muntele:) si, da, am ceva filme de vazut:)

        • Angela at  -  Răspunde

          nici eu nu o sa ajung la mare, dar nici nu tin neaparat 🙂 nu sunt asa indragostita de mare, dar muntele trebuie vizitat. sa-ti traiasca fetele! cand vor mai creste, se vor duce singurele 🙂 sper sa ajungi sa simti briza marii 😛

  5. Maria at  -  Răspunde

    super articol, felicitari
    cat ma bucur sa vad y tu mama tambien si zorba the greek in lista

    • Angela at  -  Răspunde

      Maria, iti sunt recunoscatoare pentru felicitari si le primesc cu mare placere. mi=era teama sa nu omit ceva si sa supar, dar se pare ca pana acum am impacat gusturile fiecaruia. stiu ca mai sunt si alte variante, dar pentru mine astea au fost relevante, asa ca daca la tine am bifat doua optiuni, este nemaipomenit. ma bucur ca ti-a placut articolul

  6. spanac at  -  Răspunde

    Damn you Wilson! Damn you!
    Wilsoooooooooooooooooooooooonnnnnnnnnnnn!!!

    • Angela at  -  Răspunde

      mey, scena cu Wilson, este preferata mea… cand realizeaza ca l-a pierdut si se chinuie sa inoate spre el, e chiar dramatic… i’m s sorrry Wilson, i’m sorry:(

  7. Natural at  -  Răspunde

    Ba vere, te trimit la un concurs sau la o bere. Cum vrei tu si-apoi mancam 🙂

  8. Pingback

    O leapsa de vara « Diana Bocai

  9. bibliodevafiliala3 at  -  Răspunde

    Excelent articolul tău, ca de obicei! Îmi plac recomandările tale şi sper să văd unele filme care mi-au scăpat sau să revăd altele pe care le-am îndrăgit de prima dată când le-am văzut. Trebuie să fac doar o mică remarcă referitoare la Zorba, grecul după cartea lui Kazantzakis. Alan Bates este cel care joacă rolul intelectualului ce pleacă în Grecia, iar Anthony Quinn este Zorba, un grec, angajatul lui, care îl însoţeşte. Este adevărat că filmul este foarte bun, deşi cartea se termină diferit şi mesajul ei este poate altul decât al filmului. Recomand cartea, deşi filmul este mult mai optimist. Dansul este cel care acompaniază viaţa privită prin prisma lui Alexis Zorba iar felul lui de a fi şi a gândi devine molipsitor pentru Basil, scriitorul englez. Un film de văzut, o carte de citit, zic eu.

    • Angela at  -  Răspunde

      multumesc!!!!!! Roxana, nu? pana acum nu te-am tutuit, dar cred ca e cazul :). tocmai asta a fot scopul: sa-ti aduc marea pe ecran:P. daca reusesc asta, atunci articolul a fost perfect. Swept Away a fost duminica la TV si mi-a placut la fel de mult. sunt si mai slabe si mai bune, ideea este ca ai pe alese :P. acum am citit ce am scris si sunt rusinta 🙁 o sa modific imediat si-ti multumesc !!! probabil ca din greseala 🙂 nu am citit cartea, din pacate. P.S: e vreo carte ce ti-a scapat? cand ma gandesc cate carti ma asteapta si cate nu le voi cunoaste nicicand…

      • bibliodevafiliala3 at  -  Răspunde

        Roxana, într-adevăr. Eu sper ca lumea să mă tutuiască pentru că aici, pe net, suntem toţi fără vârstă şi pe picior de egalitate. Măcar aşa să văd marea, pentru că deşi sunt oficial în concediu, de azi, nu voi ajunge decât la munte. Despre carte pot să-ţi spun că filmul prezintă doar o parte a cărţii. Cartea am găsit-o atât de frumos prezentată aici http://www.lumedeumbre.ro/2010/03/06/zorba-grecul-%E2%80%93-nikos-nazantzakis/ încât m-am gândit că poate ţi-ar place să citeşti articolul despre ea.
        Cât despre cărţi, nu te gândi, sunt convinsă că mi-au scăpat multe, mai ales din cele noi apărute. Cred, totuşi, că am citit foarte multe, în general. Dar asta, pentru vârsta mea, pentru ocupaţia mea şi pentru faptul că până pe la 30 de ani n-am avut calculator şi internet… este firesc. Nu te gândi că nu vei cunoaşte toate cărţile, ci fă în aşa fel încât să cunoşti multe 🙂 Cu timpul se rezolvă 🙂

        • Angela at  -  Răspunde

          iar raspund cu intarziere, dar nu prea am avut timp…. Roxana, imi pare bine. ti-am mai spus ca ma bucur ca ne-am „cunoscut”. concediu placut!!! sa te bucuri de el si sa ajungi la munte pentru a respira aer curat. eu oricum nu sunt amatoare de excursii la mare. si eu prefer muntele. am citit cronica respectiva si mi-a placut. ti se intampla sa citesti de mai multe ori un text pentru ca iti place cum e scris? multumesc pentru incurajare. sau mai bine zis, pentru increderea ce mi-o dai. imi pare rau ca nu citesc atat de mult pe cat imi propun, dar traim intr-un secol al vitezei, caruia trebuie sa i te adaptezi….

