Actiune, Recomandari, Thriller

Salt (2010)

“The  rule says that a single life is not worth exposing an operation

 

Un film lejer, care nu iti solicita neuronii si nu te pune pe ganduri deloc. Nu te impresioneaza si nu manifesta un ecou puternic dupa vizionare, servind asa cum am mentionat un film lipsit de nuanta… rigid.

Poate termenul este un pic mai dur, insa lipsa de consistenta si scenariul deja intalnit pana acum , intesat cu o mica modificare nu ridica acest film pe un piedestal.

Vesnicul conflict intre autoproclamata putere a lumii, America si insetata de noi cuceriri,  Rusia, este din nou adus in atentia publicului.

De data asta in rolul agentului spion o prezenta feminia- Angelina Jolie, intruchipeaza pe Evelyn Salt, cea care da si titlul filmului.

Daca la inceput imi placea cum suna promoul filmului, de altfel destul de promitator- “Who is Salt?”, am sa spun ca este decat o strategie de marketing menita sa hraneasca curiozitatea devoratorului de filme, pentru ca sincer, am aflat din primele 20 minute raspunsul. Cliseele, vesnicele clisee…

Avem una bucata agent al CIA acuzat ca ar fi spion al Rusiei, ce planuieste, in mod ironic uciderea presedintelui rus, facand parte, pare-se dintr-un program de pregatire al viitorilor asasini nord est europeni.

Aceasta incearca sa isi demonstreze devotamentul pentru rusi sau americani, in primul rand salvandu-si pielea.La inceput nu stim inca de partea cui se  afla aceasta, o vedem impartind pumni in stanga si in dreapta, facand cascadorii periculoase precum salturi exagerate peste masini in mers sau escaladari imposibile pe cladiri.

Finalul este anticipat, regizorul uitand sa mascheze secventele care ne dau indicii indirecte ca sfarsitul e scris fara a surprinde.Actiunea avanseaza cu viteza melcului, agenta Salt fiind mai greu de ucis decat veteranul Bruce Willis.

Planul sau initial este schitat si prezentat succint, implicatea sa fiind de asemena dezvaluita- actiune liniara. Victime colatorale, o micutza povestioara de dragoste, (dar care nu este lacrimogena si nu depaseste cateva cadre ), spionaj, impuscaturi pe ici-colo, urmariri frenetice, se vor a fi, imbinate, reteta succesului.

S-a mizat probabil pe prezenta sex simbolului Angelina Jolie, toate ipostazele infatisate (travesti, blonda, bruneta sau cu parul scurt ), neglijand faptul ca ne-am saturat de aceleasi subiecte deteriorate si ca vrem ceva care sa inspire si sa transmita.

In schimb este ceva ce mi-a placut- o aparitie scurta in film, actorul  german August Diehl, in film partenerul de viata al lui Salt. Un rol mic poate face mai tarziu un mare actor, care deja si-a inceput cariera, insa intrarea la Hollywood fiindu-i de acum asigurata de prezenta sa in film,

Merita o vizionare- doar joaca Angelina (cum ar zice fanii), insa sa nu aveti asteptari foarte mari, Multumiti-va ca este un film de actiune, pe care nu trebuie sa ne suparam, doar pentru ca suntem pretentiosi.

Vezi si...

No Comments

  1. Marius Serban at  -  Răspunde

    Place reviewul. L-am citit tarziu in noapte.

    Clar ca nu mai vad filmul :)))

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail