Festivaluri de Film

UrbanEye Film Festival 2017: a patra editie este programata pentru 1-5 noiembrie

La Cinema Elvire Popesco si Apollo111 se va organiza intre 1-5 noiembrie 2017 a patra editie a Festivalului de Film UrbanEye are loc intre 1 – 5 noiembrie 2017

UrbanEye are deja trei editii la activ – un festival care se adreseaza celor interesati de intelegerea mediului in care traiesc si care ofera audienti posibilitatea de a descoperi idei si abordari noi legate de viata urbana prin intermediul filmelor. Printre temele abordate de festival s-au remarcat pana acum: locuirea, patrimoniul, sustenabilitatea, designul, dezvoltarea urbana.

UrbanEye Film Festival 2017 are loc intre 1 – 5 noiembrie 2017 si marcheaza al patrulea prilej pentru a relua temele amintite. De data asta se pune accentul pe subiecte relevante si de actualitate, care aduc in discutie ce confera calitatea vietii intr-un oras, importanta spatiilor publice centrate pe pietoni, dreptul la locuire, necesitatea reconsiderarii patrimoniului recent si land art.

Festivalul va aduce in premiera nationala filme despre orase si comunitati din tari precum Liban, Cuba, Rusia, India, Danemarca, S.U.A. Astfel, in program se vor gasi titluri emotionante ca:

  • “Taste of Cement” (2017, r. Ziad Kalthoum), despre povestea unor muncitori sirieni in exil.
  • “Citizen Jane: Battle for the City” (2016, r. Matt Tyrnauer) despre Jane Jacobs, cea care a schimbat modul in care privim orasele.
  • “Troublemakers: the Story of Land Art” ( 2015 r. James Crump) despre figurile iconice ale land art-ului.

Dupa vizionarile programate, cinefilii sunt invitati la discutii moderate de invitatii speciali din tara sau din strainatate. Se remarca si evenimentele conexe festivalului cum ar fi expozitia “Understanding Design” de la ARCUB, atelierele de design si atelierele pentru cei mici, tururile ghidate.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.