Special, Topuri

60 filme romantice pentru adolescenti (I)

Filme romantice pentru adolescenti – recomandari

Blogul CineAmator sta marturie pentru faptul ca am o slabiciune puternica pentru filme. Si nu m-am ferit sa spun ca am si anumite preferinte, anumite titluri fiind prioritare atunci cand trebuie sa aleg o productie. Desigur, imi place sa cred ca stiu sa fac optiuni variate din toate culturile si genurile, fara sa sufar de prejudecati. Filmele pentru adolescenti sunt o slabiciune de-a mea. Si una inca vicleana. De multe ori m-am lovit de productii seci, fara mesaj, fara suport oferit de actori, fara acel ceva pe care rareori il descoperi si primesti de la un film. Si ca sa fiu clara pana la final, ca sa intelegeti cat de cameleonica sunt, imi plac in egala masura filmele de epoca, filmele cu dezastre, filmele cu distopii si filmele cu scenarii post apocaliptice. Poate de asta si atunci cand aleg un film cu liceeni, cu adolescenti, caut sa prind aceea frumusete naiva a personajelor, dar fara a nega maturitatea care sta bine atasata unei povesti magice, emotionante si cu interes pentru sensibilizare. Pana la urma ni se prezinta un subiect delicat: o perioada a tranzitiilor si a maturizarii. In urma mai multor discutii, am decis ca se pun etichetari gresite filmelor pentru adolescenti. Sunt multe productii cu si pentru liceeni, destepte, scrise frumos si mai ales, interpretate uimitor de bine. Am vazut cam tot ce era de vazut din categoria asta, asa ca am decis sa impartasesc cu voi o lista a celor mai bune filme romantice pentru adolescenti, mizand si insistand pe eleganta povestii, pe caracterele si situatiile personajelor si pe modul in care m-au facut sa simt (vorbim de subiectivitate). Mentionez ca asta este prima lista de 30 de filme, urmand ca ulterior sa revin cu partea a doua, cu alte 30 de titluri

Filme romantice pentru adolescenti – drame si comedii de dragoste (prima parte)

 ” The best thing about now, is that there’s another one tomorrow.”

Turnat in doar 25 de zile, acesta a devenit unul dintre filmele mele preferate, cucerindu-ma prin simplitate, prin interpretare si poveste. Pe scurt, doi liceeni se cunosc. El, Sutter Keely (Miles Teller) traieste prezentul si nu-si da seama cand exagereaza. Intr-o dimineata se trezeste pe o peluza si este intampinat de Aimee Finecky (Shailene Woodley), colega cu el, poate prea banala sa fie remarcata. Imprietenindu-se descopera lucruri in comun, dar fiecare evita sa-si rezolve problemele din familie, fara a-si infrunta parintii. Cand realizeaza ca are o problema cu alcoolul, Sutter o indeparteaza pe Aimee din viata lui…

the spectacular now3

  • Say Anything (1989)

 ” I gave her my heart, she gave me a pen.”

Unul dintre filmele mele dragi cu si despre adolescenti. Poate parea superficial, dar privit doar din perspectiva anului lansarii, e usor de dedus cat de mult a influentat in teme si idei productiile viitoare. Comedia romantica a fost inclusa intr-un top 50 al filmelor despre liceeni si inca incanta audienta tanara. Relatia de iubire de-o vara, dintre Lloyd Dobler (John Cusack), un elev mediocru, proaspat absolvent si Diane Court (Ione Skye), tipa deloc populara, studioasa. Cei doi se cunosc la o petrecere de absolvire si incearca sa se imprieteneasca, in ciuda impotrivirilor parintilor ei.

Say Anything2

” We accept the love we think we deserve.”

Poate cea mai buna surpriza dulce-amaruie a lui 2012, un film recompensat cu zeci de premii si nominalizari. Regizata chiar de autorul romanului, pelicula ne face cunostinta cu un licean introvertit care ajunge sa faca parte dintr-un grup de tineri care il accepta cu toate traumele si temerile sale, pana la a-l obliga sa-si infrunte demonii. Se surprinde perfect urcusurile si coborasurile maturizarii si lupta dusa pentru a nega golurile din viata.

