Cronici DVD-uri

[DVD] Review ‘Tomorrowland: Lumea de dincolo de maine’ (2015)

„Let’s imagine… if you glimpsed the future, you were frightened by what you saw, what would you do with that information? The only facts they won’t challenge are the ones that keep the wheels greased and the dollars rolling in. But what if… what if there was a way of skipping the middle man and putting the critical news directly into everyone’s head? The probability of wide-spread annihilation kept going up. The only way to stop it was to show it, to scare people straight. Because what reasonable human being wouldn’t be galvanized by the potential destruction of everything they’ve ever known or loved? To save civilization.”

Caseta tehnica

 • Titlu original/ titlu romana: Tomorrowland/ Lumea de dincolo de maineTomorrowland-DVD1-754x1024
 • Regizor: Brad Bird
 • Actori: George Clooney, Hugh Laurie, Britt Robertson
 • Genul filmului: Aventuri, Fantastic
 • Data premierei cinema/ lansare DVD: mari 2015/ octombrie 2015
 • Distribuitor oficial DVD: ProVideo
 • Format: DVD si Blu-ray
 • Nr. discuri: 1
 • Durata: 124 minute
 • Video:16:9 – 2.20:1 (pentru orice ecran TV, color)
 • Audio: 5.1 engleza
 • Subtitrari: romana, engleza, maghiara
 • Bonus: –
 • Rating: AG (audienta generala)

Povestea:

Actiunea se petrece intr-un tinut fascinant si extrem de avansat din punct de vedere tehnologic si are in centru un barbat de varsta mijlocie (Clooney), care, pentru a salva Pamantul, trebuie sa faca tot posibilul pentru a se intoarce in Tomorrowland, asta dupa ce a fost izgonit de aici, pe cand era copil, de catre omul care si-a petrecut intreaga viata (Laurie) exploatand minunatiile tinutului in interes propriu.

Cronica:

Dupa ce s-a jucat cum a stiut mai destept si mai bine cu animatii ca The Iron Giant„, „The Incredibles” sau „Ratatouille”, Brad Bird alege sa se dedice unei productii SF in care distopiile sunt doar pe planul secund, iar rolul principal este, din nou, salvarea Planetei.

Filmul pare sa sufere la capitolul structural si scenaristic, dar imbina cumva totul, pana la final, in favoarea lui. Cu unele handicapuri in ceea ce priveste motivatiile personajelor si background-ul acestora pentru a empatiza cu ele, totul pare facut in graba. Desi durata nu este deloc neglijabila si totul poate parea forat.

Pelicula se salveaza insa cu efectele vizuale de-a dreptul fabuloase. O sa punctez creativitatea si modul in care s-au executat detaliile tehnice sau cum s-au construit doua lumi paralele, fie ca sunt mai caraghioase sau mai futuriste.

„Tomorrowland” poate fi cu usurinta recomandat ca inspirational. Nu doar la nivel de scenariu. Ca insista la dezvoltarea unor generatii promitoare, clar. Dar indeamna cumva si sa ceri ceva mai mult de la tine. Optimist si (i)real, este un pretext bun pentru o aventura plina de culoare. In frunte cu George Clooney, distributia nu este una neglijabila, dar nici nu o ajuta foarte mult pe pustoaica Britt Robertson pe care o stiu mai capabila.

Cu o doua parte mai complexa, „Tomorrowland” ofera mai multe momente care sa te lase sa te bucuri de un design fabulos si ridica mai mult miza care parea pana atunci banala. Odata aflate intentiile si directia spre care se indreapta, productia capata valoare. Deloc pretentios, incanta.

Cronica film aici.

Filmul este dsponibil din septembrie, in format blu-ray si DVD in magazinele de specialitate si este distribuit de ProVideo.

Vizionare trailer:

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail