Drama, Recomandari, Romantic

Remember Me (2010)

“When someone comes into your Iife, haIf of you says,You’re nowhere near ready, but the other haIf says,”Make it yours forever.”


Atunci cand ai ocazia sa vezi un film care este catalogat ca fiind minunat, esti tentat sa faci nota discordanta si sa nu ii atribui titulatura anterior primita. Insa atunci cand intr-adevar ai ocazia sa urmaresti un astfel de film, ai vrea sa il recomanzi tuturor, insa cu filmul de fata ar trebui sa reflectezi .. mai ales in cazul celor care sunt mai sensibili. Asta pentru a evita sa le provoci o criza buna de plans, nu pentru dramatism ci pentru abordarea care misca fara a se forta foarte mult.

Remember me- tradus la noi  ca “Aminteste-ti de mine”, este minunat si da, merita recomandat. Nu neaparat distribuita (prezenta lui Robert Pattison sau a lui Emilie de Ravin cunoscuta publicului din succesul LOST) m-a atras la inceput ci poate chiar publicitatea facuta pe site-urile de specialitate.

Trebuie sa recunosc ca “Edward” din ecranizarile lui Stephanie Meyer a facut un rol de exceptie si a schitat un personaj puternic, plin de amaraciune si durere, intr-o lupta permanenta cu demonii interiori.Despartirea prematura a parintilor sai, instrainarea de tatal sau, considerat a fi vinovat de evenimentele tragice din trecut, Tyler este un singuratic, colegul de apartament incercand sa ii fie alaturi atat cat ii pemite.

Iesirile sale se rezuma la plmbari prin parc, alaturi de sora sa mai mica.de care este legat printr-o legatura unica, fiind mereu alaturi de ea atunci cand are nevoie.

Dorinta de a trai si gandul la un viitor nu fac parte din prioritatile tanarului lipsit de simtul realitatii, astfel ca atunci cand spera mai putin ca un licar de fericire sa apara in viata sa, asta se intampla in cel mai neasteptat mod. Intalnirea “programata ” cu Ally, o tanara plina de viata, ambitioasa, aflata la polul opus fata de ceea ce Tyler a obisnuit sa simta sau cunoasca va deveni cel mai pretios moment de care isi va aduce aminte….Tyler va constientiza sensul vietii, deschizandu-i ochii larg pentru a putea privi viata cu tot ce are mai fabulos de oferit.

Se vor cunoaste si vor incerca sa se ajute reciproc pentru a depasi cu mai multa usurinta monstrii care le incatuseaza sentimentele, insa nu toate lucrurile frumoase tin pentru totdeauna, relatia lor fiind pusa la incercare de familie si chiar de greselile comise de unul dintre acestia., respectiv circumstantele in care s-au cunoscut

Finalul nu putea fi decat unul neasteptat, nu pentru ca filmul a fost unul cu twist-uri, nu asta e scopul, insa in ideea  de a smulge cateva lacrimi, regizorul a apelat la o coarda sensibila a publicului, aducand in prim plan o tragedie a umanitatii care nu trebuie uitata….

„Remember Me” este un film memorabil,   despre puterea dragostei şi importanţa aprecierii vieţii prin pasiune şi respect pentru fiecare moment, pentru ca viata este alcatuita din acele momente sublime care ar trebuie sa faca parte din existenta fiecarui individ

Vezi si...

3 Comments

  1. Marius Serban at  -  Răspunde

    iti recomand filmul ‘Cashback’ (2006). A fost difuzat sambata pe ProCinema. Este ciudat..romantic..fantezist.

    Poate e mai bine sa vezi filmul fara sa mai stii altceva despre el, asa cum am facut eu, butonand din nimereala pe procinema. In trailer se arata prea mult.

    http://www.youtube.com/watch?v=t2Amuu0Vgxk

  2. Marius at  -  Răspunde

    Suuuper Remember Me. ‘prostul’ ala din twilight chiar stie sa joace. Povestea este emotionanta, foarte bine ancorata in realitate. Finalul..este…. surprinzator.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.