The Perks of being

  • The First Time (2012)

” I wanna know how your day was, where you wanna eat, I wanna argue with you, I wanna hear all your theories, even the ones that are just completely, you know, wrong. I know that it’s not that simple. I really believe that if you just be willing to continue having this conversation with me, then we could figure the rest out.”

Britt Robertson si Dylan O’Brien in rolurile principale, intr-o productie poate mai apreciata decat ar trebui, dar care mie mi-a placut foarte mult. Aproape un deja-vu al „Say Anything”: doi liceeni complet diferiti se cunosc la o petrecere. El repeta un discurs jalnic pentru a-si declara iubirea pentru cea mai buna prietena, ea il asculta, desi este prinsa intr-o relatie cu un tip mai mare, dar imatur. Ce face special „The First Time”? Perspectiva de a urmari prima experienta de iubire reala a doi tineri naivi, cu toate implicatiile amuzante, romantice si valabile.

first time1

  • Short Therm 12 (2013)

 ‘ Then tell me. Thas how this works. You talk to me about it so that I can take your hand and fucking walk through this shit with you. That is what I signed up for, Okay? But I cannot do that if you won’t let me in.”

31 de premii si 53 de nominalizari. Un film emotionant pe care il ador si pe care l-as revedea oricand cu la fel de multa intensitate. Poate ca nu este un film pentru adolescenti, cat mai degraba despre adolescenti, dar invatamintele sunt perfect valide. Drama scrisa si regizata de Destin Daniel Cretton (a pus pe ecran propriile experiente), ofera un recital infiorator al Briei Larson si relateaza tragediile atat de diferite ale unor tineri cu probleme, dintr-un camin. Cea mai provocatoare si rascolitoare poveste este cea a lui Marcus (Keith Stanfield), cel care curand va ajunge la majorat si va fi izgonit din centru cu promisiunea de a reveni la o mama abuziva.

short term 12

 ” Welcome to the world of the emtionally mature.”

Winona Ryder, Ethan Hawke, Ben Stiller au rolurile principale in productia care urmareste adaptarea a trei tineri, parte din Generatia X, la realitatea de dupa finalizarea scolilor si modul in care acestia iau viata in piept. Lelaina (Ryder), un programator video lucreaza la un documentar despre viata colegilor sai de aparatament si despre provocarile intampinate, deciziile, alegerile si carierele unor tineri inca naivi si cu visuri indraznete.

  • The Art of Getting By (2011)

 ” I have fears but I thought they were pretty run-of-the-mill: pain, death./  Not me. I fear life.”

O comedie/drama romantica cu Freddie Highmore si Emma Roberts. Primul este un student care respinge rigorile impuse de scoala pentru a invata, un artist talentat si introvertit. Ea este o persoana complicata care recunoaste in el un spirit inrudit cu al ei. Ce mi-a placut? Ideea de a depasi limitele impuse, de a te razvrati si de a intelege simplu ca lucrurile marunte sunt si cele mai frumoase.

  • Adventureland (2009)

 ” So your life must be utter shit, or you wouldn’t be here.”

Regizorul Greg Mottola pune la dispozitia audientei experienta sa deloc placuta cu primul job. Filmul biografic relateaza modul cum oamenii pe care ii cunosti fie si in trecere iti pot schimba viata. James Brennan (Jesse Eisenberg) isi face planuri mari pentru a calatori in Europa si pentru a face cariera in jurnalism. Problemele financiare ale parintilor sai il forteaza sa accepte o slujba de vacanta, intr-un parc de distractie uitat de lume. Aici o cunoaste pe Emily Lewin (Kristen Stewart), o colega de care se ataseaza curand si cu care va pierde multe ore discutand.

  •  The Graduate (1967):

” Would you mind telling me then what those four years of college were for? What was the point of all that hard work?”

Ecranizare a romanului semnat de Charles Webb, scris imediat dupa terminarea colegiului, filmul este un clasic care a rezistat trecerii timpului, o dovada fantastica si rara a calitatii filmelor pentru adolescenti. Ce faci cand nu ai niciun scop in viata, nicio perspectiva? Te agati de orice. Proaspat absolventul Benjamin Braddock (Dustin Hoffman, in varsta de 30 de ani atunci) este sedus de o femeie mai in varsta, Mrs. Robinson (Anne Bancroft), dar ajunge sa se indragosteasca de fiica ei, Elaine (Katharine Ross). O satira uimitoare care a prins premii si nominalizari ale Academiei.

the_graduate

  • Grease (1978)

 ” Who knows? Among you there may be a future Eleanor Roosevelt or a Rosemary Clooney (…) But you will always the glorious memories of Rydell High. Rydell forever. Bon voyage.

Musicalul unei generatii, filmul retro care inca invita la dans si ale carui ritmuri inca se asculta. John Travolta si Olivia Newton-John sunt un cuplu al anilor ’50. Se intalnesc pe plaja, se indragostesc, petrec o vara de neuitat si isi iau ramas bun, sperand sa se revada. Se reintalnesc cand descopera ca invata in acelasi liceu. Problema este ca fata cuminte s-a indragostit de baiatul rau. Asa ca, pentru a-i demonstra ca poate fi si altfel, tanara devine de nerecunocut si il provoaca aka „You’re the one that I want”.

” And there was a time for this law, but not anymore. See, this is our time to dance. It is our way of celebrating life. It’s the way it was in the beginning. It’s the way it’s always been. It’s the way it should be now. „

Kevin Bacon dansa si dansa foarte bine in 1984 intr-un musical in care alegea sa fie simbolul razvratirii si rebeliunii tineresti. El este Ren McCormack, un tanar energic, optimist, cu propriile drame, dar inca dornic sa guste din placerile vietii. Fortat de imprejurari, ajunge sa locuiasca intr-un mic orasel in care dansul si muzica rock au fost interzise. Atunci cand se indragoste de fiica celui care a impus legea, Ren este hotarat sa faca o schimbare. Coloana sonora nu a trecut neobservata si a primit doua nominalizari la premiile Oscar.

  • Waiting for Forever (2011)

 ” If I had one wish it would be that your life brings you a taste of happiness that you brought me. That you can feel what it’s like to love.”

O poveste inedita despre prietenie si devotament, despre viziuni asupra lumii, despre normal si anormal, despre „te iubesc” si „iubeste-ma”. Prieteni inca din copilarie, Emma (Rachel Bilson) si Will (Tom Sturridge) au ales sa creasca diferit. Inca de cand si-a pierdut parintii, Will a refuzat sa se maturizeze. Fara perspective, fara un loc de munca stabil, a pierdut legatura cu Emma, desi a fost cea mai importana persoana pentru el. Fara sa isi dea seama, este umbra ei. Atunci cand ea revine in orasul natal pentru a-si infrunta deciziile gresite din viata, Will este nevoit sa-si faca ordine in viata si sa invete sa faca diferenta dintre sentimente si conceptii.

waiting for forever

  • Stuck in Love (2012)

 ” I remember that it hurt. Looking at her hurt.”

Ce repercusiuni are divortul parintilor asupra vietilor adolescentilor si asupra modului in care ei isi decid alegerile in dragoste? Un mix independent de comedie, drama si romantism, in care ii vedem impreuna pe Jennifer Connelly, Greg Kinnear, Lily Collins, Nat Wolff si Logan Lerman, fiecare purtand un rol mai simplu sau mai complex. Avem sotul inselat, infidela care-si regreta greseala dar careia ii e frica sa recunoasa, fiica ce se arunca in relatii fara sentimente si fiul care iubeste fara sa stie cum. Mi-a placut. Foarte mult.

 ” Draw more. Draw a person. Draw a naked person. Draw Noelle naked. Run, travel, swim, skip. Yeah, I know it’s lame, but, whatever. Skip anyway. Breathe… Live.”

Craig Gilner (Keir Gilchrist) isi da seama ca are nevoie de tratament. Pleaca cu bicicleta si se interneaza singur intr-o clinica de psihiatrie. Este suficient de matur la 16 ani pentru a-si da seama de ce are nevoie, nu? Stresat de presiunile de a lua decizii, de a creste, gaseste solutia de a participa la terapii, alaturi de suferinzi. Internat in aripa unde adultii sunt cazati, face cunostinta cu un pacient Booby, care ii devine curand prieten, confident si mentor. Invata despre dedesubturile dragostei atunci cand o cunoaste pe Noelle (Emma Roberts) o tanara sensibila, instabila si plina de surprize. Productia a fost finalizata in doar 6 saptamani.

  • The Kings of Summer (2013)

 ” Yes, I experienced a childhood on the planet Earth. I’ve heard the story of the boy who cried wolf.”

Film prezent la festivalul de film de la Sundance, primit cu aplauze. O aventura uimitoare cum am uitat ca se poate face, un film plin de momente emotionante care te implica in experientele personajelor. Povestea? Intr-un ultim act de rebeliune si independenta, trei tineri (Joe (Nick Robinson), Patrick (Gabriel Basso), Biaggio (Moises Arias) decid sa construiasca o casa in padure si sa traiasca in salbaticie, pe toata perioada verii. Un adevarat test al amicitiei, pe masura ce, departe de regulile si limitele impuse de familie, fiecare decide sa dea frau liber emotiilor si sa accepte provocarile pe care le intampina.

  • Charlie Barlett (2007)

 ” Everybody needs to vent a little now and again, don’t you figure? Some of us are privileged enough to vent to you in the boys’ room stall and the rest of us have to settle for less conventional methods, like, I don’t know, a bottle of booze and a handgun.”

In „Harold and Maude” (1971) rula obsesiv „If You Want to Sing Out, Sing Out”, un film despre un tanar instarit, dar cu probleme emotionale. Cam asa ceva avem si aici. Charlie se simte singur si abandonat. Singura lui metoda de a se revolta este sa faca in asa fel incat sa fie exmatriculat. Respins de toate scolile private, devine elev intr-una publica. Si curand, mai in gluma mai in serios, ajunge sa fie consilier pentru colegii sai, sa le asculte ca un adevarat psiholog temerile, ocazie cu care se va redescoperi pe el. 

  • Garden State (2004)

 ” You know that point in your life when you realize the house you grew up in isn’t really your home anymore? All of a sudden even though you have some place where you put your shit, that idea of home is gone.”

Un film original, cald, puternic, sustinut de recitaluri superbe realizate de Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Ian Holm si Zach Braff, ultimul aflat si in postura de regizor si scenarist, filmul fiind de altfel si marturia propriilor sale experiente. Faceti cunostinta cu Andrew “Large” Largeman, un actor ambitios de 26 de ani, care a reusit pana acum sa-si evite familia. Constrans sa revina acasa, la funeraliile mamei sale, este obligat sa il infrunte pe tatal sau si, ajutat de prietenia cu Sam, reuseste sa-si faca ordine in viata. Nu inainte de a testa mai multe trairi decat a facut-o pana atunci.

GARDEN STATE

  • Sixteen Candless (1984)

” I don’t think I’ll be able to sleep if I don’t feel this little talk has helped ya. So would ya be a sport and lie to me? „

O zi tipica din viata unei adolescente. Cu exceptia faptului ca ea, tipa tocilara, il place pe cel mai popular pusti din liceu sau ca toata familia a uitat de aniversarea ei de saisprezece ani. La asta adaugam cele mai puternice umilinte si amagirea pentru dorintele neimplinite. Avem parte poate de cea mai efervescenta scena de petrecere a unui bal si, in cazul meu cel putin, filmul inca ramane o curiozitatea nevinovata.

  • A Guide to Recognizing Your Saints (2006)

” In the end – just like I said – I left everything, and everyone. But no one, no one has ever left me.”

Realitatea dura a vietii de strada contopita cu motivele tineretii, naivitatii, implinirii si pierderii. Drama are la baza memoriile regizorului Dito Montiel care-si relateaza tineretea traita in New York-ul anilor ’80. Montat intr-un stil narativ in care se face abuz de shakky camera si de flashback-uri, ne plimbam cand prin 1986, cand in 2006, personajele adresandu-se direct spectatorilor. Prins intre datoria fata de tatal sau bolnav, prietenii care il influenteaza, protectorul Antonio si razboiul din cartier, tanarul nu se gandeste decat ca vrea sa evadeze spre ceva mai bine si sa incerce sa-si salveze amicii. Robert Downey Jr.Rosario DawsonShia LaBeoufChanning Tatum apar in distributie.

A Guide to Recognizing Your Saints (2006)2

  • Dazed and Confused (1993)

 ” All I’m saying is that if I ever start referring to these as the best years of my life – remind me to kill myself.”

Comedia scrisa si regizata de Richard Linklater ii are in rolurile principale pe mai tinerii Matthew McConaughey, Jason London, Ben Affleck, Milla Jovovich, Cole Hauser, Parker Posey. Filmul urmareste mai multe grupuri de tineri pe parcursul ultimei zile de scoala, in vara anului 1976. Bucuria in cele mai simple forme este celebrata de regizor prin tributul adus erei bygone. Pentru Quentin Tarantino filmul este in top 10 al celor mai bune filme vazute de el. Revista „Entertainment Weekly” l-a pozitionat pe pozitia 17 in „Top 50 filme culte”, locul trei la „Cele mai bune 50 de filme despre liceu „, locul 10 in„Cele mai amuzante filme ale ultimilor 25 de ani”.

dazed and confused

  • 10 Things I Hate About You (1999)

 ” I hate it when you’re not around, and the fact that you didn’t call. But mostly I hate the way I don’t hate you. Not even close, not even a little bit, not even at all.”

Julia Stiles, Heath Ledger (a castigat rolul in fata lui Josh Hartnett si Ashton Kutcher ) si Joseph Gordon-Levitt intr-o comedie romantica plina cu ironii, puternica, care incanta inca audienta cu umorul rece si romantic. Provocarea: un pusti simpatic trebuie sa gaseasca un tip suficient de indraznet pentru a se intalni cu cea mai antipatica tipa din scoala, doar pentru a obtine aprobarea de a iesi cu sora mai mica. Sora care nu poate accepta propunerile de a iesi cu cineva pana cand (auto)proscrisa sora mai mare nu o face. Dileme adolescentine, idile si orgolii- „10 Things I Hate About You”.

  • Not Fade Away (2012)

” I have to write this term’s paper, and I wrote about how America has given the world two inventions of enormous power. One is nuclear weapons. The other is rock and roll. It’s a question I wrote. Which one is gonna win out in the end?”

De la creatorul serialului cult „The Sopranos” se livreaza un film coming of age plasat intr-o suburbie tipica anilor ’60. Un grup de prieteni formeaza o trupa rock si incearca sa o faca cat mai populara si mai mare. Povestea complexa: Acei Keith si Mick discuta despre cum s-a nascut blues-ul si muzica celor de la the Rolling Stones. Douglas (John Magaro) si Joe discuta in fata unui magazin de muzica din New Jersey si o trupa de muzica se formeaza. Nararea relatata din perspectiva surorii lui Douglas, care plaseaza si avertismente, ne obliga sa il urmarim pe Douglas inca din liceu, atunci cand era considerat un ratat. Tensiuni, despartiri, impacari, iubiri, auditii, pierderi si castiguri, plus incercarile absurde de a te adapta unei familii careia nu-i apartii.

not fade away

  ” If you never do anything, you never become anyone.”

Tripla nominalizare la Oscar. Un total de 36 de premii si alte 70 de nominalizari. Un film cald, veritabil si sincer, despre greseli, influente si dezamagiri. Tot un preferat de-al meu. O tanara naiva dar inteligenta, cunoaste un barbat cu mult mai in varsta decat ea si se implica intr-o relatie cu el. Aprobata de parintii sai, idila este sustinuta puternic financiar, dar curand fata afla secretele pe care amantul sau i le-a ascuns, obligand-o sa renunte la studii.

AND EDUCATION4

 ” You can wake up now, the universe has ended.”

Filmul testament al lui James Dean. „Rebel Without a Cause” este o drama emotionanta despre o clasa suburbana de adolescenti care isi cauta identitatea si confunda libertatea cu delincventa, o clasa de tineri vulnerabili. Pe parcursul a doar 24 de ore, urmarim evenimentele traite de adolescentul Jimmy Stark (James Dean), un tanar care nu se poate abtine sa nu intre in probleme, obligandu-si parinti sa se mute dintr-un oras in altul, de fiecare data. Atunci cand ajunge in Los Angeles, nu dureaza mult pana isi face o reputatie, dar se si indragosteste. Insa nu poate renunta sa-si apere numele si se incapataneaza sa demonstreze tot timpul ceva si sa accepte diverse provocari, uitand de lucrurile cu adevarat importante. Alege sa sfideze rigorile de indrumare de la o generatie care nu il intelege („You’re tearing me apart.„).

rebel-without-a-cause-james-dean-11386806-853-480

  • October Baby (2011)

” I am still a child, a child trying to find a place on this world. I have so many unanswered questions, questions I feel but can’t even begin to speak because there are no words to express them.”

Aflata in primul an de facultate, o tanara traverseaza o perioada de teama, de neincredere, furie si este speriata de ceea ce viitorul ii rezerva. Povestea unei fete numite Hannah, care afla ca inainte de a fi fost nascuta, mama sa decisese sa fie avortata. Porneste asadar, intr-o calatorie pentru a afla circumstantele conceperii sale, cautand sa-si inteleaga parintii biologici pe care nu i-a cunoscut. Calatoria o va ajuta sa se impace cu ea insasi si sa aprecieze altfel lucrurile marunte din viata. Dupa film, in 2012 a urmat si o carte bazata pe pelicula inspirata de un caz real din 1977.

87781_gal

  • Now Is Good (2012)

 ” Our life is a series of moments. Let them all go. Moments. All gathering towards this one.”

Stiu ce o sa ziceti. Ati mai vazut asta inainte in alte liste cu filme romantice pentru adolescenti.  In prea multe variante, cu prea multe interpretari. Poate ca filmul nu are nimic deosebit fata de celelalte scenarii cu aceeasi tema, dar vorbim aici despre scenaristul pentru ” The Best Exotic Marigold Hotel.” Si ce poate fi mai dramatic de urmarit decat resemnarea unei tinere la ideea ca va muri si imbarbatarea pe care personajul o face parintilor daramati? Poate povestea de dragoste, de altfel banala, dar emotionata, traita pe repede-nainte, cu o lista de dorinte in fata.

  • The Sisterhood of the Traveling Pants (2005)

 ” As we spent those last few moments of summer, looking out at the blending of sea and sky, I realized it was a color I knew very well. The softly faded, essential blue of a well worn pair of pants. The pants had brought us together again. The rest is in our hands.”

Poate ca nu este cea mai inteligenta sugestie, dar este cea mai plina de invataminte despre prietenie si despre ceea ce inseamna procesul de maturizare, venit la pachet cu primele dezamagiri, prima iubire, experienta mortii sau cele mai mari reusite si lamentari. Povestea? Patru prietene gasesc o pereche de blugi care se muleaza pe corpul fiecareia. Fac astfel un pact ca fiecare sa ii aiba in grija o luna si, urmand ca atunci cand ii trimite urmatoarei sa fie instotiti de o scrisoare ce va contine aventura traita. Desigur ca intervin dezamagirile si ca viata de dupa liceu este plina de surprize… Fratia pantalonilor are doua parti si astept sequel-urile inspirate de o serie de cinci carti.

tHE SISTERHOOD OF THE TRAVELING PANTS

  • Fish Tank (2010)

 ” So you keep sayin’ But you’re nothing to me, so why should I listen?”

Atunci cand mama sa isi aduce in casa noul iubit, lumea Miei, in varsta de 15 ani, se schimba radical. Sociala, poate prea energica, Mia este exmatriculata din scoala si incearca sa-si gaseasca locul. Curand se implica intr-o relatie bolnavicioasa si gresita cu iubitul mamei sale, Connor (Michael Fassbender). Acesta o incurajeaza sa-si urmeze visul de a fi dansatoare si sa-si reprime furia si angoasele in miscarile de pe ritmurile hip-hop. Pentru referinte, comparati-l cu „The 400 Blows”.

FISH TANK.

  • Feeris Bueller’s Day Off (1986)

 ”  Life moves pretty fast. If you don’t stop and look around once in a while, you could miss it.”

Un film cu un impact cultural major, inspirand generatii de adolescenti sa nu le fie teama sa fie diferiti si sa traiasca fiecare clipa. Cu un scenariu scris in mai putin de o saptamana si filmat in doar trei luni (putin, tinand cont de complexitatea scenelor), „Feeris Bueller’s Day Off” este povestea unui chiulangiu istet, dar cu o pofta nebuna de viata. Liceanul Ferris Bueller (Matthew Broderick), decide sa plece de la scoala, in mijlocul orelor si sa petreaca ziua in centrul orasului. Insotit de prietena sa Sloane Peterson (Mia Sara) si de cel mai bun amic Cameron Frye (Alan Ruck) are un singur scop: sa se distreze si sa-i evite pe toti cei care sunt pe urmele lui. O tehnica superba: in timpul evenimentelor personajul principal comunica direct cu publicul, explicandu-i planurile sale.

Feeris Bueller's Day off2

  • The Way Way Back (2013)

 ” Don’t die wondering.”

Liam James, Steve Carell, Toni Collette, Allison Janney, Anna Sophia Robb, Sam Rockwell, Maya Rudolph, Rob Corddry, Amanda Peet. O distributie sonora care colaboreaza pentru a face inca un testimonial al maturizarii. Cu pretextul de a urmari o vara din viata unui tanar introvertit, obligat sa petreaca vacanta alaturi de mama, tatal vitreg si fiica acestuia urmarim o prietenie unica. Relatia neobisnuita pe care o leaga cu patronul unui parc acvatic il ajuta pe tanar sa inteleaga altfel lucrurile. Cu ajutorul acestei legaturi, invata sa iubeasca, sa traiasca si sa simta mai intens. Totul intr-o vara pe care nu o va uita niciodata. Filmul numara 4 premii si 24 nominalizari.

 Va urma partea a doua cu alte 30 de filme pentru adolescenti.

Vezi si...

11 Comments

  1. Laurentiu at  -  Răspunde

    Genială listă! Aș mai completa cu The Rules of Attraction în regia lui Roger Avary, scenaristul celebrelor Pulp Fiction și Reservoir Dogs. Și mulțumesc mult pentru menționare! 😀

    • Laurentiu at  -  Răspunde

      Ups! My bad, n-am văzut că asta e de-abia prima parte!

      • angela at  -  Răspunde

        Nicio problema, Laurentiu 🙂

    • angela at  -  Răspunde

      Si acum am zambetul pana la urechi pentru ca imi zici ca iti place 🙂 Me happy! Ma bucur ca e pe gustul tau si ca … nu stiu, ca iti place. Am muncit ceva la ea, sa aleg titluri interesante. Notata sugestia ta. Recunoesc ca nu era pe lista pentru partea a doua, dar isi merita locul! Cu drag! Tinusem minte cronica si am vrut sa fac trimiterea 🙂

  2. Roxana at  -  Răspunde

    Îmi plac mult filmele cu, pentru adolescenţi! Am văzut câteva titluri pe care nu le-am văzut încă şi o să le caut, iar pe altele cred că le ştiu pe de rost. Cum ar fi Rebel fără cauză sau 10 Things I Hate About You (cel mai simpatic remake după Shakespeare). Mulţumesc de informaţii până acum, abia aştept cealaltă parte 🙂 Toate cele bune, ţie, Angela!

    • Angela at  -  Răspunde

      Multumesc tare mult, Roxana! Mi-era dor sa discutam online. Am inceput acum lucrul la partea a doua. Sper sa fi ales titluri care iti plac la fel de mult. Ideea mi-a venit dupa ce am urmarit „The Fault in Our Stars” si m-a deranjat etichetarea cu „un alt film pentru adolescenti”, cand de altfel mi se pare un film destept, simplu, emotionat si chiar merita apreciat. Si mi-am dat seama ca nu toate filmele dedicate lor sunt proaste. Asa ca sper sa infirm crezutl asta. „Rebel Wihtout a Cause” este unul dintre filmele mele preferate! Iar la „10 things i Hate About you” inca am in amintire scena cand ea ii recita in fata clasei poezia lui…

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail