Festivaluri de Film

Programul festivalului de filme horror si fantastice ‘Luna Plina’

Afis-Luna-PlinaFilmele fantastice de la „Luna Plina”. Programul festivalului

Festivalul de Film Horror & Fantastic „Luna Plina”, primul de acest gen din Romania, incepe pe 25 august in Biertan si, timp de patru zile, isi va trece spectatorii, cu soc si groaza, prin toate colturile lumii. Grozaviile se vor petrece in Gradina Melies, Cinema Vertigo si Sala Karloff, dar si la terasa „La Tarus”.

Sase lungmetraje intra in competitia pentru Trofeul „Luna Plina”, la cea de-a cincea editie.

  • Spania va pune stapanire pe Gradina Melies, chiar in prima seara a festivalului, odata cu „Mi Gran Noche”, cel mai recent film al renumitului regizor Alex de la Iglesia, prilej de excese bahice, satira si explozii histrionice tipice pentru un Revelion televizat local.
  • Patru nominalizari la Premiile Goya. O raritate, Romania e prezenta in program cu „Vizitatorul”, debutul in lungmetraj al lui Jamil Hendi cu Ionut Grama, Oana Irina-Dusu si Andreea Bosneag in rolurile principale. Un horror autohton despre un apartament cu o istorie sumbra si tinerii care se muta in el.
  • In productia daneza „Shelley” (r. Ali Abbasi), proiectata la Berlinale, o tanara romanca accepta sa fie mama surogat pentru un cuplu care nu poate avea copii, dar lucrurile se dovedesc a nu fi atat de simple. „Shelley” e o mostra impecabila de film de groaza, prilejuindu-i actritei Cosmina Stratan un excelent rol de compozitie.
  • Din India vine „Ludo” (r. Q, Nikon), o poveste sangeroasa – interzisa minorilor – despre patru adolescenti si un joc blestemat. Filmul atinge teritorii neexplorate ale genului horror si are potentialul de a schimba fata cinema-ului horror indian.
  • Filmele de groaza suedeze sunt reci si necrutatoare cu personajele lor. In multi-premiatul „Sensoria” (r. Christian Hallman), Caroline, batuta oricum de soarta, isi doreste un nou inceput si schimba apartamentul, moment in care realizeaza ca nu este atat de singura pe cat ar crede si pe cat si-ar dori.
  • Din Argentina aflam cum e cu teroarea la psihiatru – „Presagio” / „Omen” (r. Matias Salinas) e povestea unui tanar scriitor pe care terapia dupa moartea sotiei si a copilului il catapulteaza intr-un univers halucinant, la granita dintre real si fantastic.

Revine competitia de scurtmetraje la „Luna Plina”, iar cele sapte productii care vor concura pentru Premiul Publicului au fost selectate de criticul de film Catalin Mesaru: „Ermida”, „Mayday”, „La Voce”, „Death Sentence”, „The Procedure”, „Leshy” si „Somnul lui Richi”, al lui Lari Gligor si Iulian Stanciu. „Scurtmetrajele din selectie acopera o plaja larga de delicii poetic-terifiante, scabroase si cu impact eminamente la publicul doritor de frisoane pe sira spinarii. Filmele vin din zone diferite ale globului: Canada, Portugalia, Franta, Cehia, SUA si, mai ales, Romania – lucru imbucurator pentru publicul neaos insetat de groaza si teroare”, spune Catalin Mesaru.

Pentru ca anul acesta se implinesc 30 de ani de la lansare, in atmosfera unica a Biertanului, spectatorii ii vor putea revedea pe David Bowie si Jennifer Connelly in iconicul Labyrinth (r. Jim Henson, 1986). Ca in fiecare an, neegalatul, mereu surprinzatorul si adictivul „Rocky Horror Picture Show” (r. Jim Sharman, 1975) va inchide festivalul.

labyrinth-with-jennifer-connelly-and-david-bowie-1986

Nu lipsesc de la „Luna Plina” nici petrecerile, jocurile de tip „escape room” sau targul de produse traditionale si hand-made. Cinefilii au la dispozitie, pentru cazare, pensiunile din zona, dar si un camping modern.

Abonamente (cu sau fara camping inclus): http://lunaplinafestival.ro/stiri/bilete-la-luna-plina-201

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail