Geek Stuff

Vlad Grigorescu vs. Doctor Strange – spectacol de mentalism si magie

Heroes like the Avengers protect the world from physical dangers. We safeguard it against more mystical threats.

Daca esti fan al filmelor Marvel, stii deja ca „Doctor Strange” a ajuns in cinematografe si ca acesta este al 14 lea film din seria inceputa in urma cu cativa ani cu primul „Iron Man” – cu care are multe lucruri in comun. Am detaliat impresiile mele despre film, intr-o cronica si am incercat sa infranez cat am putut entuziasmul, pentru a pastra in note obiective recenzia.

Insa acum vreau sa va vorbesc despre o alta experienta, una la fel de interesanta precum cea traita in timpul vizionarii filmului – intalnirea cu Vlad Grigorescu. La invitatia CineForum, distribuitorul filmului si RAN Events, am luat parte la un spectacol de magie si am fost incantata sa vad, pentru prima oara, numere de mentalism chiar in fata mea. Cat au fost trucuri conteaza prea putin. Le-am perceput de fiecare data ca particele dintr-un show menit sa distreze, sa amuze si sa incante audienta.

La evenimentul organizat, atmosfera a fost una amicala, ba chiar am fost asistenta domnului, pret de cateva minute, un fel de double check sau back-up ca nu triseaza. Au fost prezente si Giulia Anghelescu, Ada Condeescu si Irina Margareta Nistor, care la fel ca mine, au fost impresionate de ce li s-a prezentat.

Un clip surprins de mine – aici.

O sa intrebati cine este Vlad Grigorescu. Pe pagina sa se recomanda – Mentalist Iluzionist Entertainer. Il stiti probabil de la diversele aparitii TV si pentru prezenta scenica amuzant de caraghioasa cu care molipseste si implica publicul. Vede magia ca o arta pe care a studiat-o multi ani si a invatat sa manevreze cu indemanare multiple scenete pentru care la final ramai cu intrebarea  „cum a facut asta?”. Mi-a placut foarte mult de altfel si as vrea sa vad mai mult si mai multe. Fain tare.

I spent so many years peering through time… looking for you.

Si cam asta are in comun cu Doctor Strange, dar si asa cum mentioneaza intr-o descriere personala, faptul ca „vede magia cu alti ochi”, lucru pe care insusi personajul principal din film il insuseste. Dar povestea are si cateva momente amuzante – speaking of, vezi sus un gif funny care combina un behind the scene cu Civil War.

Interpretat de Benedict Cumberbatch, rolul unui doctor care se reinventeaza pentru a ajunge sa fie un practicant al artelor martiale si mistice a fost unul provocator. Dar mai ales jucat tare bine. Lucru de care trebuie sa va convingeti daca nu stiti deja, sau sa reconfirmati daca il cunoasteto pe domn din aparitiile in „The Imitation Game”, serialul BBC „Sherlock”, „The Fifth Estate”, „Atonement”, „Amazing Grace”.

Actorul a declarat ca ceea ce l-a incantat la Doctor Strange este ca acesta e un „om lovit care poate sa renasca intr-un super erou angajat in lupta sa.  Alaturi de el ii veti mai recunoaste si pe Rachel McAdams (Christine Palmer, colega cu Strange), Tilda Swinton (Cea Straveche – The Ancient One), Chiwetel Ejiofor (Mordo), Mads Mikkelsen (Kaecilius, personajul negativ).

Filmul a intrat in cinematografe din 3 noiembrie.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.