Horror, Special, Thriller

The Lazarus Effect (2014) [REVIEW]

the-lazarus-effect-poster„This whole process started with the Lazarus serum. The goal here is to bring someone back from the dead.”

  • Regizor: David Gelb
  • Actori: Olivia Wilde, Mark Duplass, Evan Peters, Sarah Bolger, Donald Glover
  • Gen: Thriller, Horror
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
  • Tara: SUA
  • Durata: 83 minute

Joel Schumacher venea la inceputul anilor ’90 cu o viziune terifianta a experimentelor si joaca de-a moartea, in „Flatliners”. Kiefer Sutherland, Julia Roberts, Kevin Bacon, William Baldwin si Oliver Platt  se jucau de-a Dumnezeu si faceau probe pentru a descoperi ce este dincolo de moarte. Chiar daca studentii erau nestiuitori si naivi, filmul (subapreciat, daca ma intrebati pe mine), aducea o nota complexa asupra dezbaterii unei teme usor de manipulat. David Gelb se preocupa mai mult de aspectul horror si de analiza demonilor interiori pentru a evidentia (doar) cel mai mult personajul Oliviei Wilde. Dar eu prefera sa remarc interpretarea lui Mark Duplass.

Producatorii francizelor „The Purge”, „Insidious” (o revelatie in materie de filme horror) si stangaciul „Sinister” distribuie prin „The Lazarus Effect” marturiile entuziaste ale unor cercetatori medicali. Acestia, manati de iluzia ca vor face descoperiri revolutionare, sfideaza legile morale si regulile insitutitiei si opereaza experimente pe animale moarte. Desi contractul stipula ca incercarile sa fie facute pe pacienti aflati in coma. Dupa un intro sugestiv, facem cunostinta cu echipa condusa de Frank (Mark Duplass), dar adunata impreuna de ideile logodnicei sale, Zoe (Olivia Wilde). Impreuna reusesc imposibilul, insa lucrurile scapa curand de sub control. Cu toate ca unele personaje secundare sunt doar aparitii episodice, este interesant de urmarit cum si cati supravietuiesc.

Cu un buget infim, filmul are cateva efecte speciale bunicele. De la imaginea care aminteste de o Carrie inspaimantata si pana la scenele cu incediu, „The Lazarus Effect” este mai mult un horror medical si mai putin unul religios, asa cum pare uneori (vezi discutiile despre catolicism).O imagine revitalizata a la „Lucy” este indusa de explicatiile venite pentru tratarea unor fenomene, insa care aici scapa de sub control. O astfel de explorare psihologica, despre reanimare, se facea recent in productia franceza de televiziune „The Returned”. Doar ca acolo nu urmaream siluete leganandu-se in umbre, voci contorsionate si nici nu se iveau figuri de niciunde. Si aici se intampla asta destul de des si prompt, cat pentru a distinge elemente horror perfect valabile. Desi durata scurta pare uneori ca ar fi frant potentialul unui subiect ofertant, care ar fi putut fi explorat mai intens.

Vizionare trailer:

Galerie imagini:

„This whole process started with the Lazarus serum. The goal here is to bring someone back from the dead." Regizor: David Gelb Actori: Olivia Wilde, Mark Duplass, Evan Peters, Sarah Bolger, Donald Glover Gen: Thriller, Horror Premii: niciun premiu, nicio nominalizare Tara: SUA Durata: 83 minute Joel Schumacher venea la inceputul anilor '90 cu o viziune terifianta a experimentelor si joaca de-a moartea, in "Flatliners". Kiefer Sutherland, Julia Roberts, Kevin Bacon, William Baldwin si Oliver Platt  se jucau de-a Dumnezeu si faceau probe pentru a descoperi ce este dincolo de moarte. Chiar daca studentii erau nestiuitori si naivi, filmul (subapreciat, daca ma intrebati pe mine), aducea o nota complexa asupra dezbaterii unei teme usor de manipulat. David Gelb se preocupa mai mult de aspectul horror si de analiza demonilor interiori pentru a evidentia (doar) cel mai mult personajul Oliviei Wilde. Dar eu prefera sa remarc interpretarea lui Mark Duplass. Producatorii francizelor "The Purge", "Insidious" (o revelatie in materie de filme horror) si stangaciul "Sinister" distribuie prin "The Lazarus Effect" marturiile entuziaste ale unor cercetatori medicali. Acestia, manati de iluzia ca vor face descoperiri revolutionare, sfideaza legile morale si regulile insitutitiei si opereaza experimente pe animale moarte. Desi contractul stipula ca incercarile sa fie facute pe pacienti aflati in coma. Dupa un intro sugestiv, facem cunostinta cu echipa condusa de Frank (Mark Duplass), dar adunata impreuna de ideile logodnicei sale, Zoe (Olivia Wilde). Impreuna reusesc imposibilul, insa lucrurile scapa curand de sub control. Cu toate ca unele personaje secundare sunt doar aparitii episodice, este interesant de urmarit cum si cati supravietuiesc. Cu un buget infim, filmul are cateva efecte speciale bunicele. De la imaginea care aminteste de o Carrie inspaimantata si pana la scenele cu incediu, "The Lazarus Effect" este mai mult un horror medical si mai putin unul religios, asa cum pare uneori (vezi discutiile despre catolicism).O imagine revitalizata a la "Lucy" este indusa de explicatiile venite pentru tratarea unor fenomene, insa care aici scapa de sub control. O astfel de explorare psihologica, despre reanimare, se facea recent in productia franceza de televiziune "The Returned". Doar ca acolo nu urmaream siluete leganandu-se in umbre, voci contorsionate si nici nu se iveau figuri de niciunde. Si aici se intampla asta destul de des si prompt, cat pentru a distinge elemente horror perfect valabile. Desi durata scurta pare uneori ca ar fi frant potentialul unui subiect ofertant, care ar fi putut fi explorat mai intens. Vizionare trailer: http://youtu.be/xOthVMwEE0c Galerie imagini:
nota - 70%

70%

Nota

Nota utilizatorilor: Fii primul care-i dă notă!
70

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail