Guest Post

Dear John (2010)

Va spun din start ca am fost dezamagit de acest film. Din cate stiu si Angi are aceiasi parere, dar cum am vazut ca ea nu a facut o recenzie la acest film si eu l-am vazut de curand m-am decis sa scriu eu.

Povestea incepe promitator si frumos. Un el si o ea se intalnesc pe o plaja, si totul pare perfect. El mai stangaci, ea mai indrazneata, se indragostesc rapid. Dar stiam dinainte ca acesta va fi un altfel de film, un film bazat mai mult pe scrisorile care aveau sa si le scrie fiecare.

Cei doi petrec doar doua saptamani impreuna, doua saptamani frumoase si pline de romantism, dar apoi el este nevoit sa se intoarca in armata, unde mai avea de servit inca 12 luni. Se hotaresc sa isi scrie si totul pare ca ar merge in directia buna. Apoi nu stiu…ceva s-a intamplat si filmul coboara vertiginos. Totul cred ca are de-aface cu montajul cu editarea scenelor incat acel colaj de scene in care cei doi isi citesc scrisorile celuilalt nu prea m-a atras. Ati zice ca poate sunt eu pretentios si nu stiu ce este acela romantism. Din contra  stiu ! Eu aici critic modul in care a fost spusa povestea. Si daca tot mai vroiati sa vedeti acest film sa va mai zic una care poate o sa va taie pofta.

Eu urasc filmele in care intriga apare fortat.  Adica apare un element de decizie prosteasca care pune la incercare personajele. In acest film acel element a fost decizia tipului (interpretat de Channing Tatum) de a continua in armata, alaturi de colegii sai, cu totii vrand sa participe la noul razboi aparut dupa 11 septembrie 2001. Si da..inca o data un film care se leaga de acel eveniment negru din istoria Americii si a omenirii (dupa „Remember me”).

De ce decizia tipului a fost una prosteasca? Pentru ca daca o iubea indeajuns de mult pe Savannah (Amanda Seyfried – „Letters to Juliet” review) ramanea alaturi de ea. Dar si ea la randul ei are parte de vina pentru ca atunci cand el a intrebat-o aceasta nu a putut sa stea in calea lui de a isi urma ..destinul ?!

Nu o sa va mai povestesc despre final pentru ca nici macar acela nu a putut ridica nota mica pe care i-as acorda-o acestui film. Un film romantic distrus de dramatismul idiot adaugat fortat unui film care ar fi putut iesi bun.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.