Festivaluri de Film

Festivalul Comedy Cluj se pregateste de a opta editie

Noua editie Comedy Cluj aduce  o planeta de rasete si filme exotice, pe care nu le vedem de obicei in cinematografe, precum Kazahstan, Liban, Coreea de Nord, Taiwan sau Guatemala.

A opta editie a Festivalului International de Film Comedy Cluj va avea loc in perioada 21-30 octombrie 2016. Continuand directia initiata anul trecut, festivalul aduce in fata publicului cat mai multe forme ale comediei, atat pe marile ecrane, cat si pe scena, in cadrul unor spectacole de teatru in premiera la Cluj.

Un element complet nou anul acesta va fi sectiunea „Comedy Exotic”: o selectie de filme din zone cinematografice rar accesibile publicului din Romania. In conditiile in care 99% din proiectiile uzuale din cinematografele romanesti sunt blockbustere de Hollywood, Comedy Cluj va sparge acest sablon prin proiectia unor filme realizate in Coreea de Nord, Kazahstan, Liban, Taiwan, Guatemala, Maroc, Chile, Paraguay sau Panama.

Film-Comedy-Cluj

„Comedy Exotic este o experienta cinematografica noua pe care o oferim publicului, odata cu provocarea de a descoperi filme la care nu am avea acces in mod normal, din tari pe care cu greu am putea ajunge sa le vizitam! Cu siguranta ne vom distra vazand cum subiecte comune ale filmelor de comedie sunt tratate in mod surprinzator atunci cand filmul este din Asia sau America de Sud. Avem si ocazia sa descoperim traditii complet noi, dar si sisteme inchise cum este cel al Coreei de Nord”, spune Bogdan Besliu, directorul artistic al festivalului Comedy Cluj, care a selectat filmele din noua sectiune.

 • Din Kazahstan vine filmul „16KYZ”: o aventura romantica pornita de la promisiunea unei nunti, prin care vom descoperi si una din cele mai vechi traditii ale acestei tari.
 • In Peru, relatiile interumane dintr-un mic grup de prieteni sunt atent analizate si starnesc hohote de ras in „¡Asu Mare 2!”.
 • „Cash Flow 2”, un film din Liban, urmareste un personaj bogat si de mare succes in aventurile provocate de un inamic ce ar vrea sa ii ia locul in societate si stilul de viata.
 • O poveste de dragoste din Taiwan nu este niciodata simpla, mai ales cand personajele principale sunt atat de complexe pe cat le prezinta productia „Intalnire dubla”.
 • Nici macar atunci cand povestea e plina de actiune si umor ca in „Ura, crima si iubire”, lucrurile nu sunt mai clare in mica insula din estul Chinei.
 • In „Cecul”, vom fi invitati in casa unei familii din Panama pentru o portie sanatoasa de ras, provocata de o menajera care intra, incet-incet, in cele mai aprinse probleme ale familiei!
 • Guatemala, cu exotismul ei sud-american, este un teren perfect de distractie in „Partida de vanatoare
 • Paraguayul ofera publicului o viziune intima, dar cu o doza sanatoasa de umor, a vietii in „La Chiperita”.
 • Noi metode de supravietuire in „Insula” pot sa duca la izbucnirea unei conflagratii de mare anvergura in Maroc.
 • In „Iarta-ma, Laura!” si „Suflet”, povestile de dragoste din Chile se impletesc cu aventuri pline de umor.
 • Dintr-o tara care ne-a obisnuit doar sa apara in cele mai serioase stiri de la TV, Coreea de Nord, vine comedia „Kim vrea sa zboare”. Nu este vorba insa despre liderul suprem, ci despre visul unei simple muncitoare din sistemul inchis al tarii, care are succes intr-un domeniu neasteptat: acrobatii la trapez!

comedy cluj filme

Festivalul International de Film Comedy Cluj are loc la Cluj-Napoca in perioada 21-30 octombrie 2016 si este organizat de Fundatia Europeana pentru Cultura Urbana, cu sprijinul Banca Transilvania si Centrul National al Cinematografiei. Festivalul Comedy Cluj beneficiaza de sprijinul Primariei si al Consiliului Local Cluj-Napoca. Proiectul sustine candidatura Clujului pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail