Guest Post

Paranormal Activity 2 (2010)

Daca primul film a mai fost cum a mai fost, aceasta a 2-a productie nu se ridica la nivelul asteptarilor. Intradevar aduce ceva nou si completeaza un puzzle care incepe sa formeze o franciza aducatoare de bani. Actiunea din al doilea se film se petrece inainte de cea din primul film, si evident lasa loc pentru o continuare. Continuare care deja se afla in post-productie si mai mult ca probabil va aparea in acest an.

Primul film a scos 20 milioane de dolari incasari in primul weekend de la lansare desi fusese produs cu doar 2 milioane. Acum partea a 2-a a incasat dublu – 40 milioane de dolari doar in primul weekend. Per total ambele filme se apropie de jumatate de miliard de dolari incasati si cand te gandesti ca au fost produse cu poate nici 10 milioane ambele , este normal ca Paramount sa faca si o parte a 3-a si cine stie cate apoi. Daca s-a stors de pe urma lui SAW 7 filme, si mai urmeaza unul in acest an, la fel s-ar putea intampla si cu Paranormal Activity.

Mai mult ca sigur daca ati vazut partea a 2-a sunt familiarizati cu evenimentele din primul film. Atunci macar am avut acel element supriza care ne-a tintuit in scaune cu parul maciuca. Tensiunea atinge cote inimaginabile. Asta se intampla…atunci. Acum desi protagonistii primului film isi fac aparitia si creeaza legatura de care avea nevoie filmul, cam stim la ce sa ne asteptam.

Mie mi-a placut inca de la filmul [REC (varianta spaniola) acest stil nou de a aduce thriller-ul la un nou nivel. Ma refer aici la modul de filmare, utilzand doar handy cam-uri sau camere de supraveghere. Totul este din perspectiva actorului si pentru cele 90 minute de substitui protagonistilor. Te aflii acolo, esti in mijlocul actiunii si traiesti spaima. Stiam ca acel stil va prinde si odata cu primul Paranormal Activity este posibil sa fi luat fiinta un nou gen in materie de horror.

Nu stiu ce ar mai fi de spus despre acest film. Dupa parerea mea este sub primul film, dar contribuie la povestea generala a unei familii bantuite de un demon. Cu siguranta voi vedea si al 3-lea film atunci cand acesta va aparea…dar doar din curiozitate.

paranormal2activity714

Vezi si...

3 Comments

  1. Angela at  -  Răspunde

    tocmai ce l-am vazut si tin sa te contrazic! este mult mai bun decat primul, ofera momente de-a dreptul inspaimantatoare: cel mai mare plus- legatura cu prima parte nu este aruncat pur si simplu (am revazut sfarsitule primei parti si Katie poarta la sfarsitul partii a II a aceleasi haine- atentia la detalii este importanta pentru mine si confera un plus de autenticitate). Un acting bun, un scenariu mic dar care exploatat cum trebuie a oferit un bockbuster de referinta. Daca scopul peliculei a fost sa ingrozeasca- la mine a reusit.

  2. Marius at  -  Răspunde

    Mai…filmul e bunicel, eu doar am zis ca nu mai are elementul surpriza al primului film. Acela chiar m-a ingrozit si pe mine. Mi-a placut si legatura realizata cu primul film, dar am incercat sa evidentiez partea financiara care sta in spatele dorintei de a continua cu un al 3-lea film.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail