Festivaluri de film, Stiri

Sapte scurtmetraje in competitia Dracula Film: Horror and Fantasy Film Festival

În competiția de scurtmetraj românesc a celei de-a doua ediții a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, care va avea loc între 1 și 5 octombrie, în Brașov, au fost selecționate 7 filme. Dispăruții, Pui de somn, Lumină firavă, Gloria, LAG, Șah și Kazimir vor concura pentru Trofeul Vlădutz. Cele șapte filme din competiția românească de scurtmetraj sunt exemplare reușite, fascinante, diverse și teribil de inventive ale unui cinema aflat în plină ascensiune. Fie că este vorba de fantezii sau de filme de groază, de science-fiction sau de film experimental, autorii și autoarele filmelor din competiția pentru Trofeul Vlădutz au în comun o imaginație redutabilă, dublată de talent și curaj.

  • Dispăruții (R. Ion Bădescu)

Ion adoră să stea pe canapea și să fumeze alături de prietenii/clienții săi. În momentul în care prietenii săi încep să dispară, Ion începe să aibă dubii despre sănătatea sa mentală.

  • Pui de somn (R. Paul Mureșan) adică un somn foarte scurt însă cu o supradoză de vise. O călătorie dincolo de real.
  • Lumină firavă  (R. Florina Dumitrache)

Într-un apartament de modă veche, Victor și Marta așteaptă sfârșitul lumii. În jurul lor luminile se sting, iar atmosfera de afară devine din ce în ce mai apăsătoare.

  • Gloria(R. Mara Ionescu)

Un corporatist este pe punctul de a-și pierde jobul. Din greșeala altcuiva. Dar hotărăște să-l ierte, totuși, pe incompetent si lucruri stranii incep sa se intample.

  • LAG (R. Anton Grooves & Bogdan Orcula)

O femeie adormită în cadă este trezită de un zgomot suspect. Cineva sau ceva straniu i-a intrat în casă.

  • Șah (R. Claudia Ciocan & Iulia Radu)

Un exercițiu experimental de imagine și imaginație care pornește de la un joc de șah și ajunge departe în timp și spațiu.

  • Kazimir (R. Dorian Boguță)

Preotul Kazimir trăiește într-un sătuc izolat din Deltă. Se spune că ar avea puteri făcătoare de minuni. Un grup de pelerini ajunge, însă, într-un moment nu tocmai potrivit. Pentru că puterile lui Kazimir au și o latură întunecată…

404996l-640x400-b-612a6990

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival este un festival competițional – în cadrul căruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy – și are 3 secțiuni: competiție lungmetraj internațional, competiție scurtmetraj internațional și competiție scurtmetraj românesc.Dracula Film: Horror and Fantasy Festival are loc anual în luna octombrie în Brașov, este organizat de Asociația Culturală Fanzin și prezentat de Viasat History.Proiecțiile Dracula Film: Horror and Fantasy Festival vor avea loc la Teatrul Sică Alexandrescu și Cinemateca Patria.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.