Festivaluri de Film

Romania cutreierata de Caravana Filmelor NexT

PrintCaravana Filmelor NexT porneste prin tara: iulie si august cu picnic si cinema sub clar de luna

Caravana Filmelor NexT se pregateste sa impacheteze si anul acesta o parte din Festivalul International de Film NexT intr-o masina, care va cutreiera tara in lung si-n lat, din 30 iulie pana pe 23 august. Pentru a sarbatori impreuna cea de-a zecea editie a Festivalului International de Film NexT, cinefilii sunt asteptati la picnic in iarba verde si cinema sub clar de luna in gradini, parcuri, pajisti si alte spatii neconventionale din orasele lor.

Anul acesta, Caravana a pregatit o selectie de 24 de filme scurte si se va opri pentru un picnic urban in 10 orase: Piatra Neamt (30-31 iulie, Strandul Tineretului), Iasi (2-3 august, Palas Parc), Vatra Dornei (5-6 august, Parcul Municipal), Cluj-Napoca (8-9 august, Iulius Parc), Brasov (11 -12 august, Aleea de sub Tampa), Sfantu Gheorghe (13-14 august, Parcul Elisabeta), Sinaia (15-16 august, Parcul Dimitrie Ghica), Timisoara (17-18 august), Arad (19-20 august, Parcul Eminescu), Oradea (22-23 august, Parcul Cetatii Oradea) si propune in meniul ei cinematografic cele mai bune scurtmetraje ale ultimilor ani.

Productiile, romanesti si internationale, sunt reunite in 4 programe tematice speciale: NexT Romanian Shorts, Oscar’s Night, Best of NexT si NexT Out in Space. Intrarea este libera si anul acesta.

Cunoscut deja publicului NexT, programul NexT Romanian Shorts aduce in fata spectatorilor cele mai recente productii romanesti de scurtmetraj, care au debutat in cadrul NexT, festivalul care si-a propus sa descopere voci noi si originale si alaturi de care multi cineasti romani si-au inceput cariera cinematografica. Covorul rosu se va intinde pentru Oscar’s Night, cele cinci filme nominalizate anul acesta la Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj de fictiune. Nu va lipsi castigatorul de anul acesta, Stutterer, in regia lui Benjamin Claery.
Best of NexT inseamna un maraton cu cele mai iubite filme premiate de la NexT, iar NexT Out in Space, programul dedicat scurtmetrajelor science-fiction, demonstreaza ca un film SF nu trebuie sa fie lung ca sa fie captivant.

fb cover_Caravana Filmelor NexT

Cea de-a treia editie a evenimentului continua misiunea Caravanei de a aduce filmele NexT in fata unui public nou, in afara Bucurestiului, in orase unde posibilitatile de vizionare a filmelor de scurtmetraj sunt reduse, iar alternativele de vizionare a filmelor in aer liber sunt putine sau inexistente.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail