Guest Post

Resident Evil: Afterlife (2010)

Nu sunt multe de spus despre aceasta parte a seriei ‘Resident Evil’. S-au facut atat de multe continuari incat in scurt timp vor intrece „Saw-ul”. Luat ca un film de sine statator acest ‘Resident Evil: Afterlife’ este unul bun, dar considerat ca o parte din saga ‘Resident Evil’ filmul nu aduce nimic nou. Nu pot sa il compar cu seria de filme ‘Predator’ despre care am scris mai jos.

Singura parte unde acest film exceleaza sunt efectele speciale. Probabil vazut si in 3D v-ar impresiona si mai mult. Dar si aceste efecte speciale parca sunt numarate, si au fost folosite cu masura, nu cumva sa depaseasca bugetul alocat. Avem o multime de impuscaturi si slow motion-uri in primele 15 minute si apoi  linisteee, discutii, dezbateri, pana cu 25-30 minute inainte de final, cand incepe din nou nebunia.

Povestea este una foarte simpla, poate prea simpla. Aceiasi Alice nemuritoare, este readusa cu picioarele pe pamant cand unul dintre cei mai prosti villain din istoria filmelor. Cand spun readusa cu picioarele cu pamant ma refer la faptul ca ii este injectat un ser care ii anuleaza orice putere supranaturala provenita de la virusul T. Cand spun cel mai prost rau-facator, ma refer la faptul ca este prost conceput ca si personaj.

Revenind la poveste, Alice impreuna cu un alt grup de supravietuitori incearca sa ajunga pe taramul fagaduintei, si anume Arcadia, un loc in care virusul nu exista. Pe parcursul filmului aflam un lucru interesant despre Arcadia, iar spre final exista chiar si un mic twist, o ultima incercare de resuscitare a filmului. Dar nu o va zic despre asta pentru a va lasa macar o mica surpriza.

Finalul este unul care lasa loc pentru continuare si seamana foarte mult cu finalul din „Terminator 3”. So..? Un alt Resident Evil in urmatorii doi ani? Cu siguranta, desi nu stiu care au fost incasarile pentru „RE: Afterlife”.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail