Actiune, Aventura, Drama, Recomandari

Tomorrow When The War Began (2010)

„We’ve all had to rewrite the scripts of our lives the last few weeks, we’ve learnt a lot and we’ve had to figure out whats important, what matters – what really matters. Its been quite a time.”

  • Regizor: Stuart Beattie
  • Actori: Caitlin Stasey, Rachel Hurd-Wood, Lincoln Lewis, Deniz Akdeniz, Phoebe Tonkin, Ashleigh Cummings, Chris Pang, Andrew Ryan
  • Gen: Drama, Actiune, Aventura
  • Premii: 14 nominalizari, 8 premii (4 Australian Film Institute si 2 IF Awards)
  • Tara: Australia
  • Durata: 103 minute

Daca v-ati saturat de productiile hollywoodiene, tipice, care nu aduc nimic nou, care doar recicleaza o idee nesigura, atunci poate este timpul sa incercati o pelicula revigoranta, australiana, care pe mine m-a surprins intr-un mod placut, prin interpretare si un scenariu sustinut de originalitate. Cel mai profitabil film al anului 2010, in Australia, filmul de fata este primul dintr-o trilogie. Acesta reprezinta ecranizarea primei carti din seria cunoscută sub numele de „Tomorow Series” (publicate  in perioada 1993- 1999), o serie de sapte carti, cunoscute mai apoi sub numele de  „Cronicile Ellie” a autorului australian John Marsden.

Sincera sa fiu, pe langa subiectul proaspat adus in atentia spectatorului, mi-a placut interpretarea actorilor. Majoritatea sunt mai putin cunoscuti publicului roman, dar au facut o treaba nemaipomenita, fara a solicita un efort vizibil din partea lor.Adaug la apreciere si modul cum s-au evidentiat anumite scene, surpriza de a nu sti cu ce te confrunti. De remarcat schimbarile ce survin in viata tuturor si impactul pe care il au luptele asupra lor, situatiile in care vor fi pusi ulterior, sunt elemente care intaresc ineditul peliculei; filmul reuseste ca in ciuda a ceea ce se preconizeaza, sa aduge la fiecare sfert de ora, o rasturnare a planului trasat.

Sapte adolescenti, cu problemele tipice varstei, se reunesc pentru o iesire in salbaticie. Locuiesc intr-o asezare  micuta rurala, deci se cunosc intre ei. Ellie Linton (Caitlin Stasey) impreuna cu cea mai buna prietena a sa Corrie McKenzie (Rachel Hurd-Wood), indragostita de Kevin Holmes (Lincoln Lewis). Li se alatura rebelul, dar simpaticul Homer Yannos (Deniz Akdeniz), tiparul tipei blonde, dar neinteleasa, Fiona  Maxwell (Phoebe Tonkin), religioasa Christian Robyn (Ashleigh Cummings) si Lee Takkan (Chris Pang), un chinez introvertit. Nu va chinuiti sa-i tineti minte, pentru ca va vor placea de-a lungul filmului si o sa va atasati de ei ulterior. In ciuda faptului ca  nu au o relatie apropiata, reusesc ca in week-endul petrecut impreuna, sa se cunoasca, sa lege prietenii si isi promit sa revina la „The Hell”, locul unde s-au reunit prima data. Ceea ce nu banuiesc ei, este ca in timp ce ei se distreaza, acasa, lucrurile ce pana ieri erau normale, iau o turnura care ii vor lua prin surprindere la intoarcere.

O drama foarte reusita, care cucereste, asa cum am mentionat in primul rand prin scenariu. Secventele de actiune, culmineaza cu cele de suspans, asa ca pentru inceput suntem amagiti cu cateva momente amuzante. Muzica se muleaza pefect imaginilor si momentelor ce ruleaza in fata spectatorului. Am sa incerc sa fac abstractie de veridicitatea realizarii unor actiuni din film, pentru a ma limita sa remarc un scenariu mai efervescent, decat ceea ce m-am obisnuit sa urmaresc. Am ales sa pastrez anonime evenimentele din cadrul natal si va invit sa va delectati cu  „Tomorrow When the War Began”, un film ce surprinde, de la care se asteapta in 2012, partea a doua.

Rating autor: nota 8

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.