Guest Post

From Paris With Love (2010)

from-paris-with-love-463897l-imagineAm vazut cateva filme in ultimele zile..dar pentru acest prim review m-am oprit asupra acestuia. „From Paris with love” ni-l aduce pe John Travolta ras in cap si mai dur ca niciodata parca. Desi parca numarul de injuraturi nu este peste cele din „Pulp Fiction” filmul este destul de violent. Si cand spun violent ma refer ca nu s-ar putea difuza la tv la ora 20:00. Impuscaturi, explozii si muuult sange fac ca filmul sa fie unul nerecomandat celor sub 16 ani. (de parca ar mai tine cineva cont de asta…)

Daca sunteti in cautarea unui film bun de actiune, presarat cu replici amuzante si multe scene explozive atunci „From Paris with love” o sa va distreze pe durata celor 90 de minute. Filmul pare mai lung insa. Nu stiu de ce am avut aceasta senzatie. Un alt lucru are doresc sa il mentionez este faptul ca la inceput nu am fost foarte incantat de actiunea din film. Ma asteptam la ceva banal ca in orice film de actiune de duzina. Intradevar filmul nu este nici vre-un blockbuster sau vreo minunatie de film de actiune. Dar isi face datoria si te captiveaza. Pe masura ce inaintam in actiune, filmul devine putin mai interesant iar suspansul creste. un twist mici aici acolo si reteta filmului hollywoodian de actiune este gata.

Cred ca sunteti deja familiari cu sintagma ‘good cop, bad cop’. Cam in jurul acesteia se invarte si actiunea acestui film. Jonathan Rhys Meyers joaca rolul lui Reece, tanarul invatacel care lucreaza la ambasada SUA din Franta si care va avea nevoie de ajutorul mai experimentatului spion american Charlie Wax, interpretat de John Travolta pentru a salva situatia. Filmul este plin de momente in care Wax il pune pe mai tanarul lui partener in situatii inedite cu care acesta nu se mai intalnise. Poate de aici rezulta si amuzamentul pentru noi. Dar sa nu va faceti impresia ca este o comedie de actiune. Nu ! Unele situatii sunt la limita absurditatii (ca in aproape orice film de actiune) iar replicile lui Travolta condimenteaza intreg filmul.

Cei doi parteneri inediti (nu v-ati saturat ca in aproape orice film de actiune cei doi parteneri sa se ciondaneasca, sau sa fie complet diferiti?) trebuie sa opreasca o celula terorista care ameninta ambasada SUA din Paris iar pana la final vor descoperi ca sunt chiar si ei implicati personal in respectivul atentat.

Filmul nu este unul care sa il tineti minte sau sa il revedeti pentru nu stiu ce scena anume. Watch it now, forget about it later. Enjoy the 90 minutes of pure action.

 

from-paris-with-love

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.