Geek Stuff

Infinity War – unde sunt Pietrele Infinitului

Pietrele Infinitului: recapitulare Infinity War

„Before creation itself, there were six singularities. Then the universe exploded into existence, and the remnants of these systems were forged into concentrated ingots… Infinity Stones.”The Collector

MCU sau Marvel Cinematic Universe este una dintre cele mai longevive, profitabile, populare si de succes francize din cinematografie. Au trecut 10 ani si 18 filme de cand se dadea startul unei epopee care are la baza benzi desenate, in vremuri cand putini dadeau sanse filmelor cu supereroi. De la aparitia primului film din 2008 si pana in prezent, toate filmele au condus la asta  – razboi – Infinity War.

Sfarsitul mai multor faze si mai ales al unei ere este marcat prin premiera de luna aceasta, al treilea Avengers care aduce impreuna toate personajele pe care le-am cunoscut pana acum, intr-un singur film.

Ii vom vedea pe Iron Man, Captain America, Thor, Guardians of the Galaxy, Hulk, Black Widow, Vision, Doctor Strange, War Machine, Spider-Man, Scarlet Witch, Falcon, Bucky, Black Panther, Acestia vor trebuie sa il infrunte pe Thanos (Joshn Brolin) care detine Infinity Gauntlet, manusa unde vor fi dispuse pietrele infinitului. Ultima oara il vedeam cum anunta ca pleaca in cautarea relicvelor care il pot ajuta sa fie stapanul galaxiei.

O recapitulare completa despre ce s-a intamplat pana acum gasesti aici.
Despre The Infinity Stones ne explica cel mai bine The Collector in primul GotG – sase obiecte extrem de puternice, legate intr-un mod sau altul de univers, facute de entitati cosmice, astfel incat fiecare sa posede capacitati unice – singularitati care comprima puterea universului. Complicat, nu? Mai bine uitati-va la explicatia din film.
 

In comicsuri se numesc Infinity Gems si au fost, ca si in film, obsesia villainului Thanos. Pe Thanos il vedem prima oara in scena post-credit din Avengers – tipul mov care plutea pe un scaun. A doua oara este in GotG si stim ca este tatal Gamorei si al Nebulei. Asa cum am stabilit deja, sunt sase astfel de pietre, care au aparut dupa cum urmeaza:
  • The Space Stone – piatra albastra cunoscuta si ca Tesseract

– A aparut in post-credits scene Thor (2011), Captain America: The First Avenger (2011), The – Avengers (2012), Thor: Ragnarok (2017).
– Ofera posibilitatea de teleportare, genereaza gauri de vierme.

Loki (Tom Hiddleston) o foloseste ca sa aduca Chitauri in New York pentru Battle of New York, Red Skull o cauta in The First Avenger pentru energie. Ultima oara stim ca este in Asgard, in seiful lui Odin, dar este evident ca Loki nu a abandonat-o acolo, cand o redescoperea in Ragnarok.

 

  • The Mind Stone (Piatra Mintii) – piatra galbena

– A aparut in The Avengers (2012), Avengers: Age of Ultron (2015), Captain America: Civil War (2016).

– Ofera posibilitatea de a controla mintea si de a intensifica inteligenta.

Thanos i-o ofera lui Loki ca sa-si faca armata in Avengers. Ajunge ulterior in comanda Hydra care o folosesc pentru experimente umane (deblocarea mintilor pentru a dezvolta abilitati ascunse) ducand la aparitia mutantilor Quicksilver (Aaron-Taylor Johnson) si Scarlet Witch (Elizabeth Olsen). In Age of Ultron este folosita de Thor pentru a il personifica pe J.A.R.V.I.S, Inteligenta Artificiala pe care Tony Stark o crease, in Vision – el o are in posesie acum. Este un Avenger activ.
 
  • The Reality Stone (Piatra Realitatii) – piatra rosie cunoscuta si ca the Aether

– A aparut in Thor: The Dark World (2013).

– Poate face ca universul sa ajunga la starea dinainte de Big Bang. Este ceva mai greu de explicat ce face, nu s-a insistat foarte mult asupra ei. Cumva transforma materia in materie intunecata, poate creste puterea gazdei.

La finalul The Dark World, Asgardienii o ofereau Colectorului care ar trebui sa o aiba inca in posesie. Poate ca nu a fost cea mai buna idee, dar ramane sa aflam ce planuri avea domnul cu aceasta, mai ales ca anterior aproape ca o omorase pe Jane Foster (Natalie Portman).

  • The Power Stone (Piatra Puterii): cristal mov cunoscut si ca Orb

– A aparut in Guardians of the Galaxy (2014).

– Poate distruge o intreaga civilizatie pentru ca, ei bine, este extrem de puternica.

Star-Lord o duce la Nova Corps, in Xandar, pentru a fi tinuta intr-un container special si pastrata in siguranta.

  • The Time Stone (Piatra Timpului): piatra verde

– A aparut in Doctor Strange (2016)

– Ofera posibilitatea de calatorie in timp, permitand manipularea lui – mai repede, mai incet, derulare, timeloop etc.

In prezent este amuleta lui Doctor Strange, in colierul Eye of Agamotto.

  • Soul Stone (Piatra Sufletului) piatra portocalie – inca nu a aparut

In benzile desene aceasta putea fura, controla si modifica sufletele celor morti sau vii, depotriva. Ar putea fi cea mai interesanta dintre toate. In filme inca nu a aparut.

Premiera Infinity War este programata pentru 27 aprilie. Filmul este distribuit de CineForum.

Trailer Avengers: Infinity War – Razbunatorii: Razboiul Infinitului:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.