Aventura, Comedie, Recomandari, Romantic

Letters to Juliet (2010)

„What and If are two words as non-threatening as words can be. But put them together side-by-side and they have the power to haunt you for the rest of your life: What if? What if? What if? I don’t know how your story ended but if what you felt then was true love, then it’s never too late. If it was true then, why wouldn’t it be true now? You need only the courage to follow your heart.”

• Regizor: Gary Winick
• Actori: Amanda Seyfried, Gael García Bernal, Vanessa Redgrave, Christopher Egan
• Gen: Comedie, Romantic
• Premii: 4 nominalizari
• Tara: SUA
• Durata: 103 minute

Putina siropeala nu strica nimanui din cand in cand. Cel putin asa imi place mie sa  cred. Niciodata nu a fost prea mult romantism in viata noastra, insa “Letters to Juliet”, indulceste cu riscul de a creste glicemia. Sunt un pic acida? Probabil. Insa pentru ca trebuie sa fiu realista, unul din punctele slabe ale filmului sunt tocmai dulcegariile astea exagerate.Peisajele de-a dreptul incantatoare, imbata privitorul si il invita intr-o mica excursie, fara a plati bilet, singurele conditii care trebuie indeplinite fiind dispozitia  si disponibiltatea ca pret de aproape doua ore sa faca abstractie de povestioara din fundal si sa se bucure de o plimbare unde va explora stradutele Veronei, tinuturile viticole ale Italiei, cladirile care poarta amprenta trecerii veacurilor si va face un popas spre a face cunostinta cu ospitalitatea locuitorilor.

Sa nu se inteleaga gresit. Ideea filmului nu este rea. Povestea in sine nu este suficient de bine exploatata, desi este atractiva si promite un script interesant. Amanda Seyfriend este o actrita care are un inceput destul de bun pe taramul batranului Hollywood, rolul din musicalul „Mamma Mia” ( care personal il consider a fi minunat) propulsand-o pe un fagas care trebuie urmarit. Personajul intruchipat de aceasta in LtJ- Sophie, are o relatie care pare a o multumi (in asta sa constea fericirea?). Impreuna cu partenerul sau planuieste o escapda in Verona, o “prehoneymoon”, asa cum o numesc cei doi. Ajunsi aici, cei doi isi fac planuri diferite, instrainandu-se inainte de a-si da seama, astfel ca Sophie, ajunge la casa in care se presupune a fi trait indragostita Capulet. Aici vin anual tinerele care iubesc si au nevoie de un sfat din partea acesteia.

Sophie va descoperi ca patru femei se ocupa sa raspunda scrisorilor, incercand pe cat posibil sa gaseasca rezolvare diverselor tragedii. De-a dreptul emoţionată de continutul unei unei scrisori uitate intre zidurile cladirii timp de 50 de ani, tânăra  răspunde autoarei de atunci, fără să ştie că scrisoarea ei va atrage o reacţie imediată din partea destinatarei, Claire (Vanessa Redgrave ). Din acest moment vom asista la o poveste despre dragoste, vrandu-se pe alocuri a fi amuzanta.Nu este tocmai o recomandare pe care as face-o unui baiat. Este un film dragut, fara nuanta si nu indrazneste sa faca mai mult decat ce si-a propus: sa il urmaresti si atat.

Nu te vei intoarce la el, pentru ca te-a impresionat o secventa anume, sau pentru ca te-a induiosat dincolo de limitele tale. Daca esti amator al filmelor de dragoste, mai mult romantice si mai putin comedii, atunci poti apela cu incredere la “Letters to Juliet”, pentru a-ti potoli setea si pentru a-ti umple timpul cu inca o istorioara de gen.

Rating autor: nota 6

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.