Drama, Recomandari, Romantic

The Sisterhood of the Travelling Pants (2005)

“As we spent those last few moments of summer, looking out at the blending of sea and sky, I realized it was a color I knew very well. The softly faded, essential blue of a well worn pair of pants. The pants had brought us together again. The rest is in our hands”

O ecranizare spectaculoasa a romanelor semnate Ann Brashares.

Patru carti structurate in doua filme care au aparut la o distanta de 3 ani, ambele cu mici modificari asupra scenariului, pastrand totusi haina de sensibilitate cu care autoarea a imbracat intreaga tematica a aventurii personajelor  din carti.

Nu poti sa nu iubesti cele 4 personaje principale- 4 fete simple, ca mine sau ca tine, cu nenumarate calitati si cu defectele care le cararcterizeaza in functie de personalitatea conturata.

Daca una dintre ele este incapatanata, cealalta o visatoare, celelalte doua sunt fie matura fie libertina. Impreuna sunt un tot unitar care se completeaza reciproc: Tibby, Bridget, Lena si Carmen intruchipate de actrite care au facut cunostina de mult timp cu arta cinematografica: Blake Lively,Amber Tamblyn,Alexis Bledel, America Ferrera toate simpatice, puse nu pe sotii ci in cautarea acelui ceva care sa le schimbe viata.

Nu pot sa spun ca este ceva care nu mi-a placut la aceste filme, fiind o adevarata placere sa le urmaresc. Un relax total si o buna dispozitie de dupa, toate oferite la finele peliculei.

Prima dragoste, prima dezamagire, prima experienta sexuala, pierderea unui prieten foarte bun, relatiile cu familia si modul in care ea lege sa iti fie alaturi sunt cateva din acele povesti care alcatuiesc o adevarata epopee a prieteniei si regasirii de sine.

Filmul poate parea usor copilaresc la inceput: 4 persoane complet diferite, dar totusi atat de asemanatoare gasesc un punct comun care devine axa lor de sprijin: o pereche de pantaloni care se muleaza perfect fiecaria desi au marimi diferite, astfel ca decid in urma unui juramnat sa fie purtati consecutiv.

Avand in vedere ca aceasta este prima vara cand vor fi despartite, fiecare dintre ele alegand o destinatie sau alta in functie de interes, perechea de jeans va urma sa umble prin intreaga lume, saptamanal. Inconstient, perechea de blugi aparent banala va deveni liantul care le va sustine prietenia si va deveni martorul tuturor experientelor acestora, de fiecare data, aducand din vechea calatorie o noua poveste plina de farmec, care va cuceri, va dezamagi, va bucura sau va intrista.

„Wear them. They’ll make you brave”


Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail