Recomandari, SF

Repo Men (2010)

“At the end, a job is not just a job, is who you are, and if wanna change who you are, you have to change what you do…”

  • Regizor: Miguel Sapochnik
  • Actori: Jude Law, Forest Whitaker, Alice Braga, Liev Schreiber
  • Gen: Drama, SF, Actiune
  • Premii: 2 nominalizari
  • Tara: Canada | SUA
  • Durata: 111 minute
  • Rating autor: 8

Urmarind SF-ul „Repo Men” am avut o senzatie de deja-vu, indreptatita sau nu, amintindu-mi-se de „fratele” mai mic – „The island”. Daca “The island” mi-a lasat impresia nu s-a bucurat de laurii meritati, atunci voi spune ca Jude Law a oferit publicului un film care va primi laude mai mult sau mai putin meritate. Nu vreau sa dezvalui din subiect catusi de putin si vreau sa descopere fiecare pe ce se bazeaza scenariul, asigurand ca nu vor fi dezamagiti daca se astepata la un film de nota… sa zicem 8/10.

Pelicula satisface gusturile amatorului de filme science fiction: prezinta o lume a unui viitor posibil, unde organele artificiale sunt comandate intocmai cerintelor clientului. O latura diabolica a acestui aspect presupune ca in momentul in care esti in imposibilitatea de a mai achita costurile acestui „moft” sa faci cunostinta cu un alt aspect al acestui avantaj.Daca ar fi sa fac un mic rezumat, filmul ar fi explicat in mai putin de 3 randuri, subiectul desfasurandu-se liniar si facand exces de clisee(o sa imi dati dreptate), insa actiunea nu isi va face loc in scena decat dupe cateva zeci de minute scurse de la debut.La un moment dat totul se va distorsiona, insa nu iti vei da seama cand, actiunea luand o turnura cu totul diferita.Pe fundalul evenimentelor publicul va avea parte si de o poveste de dragoste, pentru ca imaginea sa fie completa, poveste care incepe unde nu ne asteptam si se incheie cand nu am fi crezut.

Trebuie sa ma recunosc “pacalita”, asta datorita sfarsitului care a salvat filmul, regizorul alegand sa prezinte o viziune la care nu te-ai fi asteptat….Miguel Saphonik, caci despre el este vorba nu are catusi de putin experienta in lung metraje- „Repo Men” fiind primul sau proiect.Lumea infatisata este posibila in viitorul apropiat, multe din ideile prezentata fiind deja conturate de multi dintre vizionarii care vad o continuare (sau posibila evolutie ) dupa fatidicul 2012:P. Tinand cont de ideea de supravieturie adanc tatuata in linia umana, spectacolul pus in scena de actori ar putea deveni verosimil.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.