Drama, Mister, Recomandari, Romantic

Charlie St. Cloud (2010)

“The more I’m in your world, the less I can be in his…”

  •  Regizor: Burr Steers
  •  Actori: Zac Efron, Kim Basinger, Charlie Tahan, Ray Liotta, Amanda Crew
  •  Gen: Drama, Fantastic, Romantic
  •  Premii: 3 nominalizari
  •  Tara: SUA | Canada
  •  Durata: 99 minute

Inca de cand exista omenirea, curiozitatea fiecarui individ a fost alimentata si s-a incercat aflarea raspunsurilor la cele mai enigmatice intrebari. Exista ceva dincolo de moarte?

Multe filme au incercat sa isi expuna propria viziune si au oferit o perspectiva unanim diferita, toate ideile convergand desi diferit, in aceeasi directie: exista.

“Charlie St. Cloud” vine ca o surpriza placuta, care insa nu ma da pe spate. Este o revelatie nu pentru ca Zac Efron a demonstrat atat cat a reusit ca poate invata mai multe replici, ci pentru ca subiectul ales sa fie relatat se departeaza cu mult fata de ceea ce a obisnuit.

Povestea filmului ar trebui sa fie cat de mult camuflata pentru a nu ruina surpriza celui care vede pentru prima data filmul. Titlul nu trimite la nicio idee cu legatura pentru povestea infatisata si asta este un plus in opinia mea. Filmul este in primul rand o fantezie despre realitate. Suna ambiguu, stiu. Dupa vizionare o sa vedeti exact la ce ma refer si tin sa nu dau un sinopsis substantial asupra subiectuluii. Pelicula este una puternic incarcata emotional si il are in rolul principal pe Charlie (Zac Efron), cel care da si titlul filmului, mai intai un pasionat al sporturilor nautice si mai apoi un frate pentru Sam.  A nu se intelege ca relatia acestora este conditionata de obligativitate. Fraternitatea dintre acestia si conexiunea celor doi,strans innodata contureaza nota filmului. Un eveniment nefericit, ii va desparti pe cei doi, eveniment precedat de o promisiune care va depasi granitele posibilului in a fi indeplinita. Nu vreau sa divulg nimic din subiectul filmului, mai mult decat am prezentat, pentru ca desi nu are un twist care darama, este suficient cat sa merite aplauze cu un ecou limitat.

La ce sa ne asteptam….

Inainte de a fi inca un film cu idolul adolescentilor, “Charlie St, Cloud” este un film care vorbeste despre viata, despre suflet si cum era de asteptat despre iubire. Nu va fi un film de pus in fruntea listei de filme de recomandat, insa cu siguranta va inviora atmosfera dintr-o dupa amaiza ploioasa. Se recomanda celor care sunt in cautarea identitatii si ne invata inca o data daca mai era cazul ca in fiecare zi invatam ceva. Are o nota optimista la finalul careia ajungem dupa un drum incarcat de negativism. Intr-un rol secundar il vom recunoaste pe Ray Liotta, intruchipand un personaj cu impact acut asupra protagonistului, dand si telespectatorilor o lectie necesara despre supraviatuire de orice natura si pretuirea acelor lucruri pe care le identificam prea tarziu ca fiind importante. Kim Basinger isi face aparitia doar pret de cateva minute, fara a iesi cu ceva semnificativ in fata.

Impresia generala de dupa vizionare este ca merita o scurta reflectie si smulge un mic zambet. Nu este o capodopera, insa daca m-a facut sa imi pun ceva intrebari dupa vizionare, presupun ca si-a atins obiectivul si a cucerit.

Rating autor: nota 7

Vizionare traier:

Loading...

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail