Festivaluri de Film

BUZZ CEE Festivalul International de Film Buzau anunta selectia celor 29 de filme

Festivalul International de Film Buzau – BUZZ CEE – a selectat 29 de filme din 16 tari in competitia oficiala

Festivalul de film BUZZ CEE, care se va desfasura la Buzau, in perioada 4 – 9 iulie 2017, cuprinde o competitie internationala, cu scopul de a promova cele mai bune filme realizate de regizori din Europa Centrala si de Sud-Est.

Sectiunile din cadrul competitiei sunt: lungmetraj, film documentar, scurtmetraj si film studentesc. Castigatorii competitiei BUZZ CEE vor fi selectati cu ajutorul a 3 jurii internationale, alcatuite din profesionisti din industria de film din Europa si vor primi trofeele BUZZ CEE – Long BUZZ (pentru categoria Lungmetraj), Short BUZZ (pentru categoria Scurtmetraj), Real BUZZ (pentru Film documentar) si Student BUZZ (pentru Film studentesc).

Trofeele festivalului sunt pictate manual de actorul si artistul plastic Cristi Martin. De asemenea, castigatorii vor intra in posesia unor premii valoroase, constand in servicii de post-productie, oferite de Cinelab Romania.

Cele 29 de filme selectate provin din tari precum Serbia, Turcia, Cipru, Germania, Albania, Austria, Belarus, Croatia, Ungaria, Cehia, Slovenia, Slovacia, Ucraina, Rusia, Grecia si Romania.

Cateva titluri din competiti:

  • Ultima zi (Romania, 2016), lungmetraj regizat de Gabriel Achim, care spune povestea lui Adrian, un barbat dintr-un oras de provincie, hotarat sa devina calugar. Primarul, politistul si liderul Asociatiei Tnerilor Crestini din oras isi conduc prietenul pe drumul spre manastire.
  • Cutia de scrisori (Turcia, 2016), in regia lui Barıs Kırımselioglu, il are ca protagonist pe deja cunoscutul actor Ismail Demirci, celebru pentru rolul sultanului Murad, din faimosul serial turcesc Kosem, difuzat si in Romania. Actorul va fi prezent la Buzau si va participa la proiectie si la o sesiune de intrebari si raspunsuri cu publicul aflat la eveniment.
  • Regizorul Dimitri Athanitis propune Invizibil (Grecia, 2016), un lungmetraj care spune povestea lui Aris, un lucrator intr-o fabrica, in varsta de 35 de ani. Acesta este concediat fara niciun avertisment si devine obsedat de ideea de a-si face singur dreptate.
  • Documentarul Doar o rasuflare (Romania, 2016) exploreaza natura profund contradictorie a iubirii intr-o familie. Atat o calatorie de initiere, cat si o parabola teologica, filmul urmareste 7 ani din viata familiei Sicrea din Romania, aratand incercarile si necazurile lui Dobrin, care asteapta sa se intample un miracol pentru ca fetita sa sa se ridice din scaunul cu rotile.
  • Secondo me (Austria, 2016), in regia lui Pavel Cuzuioc, urmareste vietile de zi cu zi a 3 garderobieri care isi desfasoara activitatea in 3 opere din Europa: Opera din Viena, Opera Scala din Milano si Opera din Odessa. Documentarul lasa in plan secund Opera si toate actiunile care se desfasoara pe scenele celebre si se concentreaza pe oamenii din echipa, aparent nesemnificativi, dar ale caror povesti de viata sunt incarcate de esenta.

Dintre scurtmetrajele prezente in acest an la BUZZ CEE: amintim Ultima sansa (Belarus, 2017), in regia lui Igor Vasilyev, Fata trista (Ucraina, 2015), in regia lui Roman Kirichenko, Yokes (Belarus, 2015), in regia lui Igor Osmolovski, Bafra: Stapanii Naturii (Turcia, 2016), in regia lui Evrim Inci, VERY LONG PLAY VINYL (Rusia, 2015), in regia lui Vladimir Mozorov si altele.

Un film studentesc de la Universitatea de Stat de Cinematografie din Rusia, Cum fac un film despre bunica (Rusia, 2015) spune povestea de viata a Mariei Vladimirovna Sinitskaya, o bunica de nouazeci de ani, regizat de tanara Anna Sinitskaya. Anna a decis sa pastreze amintirile bunicii si a facut un film experimental. Tot din categoria filmelor studentesti atrage atentia un scurt documentar despre oamenii din spatele Teatrului Odeon din Bucuresti, in regia Verei Suratel: Se vede tot? Tehnic, nu, stati linistiti (Romania, 2016).

Lista completa a filmelor participante in competitia BUZZ CEE 2017 este disponibila aici.

Intrarea la toate filmele din cadrul festivalului va fi libera.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail