Festivaluri de Film

PIFF – incepe a VI-a editie Ploiesti International Film Festival

Festivalul Internațional de Film Ploiesti (PIFF): 11-14 mai

PIFF este primul festival din Romania dedicat scurtmetrajelor de gen (fantasy, thriller, horror si SF) se pregateste pentru cea de-a 6-a editie. Evenimentul international sustinut in Ploiestiu transforma orasul intr-un hub cultural.

Anual, PIFF si-a prorpus sa ofere consumatorului de cinema in sistem multiplex o alternativa pentru povestile previzibile de la Hollywood. Filme inedite, ce combina interesul pentru satisfactia publicului cu valoarea artistica, vor putea fi vizionate pe durata celor 4 zile de festival de catre cei peste 5.000 de vizitatori asteptati.

Obiectivele principale ale PIFF, inca de la prima editie, in 2011, au fost promovarea cineastilor aflati la inceput de cariera. Sectiunile pentru care s-au facut inscrieri in Competitia Oficiala de Scurtmetraj de Gen (fantasy/thriller/horror/ SF) sau intr-una din sectiunile din afara competitiei sunt :

  • Dark Comedy – sectiune care cuprinde comedii scurte cu umor negru
  • War Zone – sectiune dedicata scurtmetrajelor ce trateaza subiecte legate de razboi si revolutie
  • Lovestory Special – sectiune alcatuita din scurtmetraje ce contin povesti de dragoste neobisnuite
  • Destination Unknown – o noua sectiune, dedicata scurtmetrajelor a caror personaje principale pornesc intr-o calatorie
  • Genre Animation – o noua sectiune, alcatuita din animatii scurte de gen (horror/thriller/fantastic/SF)
  • Romanian Tales – sectiune speciala dedicata scurtmetrajelor romanesti produse in ultimul an.

Emilian Floares, Director al Festivalului International de Film Ploiesti a declarat: „Numarul inscrierilor primite anul acesta (peste 3.000 de filme) reprezinta una dintre cele mai importante evolutii pentru PIFF 2017. Acest lucru ne-a cam scurtat vacanta de primavara, dar ne-a determinat sa ne marim echipa de selectioneri si ne-a oferit o mai mare diversitate a filmelor selectionate in festival. Cate filme, atatea povesti si cate povesti, tot atatea lumi! Practic, sala de cinema va deveni un imaginarium fantastic, care va stimula si va cultiva imaginatia spectatorilor.” –

Pentru Trofeul PIFF si premiul in valoare de 1.000 de euro concureaza 18 filme din 11 tari. Un alt premiu de 500 de euro se va oferi filmului care este cel mai votat de catre public. Dupa fiecare calup de proiectii, spectatorii vor putea interactiona cu realizatorii filmelor vazute in cadrul sesiunilor de Q&A si vor putea afla detalii despre filmele preferate.

Festivalul International de Film Ploiesti este organizat de Helen Film® cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei. Mai multe informatii se pot gasi pe pagina de Facebook a festivalului.

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail