Actiune, CineCronici, Crima, Drama

Broken City (2012)

broken city poster“There are some wars you fight and some wars you walk away from, this is the fighting kind.”

 • Regizor: Allen Hughes
 • Actori: Mark Wahlberg, Russell Crowe, Catherine Zeta-Jones, Jeffrey Wright, Barry Pepper, Kyle Chandler
 • Gen: Actiune, Drama, Crima
 • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
 • Tara : SUA
 • Durata: 109 minute

Colaborator la partea regizorala pentru doua mari productii, mai mult sau mai putin aclamate, dar cunoscute, domnul Allen Hughes schimba registrul si se reorienteaza spre un alt segment, coruptia si conspiratia reconstruind un parteneriat usor sovaielnic. Nesiguranta se citeste in unele momente care sunt poate mult prea inghesuite, amanand aflarea intrigii. Aceasta ia prin surprindere spectatorul, dar nu-l lasa sa citeasca dedesubturile pentru a-si face propriile scenarii pentru explicatii plauzibile. Poate ca totusi ragazurile ar fi deservit peliculei, dat fiind ca actiunea este absenta de cele mai multe ori, dar cumva nu deranjeaza pentru ca Mark Wahlberg este un arbitru iscusit al bunei dispozitii prin replicile acide.

broken city

New York devine scena multor batalii. Luptele de culise pentru castigarea fotoliului de primar, propaganda pentru salvarea unui politist banuit de crima, acuzarea si incriminarea infidelilor. Fostul ofiter Billy Taggart (Mark Wahlberg) este exclus din politie dupa ce este incriminat si ulterior achitat de moartea unui pusti. Sapte ani mai tarziu, il vedem continuandu-si munca de detectiv pe cont propriu. Se pare ca actiunile sale nu raman fara ecou, astfel ca primarul orasului il contacteaza si ii propune sa-i urmareasca sotia pentru a face dovada adulterului de care o banuieste. Pentru ca lucrurile sunt simple doar in aparenta, Billy este prins intr-o conspiratie de calibru mare. Problema celorlalti este ca l-au subestimat si el ia ancheta drept un prejudiciu personal.

broken city3

Russell Crowe dezbraca haina justitiei purtata in “State of Play” si trece de partea cealalta a baricadei, de data asta imprumutand figura unui om politic, cum altfel decat corrupt. Bine, identitatea sa de om al faradelegii este demascata abia spre final, dar spectatorului nu-i este usor sa faca legaturi initiale.Mi-a placut aspectul conferit filmului de apartenenta la productiile anilor ’90, amintind de putinele filme politiste care incapeau pe ecrane candva. Puncte in minus pentru Catherine Zeta-Jones care nu a dorit sa-si faca personajul ceva mai credibil decat o aparitie neinteresanta si inutila.

broken city2

Desi nu identificam presiunea din “All the King’s Men” sau nonsalanta specifica “The City Man”, este placut sa prizezi inca o portie de coruptie cum numai un scenariu politist o poate imagina. Ignorand inspiratia din realitate, “Broken City” merita o vizionare recomandata nostalgicilor.

Rating autor: nota 6.5

Vizionare trailer:

Loading...

Vezi si...

10 Comments

 1. Movie Zone 7 februarie 2013 at 20:26 -  Răspunde

  nu pare nu stiu ce, se pare ca Mark apare asa la inceput de an si apoi cam dispare…la fel ca anul trecut 😀

  • Angela 7 februarie 2013 at 23:36 -  Răspunde

   nici nu e un film extraordinar. doar un film de actiune simplu cu doi actori mari. eu sper sa nu dispara ca ne suparam. fata lui de om incruntat e slabiciunea mea:)

   • ©Ioana 7 februarie 2013 at 23:46 -  Răspunde

    doar atat zic: Russell Crowe :3

    • Angela 7 februarie 2013 at 23:55 -  Răspunde

     si vin eu cu replica: mark wahlberg:))

     • ©Ioana 7 februarie 2013 at 23:57 - 

      nu refuz 😉

     • Angela 8 februarie 2013 at 16:37 - 

      nici nu trebuie 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail