Festivaluri de Film

Castigatorul ales de public la Arkadia ShortFest 2016 – ‘O noapte la Tokoriki’

arkadia-shortfest-2016_afis-webPublicul a decis: O noapte in Tokoriki a primit trofeul Arkadia ShortFest 2016

Primul weekend de toamna a pulsat autentic in orasul prahovean Baicoi. Uzinele Camexip au gazduit in aceste zile zeci de iubitori de arta, spatiul industrial fiind transformat temporar in Expozitie de Arta si Cinematograf.

Dupa doua zile in care au urmarit scurtmetraje in cinematograful (re)inventat, spectatorii celei de-a 3-a editii Arkadia ShortFest au ales pelicula preferata. Trofeul Arkadia ShortFest, o lucrare de arta creata special de artista Ema Voinescu, completeaza acum seria de reusite a productiei O noapte in Tokoriki.

Actiunea filmului se petrece intr-o discoteca improvizata numita „Tokoriki”, unde intregul sat sarbatoreste majoratul Gianinei. Iubitul acesteia, impreuna cu Alin, urmeaza sa ii faca un cadou neasteptat, pe care nimeni nu il va uita. Protagonisti sunt Cristian Priboi si Iulia Ciochina. Este al treilea scurtmetraj al regizoarei Roxana Stroe, dupa Plante perene (2013) si Black Friday (2015).

O noapte la Tokoriki a avut premiera mondiala la Berlinala 2016, unde a primit premiul special pentru cel mai bun scurtmetraj din partea juriului international al sectiunii Generation 14plus.

o-noapte-in-tokoriki-1

Un punct de maxim interes pentru vizitatorii uzinei a fost vernisajul ExpoShort Fest 2016: Art Factory. Realizat in parteneriat cu Asociatia Fara Nume si avand la baza conceptul curatorial Art Factory dezvoltat de acestia, a urmarit sa prezinte printr-o serie de lucrari create de 16 artisti plastici, urmele pe care omul le lasa in procesul de cautare a sinelui.

Artistii care au dat viata expozitiei amenajate in cadrul uzinei sunt: Vlad Bota, Andra Vlasceanu, Claudia Ilea, Emanuela Voinescu, Florina Oprescu, Ana Toma, Flavia Popescu, Luminita Dumitrache, Razvan Hogea, Roxana Tanase, Ariana Hodorca, Andra Nedelcu, Smaranda Tulea, Alina Anca, Razvan Pascu, Bogdan Topirceanu.

Expozitia de anul acesta are caracter itinerant, urmand ca sa fie mutata la Bucuresti, la Postavaria Romana. Publicul care doreste sa (re)vada expozitia o va putea face intre 23 septembrie si 2 octombrie la sediul Make a Point.

Organizatorii festivalului incep pregatirile pentru editia a 4-a. Mai multe detalii vor fi anuntate la finalul anului 2016.

asf-2016_trofeu

asf-2016_proiectii-scurtmetraje

Loading...

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail