Festivaluri de Film

Pe 8 august Caravana Filmelor NexT face popas la Cluj

PrintCaravana Filmelor NexT ajunge la Cluj: cu scurtmetrajele la iarba verde, in Iulius Parc

Caravana Filmelor NexT se pregateste de aventura ce o va purta, in perioada 30 iulie – 23 august, prin 10 orase din tara, unde cinefilii au intalnire cu cele mai noi si premiate scurtmetraje de la Festivalul International de Film NexT.

Pentru a doua oara in Cluj-Napoca, Caravana Filmelor NexT opreste in Iulius Parc, unde timp de doua seri, pe 8 si 9 august, spectatorii isi pot intinde paturile pe iarba verde pentru cinema in aer liber.

Luni, 8 august, este seara NexT Out in Space, o experienta audiovizuala si o calatorie in alt timp si spatiu care demonstreaza ca un film SF nu trebuie sa fie lung ca sa fie captivant.

Marti, 9 august, cele cinci scurtmetraje de fictiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film si castigatorul Premiului Oscar in 2016 sunt proiectate la NexT Oscars Night.

Luni, 8 august:

Atacul monstrului gigantic care suge creiere din spatiu/L’Attaque du monstre geant suceur de cerveaux de l’espace (Guillaume Rieu, Franta, 2010, 19′)

Intr-un musical color din anii 60′, apare din senin un monstru oribil dintr-un film vechi de Hollywood alb-negru, care ataca locuitorii unui orasel dezintegrandu-i sau transformandu-i in zombi suparati si flamanzi!

 • Abis /Chasm (Joel Benjamin, SUA, 2015, 12′): Un astronaut cauta urme de minereu deasupra unei planete straine, neavand drept companie decat computerul de bord.
 • Clone/ Clones (Rafael Bolliger, Suedia, 2015, 13′): In viitorul indepartat, un profesor de fizica cuantica este pe punctul de-a suferi o operatie prin care i se va indeparta o tumoare de pe creier – si i se ofera posibilitatea de a-si faci o copie dupa propriul creier.
 • Dezastru fatal la Drive-in cinema/ Deadly Drive-in Disaster (Arjan Wilschut, Olanda, 2015, 3′): Agenta speciala Sola Powers, de la Biroul de afaceri extra-terestre, se arunca in plina actiune cand un cinema drive-in, unde ruleaza un film clasic cu o invazie de OZN-uri, este atacat de o farfurie zburatoare adevarata!
 • Vor muri cu totii in spatiu/ They Will All Die in Space (Javier Chillon, Spania, 2015, 15′): Nava Tantalus pluteste fara control prin spatiu.
 • Silente (Paco Ruiz, Spania, 2015, 9′): Anori este un eschimos care traieste pe planeta Silente. Inregistrand sunetele naturii, intr-o buna zi il surprinde aparitia unui obiect batut de vant. Originea sa este necunoscuta.
 • Povestea unui robot /Tristes Deserts (Stephanie Winter, Austria, 2015, 8′): Rezultat filmic-muzical al colaborarii – de inspiratie baroca si SF – dintre artista Stephanie Winter, tenorul August Schram si duo-ul electronic Austrian Apparel.
 • Misiunea lui Yuri Lennon pe Alfa 46/ Yuri Lennon’s landing on Alpha 46 (Anthony Vouardoux, Germania/Suedia, 2010, 15’) : Dupa ce aterizeaza pe satelitul lunar Alfa 46, cosmonautul Yuri Lennon se confrunta cu un paradox uluitor… Desprins de nava mama, Yuri isi incepe calatoria prin spatiu, care il va conduce catre sfarsitul lumii asa cum o cunoastem noi.

Marti, 9 august, cele cinci scurtmetraje de fictiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film si castigatorul Premiului Oscar in 2016 sunt proiectate la NexT Oscars Night:

 • Ave Maria (Basil Khalil, Palestina/ Franta/ Germania, 2015, 15’): O familie de israelieni aflati in fata unei manastiri, de Sabat, deranjeaza rutina tacuta cu care s-au obisnuit cinci calugarite traind in salbaticia din West Bank.
 • Shok (Jamie Donoughue, Marea Britanie/ Kosovo, 2015, 21’): In Kosovo, in 1998, doi baieti sunt cei mai buni prieteni si duc o viata normala – dar pe masura ce razboiul pune stapanire pe tara lor, existenta zilnica se umple de violenta si teama.
 • Totul va fi bine / Alles Wird Gut (Patrick Vollrath, Germania / Austria, 2015, 30’): Michael, tata divortat, isi ia ca de obicei fiica de opt ani, Lea, careia ii este devotat, pentru a petrece impreuna weekendul. La inceput, pare sa fie o vizita normala, dar Lea descopera curand ca s-a schimbat ceva.
 • Balbaitul / Stutterer (Benjamin Cleary, Marea Britanie, 2015, 12’) – castigator al Premiului Oscar 2016: Pentru un tipograf singuratic, o relatie online s-a dovedit a fi o legatura de care avea mare nevoie, fara sa trebuiasca sa dezvaluie problema balbaielii din cauza careia traieste atat de izolat. Acum, insa, este pus in situatia de-a se intalni in carne si oase cu persoana respectiva.
 • Ziua unu / Day One (Henry Hughes, Danemarca, 2016, 14’): In urma unui divort chinuitor, o femeie de origine afgano-americana insoteste trupele militare ale Statelor Unite ca traducatoare in Afganistan. In prima ei misiune, merge impreuna cu soldatii in urmarirea unui individ care confectioneaza bombe si  ajunge in situatia de a-i ajuta acestuia sotia insarcinata cand incep durerile nasterii, depasind diferentele culturale sau de gen.

Dupa Cluj-Napoca, traseul continua la Brasov (11 – 12 august, Aleea de sub Tampa), Sfantu Gheorghe (13 – 14 august, Parc Elisabeta), Sinaia (15 – 16 august, Parc Dimitrie Ghica), Timisoara (17 – 18 august), Arad (19 – 20 august, Parcul Eminescu), Oradea (22 – 23 august, Parcul Cetatii).

Cea de-a treia editie a evenimentului continua misiunea Caravanei de a aduce filmele NexT mai aproape de un public nou, din afara Bucurestiului, in orase unde filmele de scurtmetraj sunt rareori difuzate, iar optiunea cinematografelor in aer liber lipseste. Si in acest an, accesul la proiectiile din cadrul Caravanei Filmelor NexT este gratuit.

Programul complet al caravanei poate fi accesat pe: http://caravananext.ro/
Calatoria Caravanei Filmelor NexT pe pagina de Fb: https://www.facebook.com/caravananext/

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.