Muzical, Recomandari, Romantic

Step Up 3D (2010)

„I was born from a boom box.”

 

 Universul viu si patrunzator al street dance-ului new yorkez este readus pe ecrane şi se metamorfozează partial în mult aşteptata continuare a seriei de succes „Step Up”, fara a se distanta foarte mult de descendentele sale.

Aseara am avut placerea de a urmari a treia si ultima parte a francizei cu rasunet, de data asta in varianta 3d.

Sincera sa fiu, nu stiu de ce productia a hotarat ca aceasta ultima poveste sa fie digitalizata pana la maxim, pentru ca, efectele 3d nu sunt nemaipomenite si nu ies cu nimic din tipar fata de celelalte productii de gen, ba chiar raman undeva in spate privind acest aspect.

Trebuie sa recunosc faptul ca toate dansurile, coregrafiile in ansamblu sunt extrem de reusite, ba chiar trebuie urmarite si reurmarite, pentru ca specatcolele puse in scena de dansatorii profesionisti sunt o adevarata reprezentare : miscari ritmice care hipnotizeaza spectatorul, dansuri a la Bronx, ce sa mai :P!

Filmul pastreaza acelasi scenariu: competitia pentru suprematie, dansul fiind solutia de salvare a unor pustani care vad in arta aceasta modul de a-si exprima, citez „fericirea, iubirea, izolarea”

Ce mi-a displacut: personajele nu mai sunt asa de complexe cum ne-a obisnuit, lipseste acel ceva care sa te faca sa te atasezi de ei (excludem frumusetea si abdomenele bine lucrate etalate). Moose revine  din partea  a II a, de data asta fiind exploatat mai mult pentru calitatile sale de dansator amintind de Fred Astaire.

Personajul principal Luke (Rick Malambri nu exceleaza la actorie, nici la dans nu este prea bine pus in valoare, insa exceleaza la capitolul frumusete:P), un orfan care are mosternire de la parintii sai o cladire care a devenit un adapost ce reuneste un grup  de oameni cu o pasiune comuna- dansul.

Acestia sunt ca o familie, impartind impreuna greutatile, bucuriile si absolut tot ce ii uneste pentru a suprevietui, preferand sa puna un paravan in fata vietii reale, asta dupa ce incercarile la care au fost supusi i-au intarit pentru a fi ceea ce sunt acum, inca o data muzica si dansul avand un aport urias in a-i fi modelat.

Pasionat si talentat intr-ale „filmului”, acesta prinde pe banda persoanele care ii plac pentru pasiunea depusa in dans, dornic sa coopteze noi talente care sa intregeasca trupa „Piratii”, aflata in rivaliate cu „Samuraii”. Astfel ii va cunoaste pe Moose (Adam Sevan) si Natalie (Sharni Vinson). De data asta miza concursului la care cele doua echipe se inscriu este o suma de bani care l-ar ajuta pe Luke sa isi pastreze depozitul, refugiul „familiei” sale.

Asa cum am mentionat scenele de street urban dance sunt de-a dreptul uimitoare, asta fiind in opinia mea singurul punct forte al peliculei, pentru ca povestea dintre personaje este un pic telenovelistica.

Exista doua numere care mi-au placut foarte mult: vezi scenele de dans in apa si pe cea din parc( aminteste de nemuritorul „Singing in the rain”). Soundtrack-ul  este  rasunator, reunind  cele mai noi hituri: Flo Rida (feat. David Guetta), Trey Songz, Laza Morgan, Estelle (feat. Kardinal Offishall).

In loc de concluzie: urmariti-l pentru miscarile de dans, pentru a-ti clati ochii cu niste trupuri bine lucrate, pentru a te bucura de o coloana sonora foarte buna, dar  nu te astepta la o capodopera. Mai mult ca sigur ca urmatoarea zi il vei uita, revenind probabil la muzica.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail