Geek Stuff

The Nun – Calugarita: cum se incadreaza filmul in seria The Conjuring

Luna septembrie incepe in forta cu una dintre cele mai asteptate premiere ale acestui an – The Nun: Calugarita. As miza pe aceasta productie horror nu doar pentru ca este, in mare, filmata in Romania, cat mai ales pentru ca face parte din universul The Conjuring, una dintre cele mai de succes francize. Succes atat ca incasari, cat si ca nivel al productiei.

Imi place sa cred ca nu ai ajunge la The Nun fara sa fi vazut restul filmelor din serie. Pentru ca da, sunt mai multe. Astfel, incurajata de un featurette lansat recent de producatori, am ales sa fac o recapitulare a principalelor evenimente din filmele anterioare. In clip se explica cum anume Calugarita se va integra in povestea inceputa in 2013 cu sotii Lorraine.

Acum, la cinci ani distanta se lanseaza al cincilea film din serie – cu alte trei titluri anuntate in portofoliu (TBA – The Conjuring 3 , The Crooked Man si in 2019 Untitled Annabelle).

Regizorul The Nun, Corin Hardy, a explicat cum anume se integreaza povestea calugaritei in istoria pe care James Wan a inceput sa o traseze. Mentionand ca totul va duce catre punctul unde a inceput totul. Pana aflam totul, propun o recapitulare a ordinii filmelor si a timeline-ului acestora. Pentru ca da, lucrurile sunt ceva mai complicate decat par la prima vedere:

Annabelle 2: Creation (2017) – cronica aici

Primul film din serie pe care ar trebuie sa il vezi este al doilea dedicat papusii Annabelle. Vedem mai exact cum anume a luat nastere raul din papusa pe care o vedem inchisa in casa sotilor Warren in primul Conjuring.

1943: filmul incepe cu un accident de masina

1955: vedem cum un grup de fete ajunge intr-o casa, iar una dintre copile isi da seama ca papusa din casa este posedata. Janice, una dintre supravietuitoare, este la final adoptata de un cuplu si isi asuma numele Annabelle. 

1967: avem o scena after credit care face legatura cu primul Annabelle: batranii care au adoptat-o pe Janice sunt atacati de membri unui cult.

The Nun (2018) – premiera din 7 septembrie

1952: Actiunea din filmul the Nun are loc in anul 1952, adica inaintea tuturor evenimentelor pe care le stim, filmul intentionand sa serveasca drept un origin story.

Urmarim cum mai multi prelati ajung intr-o manastire din Romania pentru a investiga circumstantele in care o calugarita si-a luat viata. Unul dintre personajele principale este o novice, interpretata de Taissa Farmiga.

Annabelle (2014) – cronica aici

1967: Primul film dedicat papusii Annabelle isi trimite personajele – vecinii cuplului asasinati la finalul celui de-al doilea Annabelle – in anul 1967. 

Filmul incepe cu scena care incheie filmul care i-a servit prequel. Aici o revedem pe Janice, acum adulta, ca fiind cea care i-a atacat la inceputul filmului pe cei doi soti. Cultul fanatic are acum o identitate. Se pare ca femeia o voia pe Annabelle, care era in casa celor doi.

The Conjuring (2013) – cronica aici

1971: In primul The Conjuring ii cunoastem pe Ed si Lorrainte Warren, care ajuta o familie terorizata in ferma ei. Sub titlul „Traind printre demoni” a luat startul franciza. O vedem fugitiv, prima oara, pe Annabelle, intr-o scena cand Ed (Patrick Wilson) viziteaza camera unde sunt ascunse diverse artefacte.

The Conjuring 2 (2016) – cronica aici

1976: Sotii Lorraine rezolva cazul Amityville si preia un altul mai urgent

1977: Vedem un al doilea caz de activitati paranormale si avem si o scena cameo cu calugarita. In infruntarea finala, Lorraine o sfideaza pe Calugarita. O invinge cand ii spune pe nume –  Valak, villainul principal, cel care bantuise pana atunci spiritul unei copile.

Tot aici apare si The Croocked Man, care va avea in curand propriul film inclus in serie.

Filmul The Nun: Calugarita misterul de la Manastire are premiera din 7 septembrie.

Film distribuit de Vertical Entertainment via Warner Bros.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail