Drama, Recomandari, Thriller

The Entitled (2010)

“It wasn’t about me at all. I’ll get by. It was about seeing pain and struggle and knowing there was not one thing you could do about it. But not anymore. Not anymore.“

  • Regizor: Aaron Woodley
  • Actori: Kevin Zegers, Ray Liotta, Laura Vandervoort, Victor Garber, Devon Bostick, Stephen McHattie
  • Gen: Thriller, Mister
  • Premii: nicio nominalizare
  • Tara: SUA
  • Durata: 91 minute

Dintotdeauna mi-au placut filmele psihologice, cu intorsaturi de situatie, acele filme care te pacalesc inteligent si iti ofera informatii treptat, cu precautie, fara a te indispune prin moderarea subiectului. “The Entitled” nu este cel mai bun film in nota introducerii, insa isi face treaba de a surprinde, te minte frumos si iti solicita nervii pana undeva spre sfarsit. Cu o distributie nu tocmai sonora, productia nu este atat de cunoscuta. Asta nu inseamna ca nu iti va garanta momente tensionate de buna calitate, o interpretare concludenta sau un scenariu simplu, dar preocupat sa-ti capteze interesul.

Lipsit de siguranta unui loc de munca stabil ,un proaspat absolvent de facultate  Paul Dynan (Zegers) se gandeste la o solutie pentru cheltuielile si costurile ridicate carora nu le mai face fata.  Frustrat si debusolat, acesta ii trage de partea sa pe iubita sa Jenna si cel mai bun prieten al ei, intr-un plan nebunesc de rapire a trei adolescenti de bani gata si pentru a cere ulterior rascumparare pentru eliberarea lor. Crima perfecta planuita este instabila si pe masura ce se bifeaza pasii ce ar fi trebuit sa fie urmati, cu atat mai rau lucrurile degenereaza, Paul pierzand controlul asupra complicilor sai.

Nu atat de cuminte pe cat l-ai percepe din descriere, posibil sa fii indignat de ideea finala a peliculei. Exista riscul sa fii agasat de targuielile rapitroilor cu tatii celor trei tineri, insa cadrele se vor revansa spre sfarsit cu un twist genial care iti recompenseaza rabdarea. Ce am apreciat si mi-a sustinut curiozitatea- gama de jocuri identificata in mana unui papusar iscusit. Nu stii exact cine e si in ce piesa isi imbraca fiecare protagonist, pentru ca legaturile dintre ei sunt masluite pe parcurs. Marea parte a filmului este ocupata cu rolul lui Kevin Zegers. Imbucurator este faptul ca a izbutit sa-si sprijine personajul cu o interpretare buna, energica si covarsitoare . .

In schimb, Ray Liotta, incearca atat cat poate, sa-ti distraga atentia de la el si sa te determine sa privesti la cei de langa el, fara a-ti oferi un reply pozitiv. Cu siguranta nu este cel mai bun film adoptat genului thriller psihologic, dar are multe situatii neprevazute, aproape la fiecare sfert de ora, asa ca twisturile vor fi frecvent intalnite.

Rating autor: nota 7

Vizionare trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=kgX1pDIonac?rel=0&w=560&h=315

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.