Crima, Special

[REVIEW] Unlocked (2017)

 You asked me how far I would go to protect my country… whatever it takes. Traitors must be dealt with.”

  • Regizor: Michael Apted
  • Actori: Orlando Bloom, Noomi Rapace, Toni Collette, Michael Douglas, John Malkovich
  • Gen: Thriller
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare (la data publicarii)
  • Tara: SUA
  • Durata: 98 minute
Poate ca nu este cel mai bun thriller care implica cercetari CIA, insa Unlocked isi da toata silinta cand vine vorba despre schimbarile de situatie. Iar asta salveaza ceva mai mult filmul de la cliseele care ar fi putut duce usor si sigur pelicula intr-o zona a esecurilor. In plus, distributia nu este una neglijabila, iar pe lista sunt inscrisi Noomi Rapace, Orlando Bloom, Michael Douglas, Toni Colette si John Malkovich. Uneori plata, productia isi gaseste rapid echilibrul si primim din belusg elementele pe care le adoram intr-un thriller cu conspiratii – urmariri, suspiciuni, deturnari.
Plotul cu terorismul nu mai este de mult timp ceva original. Insa pe fundalul prezentului, cand atentatele sunt tot mai dese, Unlocked se integreaza poate mai bine decat ar vrea. Desi sufera la mai multe capitole pentru a deveni valabil.
Filmul ne trimite in Londra. Aici o cunoastem pe Alice Racine (Noomi Rapace) care, dupa un esec avut in Paris, s-a retras la munca de birou unde consiliaza tinerii, dar obtine si informatii despre diverse clanuri suspicioase. In paralel CIA descopera date despre un atact iminent si o cauta, aceasta fiind cea mai buna in domeniul interogatiilor. In timp ce incearca sa obtina informatii de la suspect, Alice descopera ca tot ce a aflat a fost compromis si trebuie sa faca orice pentru a ramane in viata, dar si pentru a evita atacul planuit asupra orasului. Un fost soldat, Jack (Orlando Bloom) se ofera sa o ajute pentru a opri actul terorist cu arma biologica. Povestea aduce putin cu cea din 39 Steps, mai ales cand privesti totul din aceeasi perspectiva – vanatorul  este si vanat (interesanta adaptarea recenta).
Regizorul Michael Apted este un veteran in lumea filmului si are in palmares mai multe proiecte de televiziune, documentare, iar printre cele mai recente titluri sunt Enigma, Enough, Amazing Grace sau The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader. Aici gaseste reteta buna pentru portretul unui agent cazut in dizgratie, care lupta sa isi salveze numele. Nu paseste aproape deloc pe un teren nou nu indrazneste prea mult, nu duce conflictul mai departe (orientul Mijlociu inca este vinovat pentru orice, la fel ca in multe alte productii de gen).
Fara indoiala, interpretarile ridica mult valoarea filmului. Unlocked se bucura, asa cum precizam la inceput, de o distributie importanta, Daca Noomi Rapace fura toata atentia si ofera o interpretare buna si solida, ceilalti au aparitii episoduce sau secundare si nu impresioneaza in mod deosebit. Bloom este interesant de urmarit, dar doar in actul al doilea.
 Uneori Unlocked pare ciopartit ca poveste, iar aici nu poate fi decat vina scenariului care pare amanat si modificat cu mai multe ocazii. Aparitiile cameo ale lui Michael Douglas, Toni Colette, John Malkovich mai potolesc din plangeri, iar perfomanta lui Rapace salveaza total filmul. Film care ofera suficiente ocazii pentru lupte corp la corp, cat sa apreciezi o coreografie buna cand o vezi. Nu este neaparat o risipa, mai nicidecum pentru fanii genului.
Filmul intra in cinematografe si este distribuit de CineForum.
Vizionare trailer:
https://youtu.be/gGnYHUYnBZA

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail