CineCronici, Comedie

Lilke a Boss (2020)

Like a Boss (2020) – COMEDIE

Mia: Don’t worry your little head about it.

Claire Luna: My head isn’t little. It’s just that my breasts are humangous.

  • Regizor: Miguel Arteta
  • Actori: Salma Hayek, Rose Byrne, Tiffany Haddish
  • Gen: Comedie
  • Premii: niciun premiu, doua nominalizari (la data publicarii)
  • Tara: SUA
  • Durata: 83 minute

Lansat in plina iarna, „Like a Boss” este mai degraba un film sezonier pe care il vezi in zilele caniculare cand vrei sa te relaxezi in sala de cinema la ceva usurEl, care sa nu te solicite prea mult. Asociere care nu discrediteaza in vreun fel. Plus ca, in linii mari ii reuseste acest lucru. Unde mai pui ca vine la pachet cu o poveste emotionanta despre o prietenie autentica – poate nu la fel de zdravana ca in „Girls Trip” – dar cu siguranta ca si aici actritele din rolurile principale reusesc performante aproape la fel de bune. Sunt intr-o forma faina pentru livrat gaguri dintre cele mai diverse, care prind bine in combinatie cu limbajul deloc cuminte si situatiile nebunesti.

„Like a Boss” ni le prezinta pe Mia si Mel, doua individe care locuiesc impreuna, desi sunt amandoua femei in toata firea. S-au cunoscut inca de cand erau mici si de atunci au fost de nedespartit. Ba chiar au reusit sa isi cladeasca propria companie de cosmetice, care nu merge atat de bine in ciuda eforturilor lor. Atunci cand o oportunitate pare sa le salveze atat afacerea cat si cariera, cele doua ajung sa fie in contradictoriu. Daca una este dispusa sa accepte compromisuri, cealalta nu ar accepta nimic care sa schimbe politica firmei. Pe masura ce cele doua sunt puse in fata unor experiente neplacute si prietenia lor va fi tot mai afectata.

Nu are vreun mesaj profund, dar surpinde satisfacator ideea de prietenie si despre frumusete. Nici nu reinventeaza genul comedie, insa te vei simti bine cand il urmaresti, cu sanse mari sa il uiti a doua zi. In rolurile principale sunt Ross Byrne, Salma Hayek si Tiffany Haddish, cea din urma livrand si cele mai satisfacatoare momente. De altfel multe dintre scene sunt tinute in atentia publicului de aceasta, care pare ca improvizeaza uimitor. Atitudinea ei taioasa si vulgara sta bine in contrast cu stangaciile si anxietatile personajului interpretat de Byrne. Impreuna cele doua asigura rasete generoase.

Comedia pare ca se pierde uneori in detalii si isi uita directia, dar nici nu poti impune pretentii ridicate cand tot ce si-a propus este sa te faca sa te simti bine. Cu siguranta ca nu vei regreta vizionarea, pentru ca se achita de datoria de a te face sa uiti pentru scurt timp de probleme. Regizorul Miguel Arteta ne-a rasfatat in trecut cu reusite mai bune – The Good Girl, Youth in Revolt – dar nu ar trebui sa faca uitata nici contributia pentru „Like a Boss” asigurand cu aceasta o experienta decenta.

Filmul a intrat in cinematografe din 10 ianuarie si este distribuit de Ro Image.
Vizionarea a fost facuta in cadrul Cinema City din cadrul Sun Plaza.
Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.