Festivaluri de Film

To the Wild – apel pentru inscrierile celei de-a doua editii

Festivalul de film independent ,,To The Wild” anunta deschiderea inscrierilor pentru a doua editie 

Realizatorii de film independent sunt invitati sa isi inscrie creatiile, alaturi de o scurta descriere personala, la adresa tothewildfestival@qmail.com, cu subiectul ,,For your consideration”. Pentru trimiterea filmelor, se pot folosi atat platformele de transfer de fisiere (MyAirbridge, WeTransfer, Filemail, etc), cat si cele de streaming (YouTube, Vimeo, etc). Se accepta orice gen, tip sau lungime de film, dar vor fi preferate in general scurtmetrajele de fictiune.

Conceput pentru iubitorii de cinema in aer liber, To The Wild si-a propus inca de la prima editie sa fie independent de orice elemente comerciale si compromisuri aferente. Astfel, intre filme nu se difuzeaza reclame, nu exista activari de brand-uri, vanzare de produse sau perchezitii de mancare si bautura la intrare, publicul fiind chiar incurajat sa isi aduca propria selectie de gustari, dupa preferintele fiecaruia. Singurele »produse” promovate la acest festival sunt filmele.

Intrarea este libera si avand in vedere ca totul se petrece intr-un cadru natural superb – un luminis linistit inconjurat de o padure, la marginea Bucurestiului (acces dinspre capatul bd. Timisoara, zona CET VEST), publicul este responsabil de propriul confort. Se recomanda astfel pregatirea un minim kit de festival:

  • lotiune anti-tantari
  • paturica de picnic
  • perne gonflabile
  • haine cu maneca lunga

De asemenea, pentru o calitate audio superioara, imersiva, festivalul ofera celor cu Radio FM pe smartphone posibilitatea inedita de a asculta sunetul filmelor la casti, asemeni unui cinema drive-in. Organizatorii pun la dispozitie si un stoc limitat de sucuri, apa, bere si popcorn, sub forma unui concept mai rar intalnit – honor system– ce presupune ca spectatorii pot ajuta acoperirea consumatiei cu orice suma doresc, oferind in acelasi timp celor dornici sa sustina proiectul posibilitatea de a face pe calea acesta o mica donatie.

To The Wild promite sa ofere o noapte plina de filme, romanesti si straine, proiectia fiind urmata de focul de tabara urias, ce va alimenta discutiile la afterparty-ul de sub cerul liber de vara.

Data limita a inscrierilor, cat si data festivalului (care depinde de mai multi factori, inclusiv cei meteorologici), alaturi de multe alte detalii, vor fi anuntate in timp util pe pagina oficiala a festivalului sau pe conturile organizatorilor Cosmin Gurau  si Stefan Nistor.

To The Wild este un festival de film independent de tip picnic, complet necomercial. Nu este afiliat vreunei organizatii politice, non-guvernamentale sau religioase. De asemenea, nu reprezinta un manifest anti-capitalist, ridicand doar un semnal de alarma vizavi de excesele valorilor comerciale de aparenta laevenimentele culturale, in detrimentul valorilor de esenta, si al experientei publicului.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.