Drama, Recomandari, Romantic

Nouvelle France (2004)

“Before that I had a future.Now I have a destiny.”

  • Regizor: Jean Beaudin
  • Actori: Gérard Depardieu,Noémie Godin-Vigneau, David La Haye, Juliette Gosselin
  • Gen: Drama, Mister, Romantic
  • Premii: 2 premii si 10 nominalizari
  • Tara: Canada | Franta | Marea Britanie
  • Durata: 143 minute
  • Rating autor: 7

Ce mi-a placut foarte mult la acest film a fost povestea de dragoste spusa intr-un mod realist, relatand adevarul unei epoci care a distrus oameni si a cladit imperii cu sacrificiul unei iubiri. Dincolo de istorie, povestea emotionanta a protagonistilor invoca regrete, tristete si cauta manturirea intr-o lume inecata in rautate, orice urma de moralitate si intelepciune fiind un pretext pentru supravietuire…. Titlul este emblematic (mai multe traduceri disponibile), nu neaparat per ansamblu: eu prefer sa iau notiunea de “nou” si s-o raportez la actiunea filmului, la modul figurat si atunci am sa obtin ce am dorit dintotdeauna de la un film: sa ma surprinda intr-un mod placut si neasteptat.

Stiind  faptul ca este o poveste adevarata nu face decat sa-i fie accentuata frumusetea si te indeamna sa privesti nu la actori sau personaje, ci la oamenii pe care i-ai cunoscut prin intermediul acestei povesti pentru ca s-au oferit  sa fie sinceri cu ceea ce au trait, simtit si asteptat. Daca la inceput filmul nu pare a promite nimic si te indeamna sa schimbi canalul sau in cazurile fericite cand nu ai parte de reclame sa opresti calculatorul, unii deranjati fiind de faptul ca se vorbeste in franceza (exista si varianta in engleza) si actorii nu sunt cei tipic hollywoodieni ar trebui sa reconsideri si sa astepti….

Pe parcurs vei descoperi un el si o ea carora nu le dai nicio importanta, dar care pe parcurs vor constitui o intriga bine conturata si un punct culminant sfasietor. Desfasurarea actiunii va fi revelatoare si va schita un tablou al unei epoci plina de razvratiri cu toate implicatiile sale. Filmul incepe cu sfarsitul. Dar nu este un indiciu revelator, pentru ca va trebui sa urmaresti aproape doua ceasuri povestea pentru a intelege mai bine regretele si reprosurile, descoperind o data cu cei care poarta conversatia de ce sunt acum, aici si astfel prezenti, circumstantele care i-au despartit candva si i-au apropiat acum.

Vizionare trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=aJnZpQxmBFU?rel=0

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail