Guest Post

Vanishing on 7th Street (2010)

vanishing-on-7th-street-953474l-imagineNu stiu cat de mult a incasat acest film in box office-ul american in 2010 si nici nu prea ma intereaza. Vazusem trailerul in urma cu ceva timp si cum a aparut am si sarit pe el pentru a il vedea.

Imi dau seama ca multora nu le va place. Unii vor sta pana la final asteptand niste raspunsuri, dar acestea nu sosesc. Si nici nu este cazul. Filmul „Vanishing on 7th Street” nu are menirea sa explice fenomenul ciudat care se intampla. Nu exista un grup de cercetatori care sa vina cu teorii si explicatii. Cu alte cuvinte nu exista o concluzie gigantica pe care sa o gasim la final. Pur si simplu.. se intampla.

Ce se intampla? Pai la fel ca in „The Happening”-ul lui M. Night Shyamalan o forta misterioasa isi face simtita prezenta. Insusi intunericul este personajul rau in acest film.
Celor care le-a placut si filmul lui M. Night Shyamalan, atunci vi-l recomand cu caldura si pe acesta. Totusi mici diferente veti gasi intre cele productii.

Revenind la bad guy-ul din „Vanishing on 7th Street”…. Va puteti imagina ceva mai infricosator decat sa simti ca te cuprinde intunericul si in secunda urmatoare pur si simplu te evaporezi. Exact asta mi-a placut la acest film. Misterul ! Faptul ca un lucru care in acest moment pare cel mai SF la care ne putem gandi este subiect de film. O pana uriasa de curent si cea mai mare parte a oamenilor de pe pamant dispar pur si simplu. Raman doar cei care erau in preajma unei surse de lumina. Dar treptat putinii supravietuitori sunt nevoiti sa gaseasca noi metode inventive pentru a ramane in lumina.

Sunt foarte multe momente in care tensiunea atinge cote maxime desi vom vedea de vreo 3 4 ori in timpul acestui film acelasi lucru – ultimii supravietuitori incearca sa gaseasca o metoda de a parasi orasul scufundat in intuneric.

The_Vanishing_on_7th_Street_movie_image_John_Leguizamo

V-am zis ca nu aflam multe lucruri pe durata filmului. Astfel faptul ca ziua devine mai scurta, iar noaptea din ce in ce mai intunecata ne adanceste in misterul filmului si face practic imposibila incercarea de a supravietui a ultimilor oamenilor ramasi.

Este si un film gen ‘end of the world’ dar are multe elemente de thriller. Aduce putin aminte si cu „I am legend” dar asemanarea cea mai mare o are cu „The Happening”. Daca in acel film eram pur si simplu ingrozit de faptul ca oamenii se sinucideau fara motiv, aici intunericul capata noi definitii. Ce se afla acolo? Unde dispar toti acei oameni?

Singura explicatie care era absolut necesara filmului o vom primi pe la jumatatea filmului. Este oarecum o explicatie cu caracter religios, iar finalul chiar te face putin sa te gandesti..la anumite lucruri. Dar cel mai important cred ca va fi atunci cand o sa verificati daca aveti vre-o lanterna in preajma voastra.

vanishing-on-7th-street-368677l-imagine

Vezi si...

No Comments

  1. Angela at  -  Răspunde

    trebuie sa il vad!!! eu ti-am aratat trailer-ul si arata fff bine. nu stiam ca a aparut…. my bad ca nu am mai vorbit cu tine:P. f bun reviewul

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.