Lansari filme, Stiri

Animatia Disney „The Lion King” – premiera in cinema din 19 iulie; biletele au fost puse in vanzare

“The Lion King / Regele leu” este cel mai nou film live-action Disney

Din distributie fac parte actorii James Earl Jones, Donald Glover, Beyonce Knowles Carter, Seth Rogen, Alfre Woodard, Chiwetel Ejiofor, Keegan-Michael Key.

Filmul “The Lion King / Regele leu” este distribuit in cinematografele din Romania de Forum Film Romania si are premiera pe 19 iulie, fiind disponibil in formatele 3D si IMAX 3D, subtitrat si dublat.

Considerat unul dintre cele mai bune filme clasice din toate timpurile, primul “The Lion King / Regele leu” produs de Disney, in 1994, a castigat numeroase premii, inclusiv Oscarul pentru cel mai bun cantec original – “Can you feel the love tonight” (Elton John) – melodie devenita un reper al muzicii anilor ’90.

Trei ani mai tarziu, a fost lansat si musicalul cu acelasi nume, fiind un succes rasunator pe Broadway, unde inca se joaca, ajungand astazi la reprezentatia cu numarul 9.000. Jon Favreau, cunoscut fanilor animatiilor Disney pentru filmul “Cartea Junglei” (productie premiata cu Oscar pentru efectele vizuale) din 2016, este unul dintre maestrii povestilor memorabile realizate intr-o maniera imersiva cu ajutorul celor mai tari tehnologii din cinematografie. Acesta, un mare fan al spiritului de pionierat al lui Walt Disney a impins limitele cu noul film, tocmai pentru a crea o experienta memorabila cu ajutorul animatiei si tehnicilor moderne care includ imagini generate pe calculator.

Folosind realitatea virtuala, Favreau s-a putut plimba prin decorurile create pentru film, cautand cele mai bune unghiuri din savana, intr-o atmosfera atat de autentica de parca ar fi cu adevarat in Africa.
Odata ce filmul a fost generat in realitatea virtuala, Favreau a schimbat directia catre animatie. Aici a intrat in scena o super echipa de tehnicieni, artisti, specialisti in live-action si animatori, care au creat un film live-action ca niciun altul.

Mergand in directia asta, am inteles cat de importanta este mostenirea puternica a filmului original. E atata material bogat in jurul acestui titlu clasic, incat avem de-a face cu niste arhetipuri originare din opera lui Shakespeare sau chiar de mai inainte: tradarea, maturizarea, moartea si renasterea – ciclurile vietii practic. La asta se adauga puternicele elemente emotionale, cum ar fi muzica din Africa sau cantecele semnate de Elton John si Hans Zimmer”, explica Jon Favreau.

“The Lion King / Regele leu” este produs de Jon Favreau, Jeffrey Silver si Karen Gilchrist. Scenariul este semnat de Jeff Nathanson, o adaptare a celui care a stat la baza filmului din 1994.

Cel mai indragit film Disney, „Regele Leu”, regizat de Jon Favreau, ne poarta intr-o calatorie inedita prin savana africana, unde un viitor rege se naste. Simba isi idolatrizeaza tatal, Regele Mufasa, si isi urmeaza cu toata inima destinul ce i-a fost scris – acela de a fi rege. Insa nu toti cei din regat sarbatoresc de venirea pe lume a puiului de leu. Scar, fratele regelui Mufasa si fost pretendent la tron, unelteste pe ascuns. Lupta pentru Pride Rock este plina de tradare, drama si tragedie, iar micul Simba ajunge sa fie exilat in cele din urma. Cu ajutorul unor noi prieteni curiosi, Simba va trebui sa se descurce de unul singur si sa recapete ceea ce i se cuvine de drept – tronul junglei.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.