Actiune, Drama, Razboi, Recomandari

The Kingdom (2007)

 download (1)“This is not a game show, Mr. Fleury. And definitely there are no deals made here. There is me telling you what you may or may not do. And there is you doing it. That’s it.”

  •  Regizor: Peter Berg
  •  Actori: Jamie Foxx, Chris Cooper, Jennifer Garner, Jason Bateman, Danny Huston
  •  Gen: Drama, Actiune, Thriller
  •  Premii: 4 nominalizari
  •  Tara: SUA | Germania
  •  Durata: 110 minute

Inainte de a fi un film de actiune, “The Kingdom” este inca un film despre eternul conflict intre America si fortele Arabiei Saudite. Inca o data victimele colaterale sunt doar niste pioni pe tabla de sah a acestora si daca pentru a castiga o lupta, fiecare este dispus sa faca orice, atunci ar trebui sa ne pregatim de multe impuscaturi(luptele corp la corp lipsesc), atentate cu bomba si mici scene de spionaj.

Pacat ca lipseste consistenta. Daca primele zece minute te incita, te intriga si iti atrag suficient de mult atentia, urmatoarea ora este o improvizatie de “laborator de investigatii”, urmand ca abia in ultima jumatate de ora sa revina actiunea pe care ai asteptat-o.

Dupa ce termini de urmarit, ramai cu senzatia ca ai vizionat replica mai putin cenzurata a  unui basm, dar fara a fi una din acele povesti la care sa revii in fiecare seara pentru ca ti-a placut foarte mult. Actiunea propriu zisa incepe prin a prezenta o zi obisnuita din viata unei comunitati americane stabilite in Orientul Mijlociu. Curand, linistea acestora va fi rascolita. Un atac armat care vizeaza uciderea oricui iese in cale, mesajul fiind simplu: ne protejam de dusmani. Anchetatorii sositi la fata locului, in vederea derularii unor investigatii, vor avea parte de o surpriza extrem de bine planificata. Colegii unuia dintre detectivii implicitati direct in atentat, vor demara o lupta personala in capturarea celor responsabili, desi FBI-ul va incerca sa impiedice echipa condusa de Jamie Foxx sa ajunga acolo.

Principala grija urma sa fie de acum protejarea celor trei, personaje intruchipate de Jennifer Garner, Chris Cooper si James Bateman. Odata ajunsi in taramul Arabiei Saudite, acestia vor deveni o noua tinta, fara siguranta ca vor mai reveni acasa. Nu spun ca filmul trebuie evitat sau ca este unul dintre cele mai proaste urmarite. Poate ca ma asteptam la mai mult si nu spun asta din cauza distributiei, ci pentru ca trateaza un subiect destul de delicat. Are cateva secvente care mi s-au parut  a fi demne de mentionat, in special ultima. Frumoasa facuta paralela intra doua scene aparent fara legatura (soptitul la ureche), nesemnificative sunt atat de bine legate si urmaresc acelasi tel, motivatia fiind atat de diferita.

Filmul nu lasa loc de un eventual sequel, ci doar induce ideea de continuitate, avand in vedere ca razboiul purtat pare a exista dintotdeauna, fara sansa de a se incheia. In conditiile in care lupta pentru interese este cu atat de acerba, pe masura dorintei de suprematie deghizata in lupta pentru “binele poporului”, filmul nu diminueaza catusi de putin din violenta ce ar trebui stopata. Merita o sansa intr-o seara friguroasa la tv in cazul in care nu te ia somnul, reusind partial sa iti capteze atentia

Rating autor: nota 7

Vizionare trailer:

Loading...

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail