Drama, Recomandari

[REVIEW] Cake (2014)

Cake-Poster„Tell me a story where everything works out in the end for the evil witch…”

  • Regizor: Daniel Barnz
  • Actori: Jennifer Aniston, Adriana Barraza, Anna Kendrick, Sam Worthington, Mamie Gummer, Felicity Huffman, William H. Macy, Chris Messina
  • Gen: Drama
  • Premii: 2 premii, 4 nominalizari
  • Tara: SUA
  • Durata: 102 minute

Considerat de catre critica drept filmul care avea sa resusciteze cariera lui Jennifer Aniston, cunoscuta mai ales pentru comediile romantice fara suflu si mai putin pentru productiile apasatoare (vezi ,,The Good Girl”), ,,Cake” ramane recunoscut drept o drama sufocanta despre tema sinuciderii. Iar asta in contextul in care se cauta identitati si se acuza vinovatii pentru greselile altora.

Regizorul Daniel Barnz a mai cochetat cu o drama biografica in 2011- ,,Won’t Back Down” – insa era acuzat atunci ca nu exploata concis temele livrate, ba chiar era pus la zid pentru caricaturizarea personajelor. De data asta alege sa faca din personajele sale niste figuri demne. Fie ca intelegem prin asta sa le slabeasca ratiunea si puterea de alegere.

Jennifer Aniston este Claire, o femeie dezechilibrata, naiva, fragila, care alege sa isi planga durerea in propriul fel. Dupa ce isi pierde copilul in urma unui accident si ea ramane sa sufere, durerile care o fac dependenta de pastile si se agata de nimicuri. Si daca asta inseamna sa fie fascinata de o halucinatie care ii confirma ca nu este singura in suferinta, asa sa fie. Chiar daca decizia ei presupune sa intre in viata unui vaduv care credea ca isi facuse curatenie in viata.   Cu chipul obosit, cu un mers care tradeaza truda unei vieti lipisita de speranta, Jennifer Aniston incanta si este de nerecunoscut. Constienta ca citeste aici.

Vizionare trailer:

Cake

Cake

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.