Geek Stuff

Arme airsoft: se folosesc in filme sau in jocuri sportive

Airsfot inseamna doua lucruri simultan – replici ale armelor adevarate, complet inofensive si folosite in film dar si o activitate de recreere, asemanatoare cu paintball. In cadrul acestui joc adversarii sunt marcati cu pelete din plastic din arme airsoft de jucarie, o activitate inceputa in Japonia.

Insa, ce ne intereseaza pe noi, pentru ca suntem la capitolul filme, este ca la productie sunt utilizate arme airsoft. Daca inceputurile de la fabricare par acum usor stangace, reusitele din prezent in crearea lor face ca utilizarea sa fie facila si aspectul sa fie unul incredibil de realist.

Daca te-ai intrebat vreodata ce se foloseste acum la flme pentru scenele de actiune care implica focuri de arma, sa stii ca lucrurile sunt destul de simple – pistoale airsoft. Sunt complet inofensive, evitandu-se astfel accidente care ar pune in pericol viata actorilor. Decesul lui Brandon Lee din ‘93 ramane o tragedie marcanta pentru industria cinefila. Cand pe platourile de filmare pentru productia The Crow s-a folosit un pistol nepregatit cum trebuie, asta a fost fatal actorului.

Armele airsoft mai sunt recomandate si prin faptul ca sunt destul de greu de diferentiat de cele reale, au costuri reduse de achizitie, timpul de realizare redus si sunt sigure in folosire.

Ca sa iti faci o idee despre ce inseamna aceste dispozitive (poti consulta Airsoft6 pentru modele), iti prezint mai jos cateva instantanee cu cateva dintre cele mai cunoscute titluri in care s-au folosit – lista poate deveni extrem de lunga.

Arme airsoft in 28 Weeks Later.

Arme airsoft in filme (exemple)

  • 28 Weeks Later: apar arme airsoft in filmul apocaliptic cu zombie, cand personajele poarta arme. Filmul A ramas un reper in subgenul horror cu mortii-vii despre supravietuire.
  • The Kingdom: O echipa de elita a FBI este trimisa in Arabia Saudita pentru a investiga un atac sinucigas cu bomba. Scenele cu politistii locali sunt cu arme airsoft (cronica).
  • Sicario o sa aiba anul asta o continuare, El Soldado, dar pana il vezi pe al doilea, uita-te la una dintre cele mai interesante povesti despre coruptie, cu Emily Blunt si Benicio del Toro (cronica).
  • We Were Soldiers sau filmul cu Mel Gibson unde personjul sau conduce un grup de soldati pe frontul de lupta in timpul Razboiului din Vietnam.
  • Tears of the Sun este un film dramatic cu Bruce Willis, actorul interpretand un ofiter militar care trebuie sa faca tot posibilul pentru a salva o doctorita captiva in jungla din Nigeria, reusita fiindu-i conditionta de salvarea a 70 de refugiati.
  • Zero Dark Thirty este biografia capturarii sau mai  degraba a asasinarii lui Osama bin Laden. Ultimele scene iti taie respiratia, iar coordonarea echipei SEAL din final o sa te zdruncine (cronica).
  • Black Hawk Dawn, castigator de doua premii Oscar, ar putea alimenta curiozitatea de a  vrea sa devii jucator de Airsfot. Drama de razboi iti face cunostinta cu o trupa de soldati care ajunge in Somalia si descopera un grup numeros de localnici inarmati, carora trebuie sa le faca fata.
  • Saving Private Ryan mizeaza mai mult pe tragedia razboiului si mai putin pe ideea de masacru in numele patriei. Asta daca tinem cont de intriga: cativa militari fac tot posibilul sa salveze un tanar, din spatele liniilor inamice, pentru a ajunge la mama sa, dupa ce toti fratii lui au murit.
  • John Wick este unul dintre acele filme care se bazeaza pe o coreografie spectaculoasa in scenele de actiune. Un barbat se razbuna pe cei care ii omoara cainele, asta o sa vedeti. Dar data viitoare cand il urmariti, observati si modul cum Keanu Reeves isi coordoneaza miscarile cu armele de foc (cronica).

arme airsoft filme

Loading...

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.