          • bibliodevafiliala3 at  - 

            Am ajuns la munte. Din nefericire m-am îmbolnăvit destul de rău şi acum stau în casă. Oricum sunt la părinţi şi deşi n-aş fi vrut să mă vadă bolnavă, sunt bine îngrijită, cel puţin. Cât despre întrebarea ta – Da, citesc de mai multe ori ceva ce îmi place. Dar, cum îţi spuneam am lacune în ceea ce priveşte literatura contemporană. Poate nu mă atrage, poate n-am găsit eu ceva care să-mi vorbească pe înţelesul inimii. Dar sunt extrem de multe titluri şi nu le poţi cuprinde, oricât ai încerca.

          • Angela at  - 

            imi pare rau sa aud ca nu esti bine!!! stii ce tratament iti recomand eu? repaus la pat, o carte buna, un ceai pentru a te racori si pe seara, nu te poti lipsi de un film bun! bine macar ca esti acasa… cea mai buna ingrijire o primesti de la ai tai. tu ai casa parinteasca la munte ? norocoaso!!! eca tot intrebai intr-un articol de-al tau ce preferinte avem, eu spuneam ca prefer sa ma axez pe un gen. nu am precizat ca gust si din clasic si contemporan. imi plac in aceeasi masura. poate nu ai citit ceva care sa te fi cucerit… nu stiu ce sa recomand acum.

  10. Teo at  -  Răspunde

    Se vede ca muncesti foarte mult la articole, si asta se transpune in calitatea textului! Foarte bine, Angela! Tine-o tot asa. 🙂

    • Angela at  -  Răspunde

      vai, Teo! ma bucura mereu orice apreciere primita 🙂 eu sunt fff pesimista si perfectionista. mereu ma gandesc ca nu e bine ce am facut, ca puteam sa fac si mai bine, dar cand primesc confirmarea ca totul e ok, impulsul de a continua creste :). aveam de mult articolul asta in capsor, numai ca nu ma hotaram in ca forma sa fie… mi-a luat mai mult timp decat credeam, dar l-am terminat ! muuuultumesc muuuult !

  11. Radu Ştefan RS at  -  Răspunde

    Şi eu aş fi pus ”Cast Away” pe locul 1… şi ”The Beach” tot pe doi sau chiar trei… Regret să spun, dar sunt multe filme în listă pe care nu le-am văzut. M-ar tenta foarte mult ”The Piano” şi filmul cu Adam Sandler. Felicitări pentru top!

    • Angela at  -  Răspunde

      multumesc! il aveam de mult timp ca proiect si a durat mai mult decat credeam sa-l finalizez 🙂 ma bucur ca a iesit ceva ce place. am zabovit putin prin blogul tau si imi place ! mult chiar 🙂 o sa te adaug in blogroll. daca vezi greseli prin comentariile in engleza, sa-mi fie scuzate 🙂 cu cast away tom hanks m-a cucerit iremediabil… din toata lista, prioritar recomand the piano daca nu l-ai vazut 🙂

      • Radu Ştefan RS at  -  Răspunde

        Merci mult pentru tot! Nu trebuie să te îngrijorezi vizavi de comentariile tale în limba engleză! Apreciez foarte mult că ai scris în engleză pe blogul meu! De asemenea, îmi place mult ce am citit la tine şi văd că ai lucrat destul de mult la acest site cu filme! Felicitări!

        Zici că ar trebui să văd ”The Piano”? Şi mie s-a părut că ar fi foarte bun, din ce am citit la tine. Mulţumesc şi baftă în continuare!

        • Angela at  -  Răspunde

          multumesc si eu 🙂 am zis ca asa e corect 🙂 oricum mi se pare ca o sa castigi mult pentru alegerea ta. esti mai usor de gasit. iti tin pumnii pentru a reusi ceva frumos cu blogul. potential are :). iti mltumesc pentru aprecieri. il am din 2010 si cam jumatate de an l-am cam neglijat. dupa ce am revenit la el, nu prea mai fac pauze si incerc sa mentin treaz interesul. scriu doar despre film si mai arunc cateva articole speciale ce asteapta mult pana se concretizeaza. e mai greu ca lucrez, dar sper sa nu dezamagesc. da, sunt sigura ca o sa-ti placa „The Piano”. eu l-am vazut ca recomandare la un alt blogger si l-a descris asa de frumos ca nu am putut rezista tentatiei 🙂

          • Radu Ştefan RS at  - 

            Cu timpul liber, într-adevăr, e mai greu… Sunt sigur că o să te descurci! Abia aştept să văd ce mai descopăr pe blogul tău! Am început să mă uit prin articole 🙂

          • Angela at  - 

            am noroc ca la munca am net si mai pot sa fac cronici in putinul timp liber intre apeluri. lucrez intr-un call center 🙂 multumesc frumos. te mai astept oricand!

  12. dieta at  -  Răspunde

    Un film exceptional, de nota 10, cu un scenariu bine scris si cu o interpretare de zile mari. Cred ca pentru Claire Daines acesta e rolul vietii ei.

  13. Pingback

    Lansare “A Good Day to Die Hard” si “Flight” | AnzhelaMovies

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail