Actiune, CineCronici

[REVIEW] Overdrive (2017)

„ We are investigating a ream of a stolen car all over Europe. And the names that we hear again and again are two brothers named Foster.”

  • Regizor: Antonio Negret
  • Actori: Ana de Armas, Scott Eastwood, Gaia Weiss, Freddie Thorp
  • Gen: Thriller
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare (la data publicarii)
  • Tara: SUA
  • Durata: 96 minute

„Overdrive” este unul dintre acele filme care nu are prea multe de oferit si de spus. Desi are o distributie cu greutate si o publicitate care se bazeaza pe cateva elemente care iti atrag atentia (masini de colectie, femei frumoase, un plan cu twist-uri).  O influenta in acest sens ar putea fi graba cu care Antonio Negret este obisnuit sa lucreze, mai cu seama pentru ca acesta are (mai ales) experienta in lumea televiziunii (Arrow, Flash, Legends of Tomorrow, The 100, Lethal Weapon). Din nefericire, implicarea lui Michael Brand la scenariu, domnul responsabil pentru cateva dintre cele mai bune filme de eactiune – Wanted, 3:10 to Yuma – nu salveaza „Overdrive” de usurinta cu care „citesti” dinainte poveste fara sa iti mai lase vreo surpriza. Cu toate ca mizeaza pe asta, pana in ultima parte.

Scott Eastwood si Freddie Thorp interpreteaza doi frati (half brothers, cum se precizeaza de mai multe ori) care traiesc din furtul de masini. Si nu orice fel de autoturisme, ci unele de lux. Dupa ce au fost despartiti ani buni, fara sa stie unul de celalalt, cand se regasesc la adolescenta formeaza o legatura puternica si se specializeaza in jafuri. Pentru un heist movie, „Overdrive” nu se complica prea mult cu detaliile unui plan in acest sens, desi eforturile sunt notabile, mai ales cand este vorba sa faca ceva care sa surprinda. Sau cand totul pare sa aduca a „Fast & Furious”; fara hazul ala din ce in ce mai prezent in franciza care a crescut frumos.

Revenind la subiect – dupa ce cei doi frati fura o masina cumparata la licitatie, de la cine nu trebuie, pentru a ramine in viata ii propun mafiotului (Clemens Schic) sa ii aduca un autoturism detinut de un alt gangster (Simon Abkarian), cel mai mare dusman al sau. Daca ce se intampla dupa conteaza prea putin ca sa incante in mod deosebit, cel putin scena din debut, cand vedem jaful propriu-zis al unui Bugatti din ’37 este suficient de bine orchestrat. Pana la urma asta este adevarul – masinile sunt adevaratele vedete, pentru ca in multe ocazii acestea parca sunt intr-o expozitie. Nimic gresit in asta.  Poate doar usurinta cu care sunt prezentate celor care vor sa le fure.

Pe Ana de Armas o stiti din War Dogs si Hands of Stone. Din pacate, aici nu are material de care sa se foloseasca pentru a oferi o interpretare memorbila. Urmeaza sa aiba o aparitie in Blade Runner si am incredere in ea. Eastwood are potential, l-am mai vazut in alte filme; nu a fost sa fie aici. „Overdrive” este convingator cand expune scene cu viteza, cu urmariri, dar nu este nimic mai mult decat un film de vara pe care il vei uita imediat dupa vizionare, un action flick pentru publicul mai tanar, care apasa pedala de acceleratie pentru distractie si atat.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.